26.3.19

Επανέρχεται η κυρία Μαρία Αντωνίου για τους πρόσφυγες

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου που της παρέχεται από τη Βουλή, η κ. Μαρία Αντωνίου κατέθεσε ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, επισημαίνοντας την... «επιτακτική ανάγκη για πλήρη ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας» σχετικά με τις μονάδες φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στην Καστοριά, καθ’ ότι –κατά την κυρία Αντωνίου– παρατηρείται... «αναβρασμός και αναστάτωση στην τοπική κοινωνία» αφού  «πλήττεται από τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας» η οποία δεν «γνωρίζει τον αριθμό και την... εθνικότητα» των προσφύγων που θα αφιχθούν, όπως «καταγγέλλουν οι αρμόδιοι τοπικοί φορείς». 





Η ερώτηση της κ. Μ. Αντωνίου έχει ως εξής:

«Κύριε υπουργέ,
Παρά τις προ ετών δημόσιες δηλώσεις και διαβεβαιώσεις εκπροσώπων της κυβέρνησης σας, που τόνιζαν ότι δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός και καμία πρόβλεψη για μεταφορά προσφύγων στην Καστοριά, ήδη από το 2016, άγνωστος αριθμός προσφύγων και μεταναστών φιλοξενείται σε ξενοδοχειακές μονάδες και καταλύματα σε όλη την Π.Ε. Καστοριάς.
Όπως καταγγέλλουν οι αρμόδιοι τοπικοί φορείς για την τοποθέτηση των μεταναστών στις διάφορες μονάδες φιλοξενίας του νομού Καστοριάς δεν έχει υπάρξει κανένας προγραμματισμός και κυρίως καμία ενημέρωση και συνεργασία από την πλευρά του υπουργείου σας με την τοπική αυτοδιοίκηση και την τοπική κοινωνία, η οποία ακόμα και σήμερα αγνοεί τον αριθμό, την εθνικότητα, τις μονάδες και το χρονικό διάστημα για το οποίο θα φιλοξενηθούν στην Καστοριά οι εν λόγω πρόσφυγες και μετανάστες.
Ήδη τις τελευταίες ημέρες πληθαίνουν οι πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες άγνωστος πάλι αριθμός προσφύγων θα τοποθετηθεί σε ξενοδοχειακές μονάδες στη Χλόη, στην Κοτύλη και στο Νεστόριο.
Ασαφή δε παραμένουν τα κριτήρια βάσει των οποίων γίνεται η επιλογή από τις αρμόδιες υπηρεσίες των ξενοδοχειακών μονάδων που προκρίνονται για τη φιλοξενία και τη στέγαση των προσφύγων.
Όλα τα ανωτέρω έχουν ως αποτέλεσμα το γενικότερο αναβρασμό και την αναστάτωση της τοπικής κοινωνίας της Καστοριάς, η οποία πλήττεται από τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας και ερημώνει συνεχώς, καθώς ολοένα και μεγαλύτερος αριθμός ανθρώπων και κυρίως νέων μεταναστεύουν στο εξωτερικό προς αναζήτηση εργασίας.
Κατόπιν όλων αυτών ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός ποιος είναι σήμερα ο συνολικός αριθμός προσφύγων και μεταναστών που φιλοξενούνται σε όλες τις μονάδες της ΠΕ Καστοριάς, ποια η εθνικότητα τους και για πόσο χρονικό διάστημα θα παραμείνουν στις εν λόγω μονάδες φιλοξενίας;
Πόσοι ακόμα πρόσφυγες και μετανάστες αναμένονται το αμέσως προσεχές διάστημα να φιλοξενηθούν στην ΠΕ Καστοριάς σύμφωνα με το σχεδιασμό του υπουργείου σας; Με βάση ποια κριτήρια και διαδικασία γίνεται η επιλογή των ξενοδοχειακών μονάδων φιλοξενίας που θα στεγάσουν τους πρόσφυγες;
Παρακαλώ όπως μου καταθέσετε όλες τις αιτήσεις των ξενοδοχειακών μονάδων στο νομό Καστοριάς που έχουν υποβάλει συμμετοχή στο συγκεκριμένο πρόγραμμα φιλοξενίας μεταναστών».


Σχετικά:

9 σχόλια:

  1. Ανώνυμος26/3/19

    Η κυρία είναι λάθος. Δεν υπάρχουν πρόσφυγες,υπάρχουν λαθρομετανάστες. ...

    Έρρωσθε οι μή επήλυδες

    Δημήτριος Αγιασοφίτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος27/3/19

    Η Χρυσαυγίτισσα είναι στη φωτογραφία?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος27/3/19

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος27/3/19

    ... ενώ εσύ, Δημήτριε, είσαι σωστός, που κάνεις διακρίσεις ακόμη και στις ευχές;
    Σε προηγούμενο σχόλιό σου χαρακτήριζες κάποιους αυτιστικούς και έγραφες για τηγανοκέφαλους [....]
    Τί δεν καταλαβαίνεις;
    Κούρασες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος27/3/19

      Τα παράπονά σας στην οδό που επιτρέπει τα σχόλια μου. Επίσης ουδόλως με απασχολεί η γνώμη αγνώστου και αν το βρίσκει κουραστικό μπορεί να μήν τα διαβάζει. Τόσο απλά καλέ μου μή τηγανοκέφαλε.

      Έρρωσθε οι γηγενείς

      Δημήτριος Αγιασοφίτης

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος27/3/19

    Δεν διαβάζουμε με προκατάληψη, κύριε Αγιασοφίτη, για να ξέρουμε εκ των προτέρων ποιος κατήντησε κουραστικός και ποιος όχι.
    Το αποτέλεσμα μετράει.
    Όσο για την "Οδό", κι εκεί θα κάνουμε τα παράπονα μας, γιατί έσβησε μόνο την προσβλητική αναφορά των αλλοδαπών και όχι των ατόμων με αυτισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος28/3/19

      Από πότε είναι συκοφαντικός ο αυτισμός;

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος28/3/19

      Ποιος μίλησε για συκοφαντικό;
      Φυσικά και αυτός καθαυτός ο αυτισμός δεν είναι συκοφαντικός. Για όσους όμως είναι διεγνωσμένα αυτιστικοί.
      Προσβλητικό είναι το σχόλιο, όταν χρησιμοποιεί τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά ομάδας ανθρώπων με σκοπό να κακοχαρακτηρίσει και να μειώσει (όπως νομίζει) άλλους. Γι' αυτό δεν επιτρέπονται σχόλια όπως "γέρος/γριά" (ηλικιακός ρατσισμός), "σπαστικό, καθυστερημένο" (προσβολή πασχόντων ανθρώπων) και ούτω καθεξής.
      Τώρα, όποιος την έκανε τη γκάφα, ας ζητήσει και μια συγγνώμη αντί να προσπαθεί να τα γυρίσει αλλού γι' αλλού.

      Διαγραφή
  6. Ανώνυμος28/3/19

    Αγαπητέ/τή όσο η Οδός μου επιτρέπει να λέω αυτά που εγώ κρίνω και φρονώ,θα τα υπερασπίζομαι και θα δράττομαι κάθε ευκαιρίας.
    Άλλωστε όποιος θίγεται μπορεί κάλλιστα να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια έναντι πάσης αρχής μιάς και πάντοτε γράφω ενυπόγραφα.

    Έρρωσθε και οι θιγμένοι

    Δημήτριος Αγιασοφίτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ