8.3.19

Πρόσωπα 2018: Χρήστος Στεργιάκας [10]


ODOS newspaper of Kastoria
ΟΔΟΣ 3.1.2019 | 967

Χρήστος Στεργιάκας

Η τέλεια κούρσα



[+] Οι αθλητικές διακρίσεις ήταν και παραμένουν σταθερά και παρήγορα ένας τομέας στον οποίο η Καστοριά, δεν τα πηγαίνει άσχημα. Όχι φυσικά ότι δεν θα μπορούσε να έχει καλύτερες επιδόσεις, εάν και εφ’ όσον υπήρχε η κατάλληλη υποδομή, υποστήριξη και κοινωνική σταθερότητα, αλλά τηρουμένων των αναλογιών και με δεδομένο ότι σε όλους τους υπόλοιπους τομείς η Καστοριά είναι ουραγός, εσχάτη και με επιδόσεις μερικές φορές αισχίστου είδους, το γεγονός ότι στους Παγκόσμιους Κωπηλατικούς Αγώνες για νέους κάτω από την ηλικία των 23 ετών, που πραγματοποιήθηκαν στην Πολωνία το καλοκαίρι του 2018, ο μόλις 19 ετών Χρήστος Στεργιάκας  που κατάγεται από την Καστοριά (με τον συναθλητή του Ιωάννη Καλανδαρίδη), κατέλαβε την 1η θέση και το χρυσό μετάλλιο του διπλού σκιφ*.

Το ελληνικό δίδυμο πήρε την πρώτη θέση στον τελικό του διπλού σκιφ, τερματίζοντας σε 6:13.13, αφήνοντας πίσω τόσο την Ολλανδία (2η σε 6:14.18), όσο και την Πολωνία (3η σε 6:14.53). «Οι συνθήκες ήταν καλές και περιμέναμε ότι θα διεκδικήσουμε ένα μετάλλιο. Γνωρίζαμε ότι θα έπρεπε να κάνουμε την τέλεια κούρσα για να κερδίσουμε το χρυσό. Είμαστε χαρούμενοι κι ελπίζουμε να έχουμε ανάλογη συνέχεια» είπε ο Χρήστος Στεργιάκας (αριστερά στην φωτογραφία) αμέσως μετά τον τελικό.

Μετά την επιτυχία του αθλητή του Ναυτικού Ομίλου Μαυροχωρίου, ακολούθησε ομοβροντία συγχαρητηρίων μηνυμάτων απ’ όλους τους πολιτικούς και πολιτευόμενους παράγοντες της Καστοριάς. Ευτυχώς απ’ αυτούς, κανείς τους δεν διεκδίκησε την συμβολή του στην κωπηλατική διάκριση, ούτε ισχυρίσθηκε ότι το πολυμηχάνημα των καλαμώνων της λίμνης της Καστοριάς έκανε τόσο καλή δουλειά ανοίγοντας ορίζοντες και πορείες στον κωπηλάτη της Καστοριάς, που στάθηκε η αιτία για μια νότα αισιοδοξίας μέσα στο 2018.

 (*) Επίσης χρυσό μετάλλιο στο 2Χ στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων ανδρών και χρυσό μετάλλιο στο 2Χ στους μεσογειακούς αγώνες στην κατηγορία των ανδρών.

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 3 Ιανουαρίου 2019, αρ. φύλλου 967

Σχετικά:

1 σχόλιο:

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ