21.4.19

Λόγος & Αντίλογος




Είπαν… ακροβολισμοί


■ 6.12.2018 Θαυμάσατε δημοκρατικό.... ήθος και συναδελφότητα. Ο βουλευτής του κόμματος Ποτάμι κ. Δανέλλης εκβιάζει τους συναδέλφους του και τον αρχηγό του κ. Στ. Θεοδωράκη απειλώντας με αποχώρηση, αν δεν ψηφίσουν την γνωστή απαράδεκτη και εθνικά επικίνδυνη –την λεγόμενη– συμφωνία των Πρεσπών. Δεν ξέρουμε ποιας μορφώσεως έτυχε ο άνθρωπος και ποιες γνώσεις έχει –αν έχει– ειδικότερα για την ιστορία, τόσο την αρχαία όσο και των νεωτέρων χρόνων της Μακεδονίας.

Τον Μακεδονικό Αγώνα (1904-1908) τον καθαγίασε βέβαια με την θυσία του ο Παύλος Μελάς και οι συνεργάτες του, ντόπια παλληκάρια της Μακεδονίας. Εκείνος έσπευσε να βοηθήσει, έδινε θάρρος και κουράγιο στους Έλληνες Μακεδόνες, που υφίσταντο τα δεινά από τις επιθέσεις και τους εκβιασμούς των Βουλγαροκομιτατζήδων. Αντιστέκονταν οι Έλληνες Μακεδόνες στα Βουλγαρικά σχέδια. Δεν γνωρίζει όμως ο κ. Δανέλλης και όποιος άλλος σκέπτεται σαν αυτόν ένα κεφαλαιώδες αυτής της περιόδου. Ότι, αν δεν ξεσηκώνονταν οι Έλληνες Μακεδόνες αυθορμήτως και αυτοβούλως, οι γηγενείς της Μακεδονίας, δεν θα είχε το θετικό (απελευθερωτικό) αποτέλεσμα ο Αγώνας του Παύλου Μελά και των 30-40 ηρωικών συντρόφων του.

Αυτούς τους γνήσιους Μακεδόνες, τους έκπαλαι ντόπιους ακραιφνείς Έλληνες, ο κ. Δανέλλης ασκέπτως –τίς οίδεν διατί– και η καταστρεπτική Συμφωνία των Πρεσπών – τους παραδίδει στον αλυτρωτισμό των Σκοπιανών. Τους παραδίδει χωρίς αποχρώντα ιστορικό λόγο στις πονηριές του Σκοπιανού κ. Ζάεφ, ο οποίος μη αρκούμενος σε όσα του χάρισαν Τσίπρας και Κοτζιάς, προκαλεί επιπλέον συχνά με απαράδεκτες δηλώσεις, που αν οι δικοί μας διέθεταν ευαισθησία και πατριωτισμό, θα του τις επέστρεφαν στα mutra! Αλλά είναι παιδιά του yesman και του ενδοτισμού.

■ 11.12.2018 ΣΚΑΙ. Επανέλαβε την γνωστή πια θέση του (ως Μακεδών του συνιστώ να σταθμίσει με σοβαρότητα την κατάσταση) ο κ. Δανέλλης ότι θα ψηφίσει υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών – δηλαδή υπέρ των συμφερόντων των Σκοπιανών – με την αόριστη φράση «το εθνικό συμφέρον». Βουλευτής είναι άκρως επικίνδυνο να μη γνωρίζει και την βαρύτητα της φράσεως εθνικό συμφέρον. Τσίπρας, Συριζαίοι και Δανέλλης διατείνονται για «εκκρεμότητα 27 ετών» (!). Τους λέγω εγώ: Ας περνούσαν και άλλα 50 χρόνια!

Στο διάστημα για το οποίο μέμφονται αναιδώς τους προηγουμένους, όλοι οι πρωθυπουργοί και οι υπουργοί Εξωτερικών παρακολουθούσαν την υπόθεση, διεπραγματεύοντο, αλλά ουδείς χάρισε το όνομα Μακεδονία, ούτε ανεγνώρισε Μακεδονική γλώσσα και εθνότητα. Με ψευδείς και ασύστατες κατηγορίες προσπαθούν να ξεγελάσουν. Είναι δυνατό όλοι να παρακολουθούν λεπτομερώς τις διαπραγματεύσεις και τις λεπτομέρειες; Σε αυτό ποντάρουν οι καιροσκόποι κυβερνητικοί και όσοι τυφλά και άκριτα τους ακολουθούν ακόμη. Και ποια τα αρνητικά, τα φοβερά της περιόδου των 27 ετών;

Τι έπαθε η Ελλάς; Ποιο πρόβλημα έχει η Ελλάς, που το προβάλλουν οι… πατριώτες του ΣυΡιζΑ, πατριώτες και πάνω από τον Κ. Καραμανλή και τον Ανδρέα Παπανδρέου και τους άλλους, που τους διαδέχθηκαν – ως εθνικό συμφέρον. Μήπως, επειδή με την φαντασία του θέλει ο κ. Τσίπρας να συνδέσει το όνομά του με μιαν «ιστορική εποχή»; Εκείνοι φλέγονται για την είσοδό τους στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. και εμείς ψοφοδεείς και παιδιά των Αμερικανών –ως ουδέποτε άλλοτε– σπεύδουμε να τους χαρίσουμε Μακεδονική γλώσσα και εθνότητα και περιθώρια –παράθυρα– για μελλοντικούς αλυτρωτισμούς. Αιδώς, ΣυΡιζΑίοι!

Ου μενετός καιρός περί τα εθνικά παίζειν. Να συνειδητοποιήσει ο κ. Δανέλλης ότι είναι Έλλην βουλευτής και να μάθει να διακρίνει ποιο είναι το εθνικό συμφέρον και το πατριωτικό καθήκον. Μ’ επικίνδυνες αποφάσεις μη διαιρείτε τους έλληνες!

Ευχαριστώ διά την φιλοξενίαν
Λάζαρος Γ. Νικηφορίδης

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 20 Δεκεμβρίου 2018, αρ. φύλλου 965

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ