19.4.19

Λαϊκή Συσπείρωση Δυτικής Μακεδονίας



Σχόλιο με αφορμή την αντιπαράθεση 

μεταξύ υποψήφιων περιφερειαρχών


Την υποκρισία των υποψήφιων περιφερειαρχών Δυτικής Μακεδονίας κ. Καρυπίδη και κ. Ζεμπιλιάδου ανέδειξε η αντιπαράθεση τους πάνω στα ζητήματα της ενέργειας και του νερού. Οι δύο υποστηρικτές της πολιτικής της Ε.Ε. για την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ αε, της εμπορευματοποίησης του νερού διαγκωνίζονται τώρα για το ποιος εξυπηρετεί καλύτερα τον κοινωνικό τους χαρακτήρα.
Μαζί στήριξαν αυτήν την πολιτική που οδήγησε στην ενεργειακή φτώχεια το 30% του ελληνικού λαού. Διαφώνησαν στον τρόπο που θα προχωρήσει αυτή η πολιτική (ΠαΣοΚ- «μικρή ΔΕΗ» ή στρατηγικός επενδυτής, ΣυΡιζΑ- ΝΟΜΕ και «αποεπένδυση») ανάλογα με ποια επιχειρηματικά συμφέροντα προωθούσε ο καθένας. Γι’ αυτό η κριτική που γίνεται από την κ. Ζεμπιλιάδου αφορά το ύψος του τιμήματος και όχι την πώληση. Όλα αυτά την στιγμή που σήμερα η κυβέρνηση (που στηρίζει τον κ. Καρυπίδη), τροποποιεί προς το χειρότερο τον ήδη κατάπτυστο νόμο του ΠαΣοΚ (της κ. Ζεμπιλιάδου), με ρυθμίσεις που προβλέπουν την παραχώρηση σε επιχειρηματικούς ομίλους αιγιαλών, παραλιών, ποτάμιων, λιμνών, την στιγμή που είναι σε εξέλιξη η κατασκευή υδροηλεκτρικών φραγμάτων στα Γρεβενά ακόμα και σε περιοχές Νatura από ιδιώτες. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι σε μια σειρά περιφέρειες και δήμους, ΣυΡιζΑ και ΠαΣοΚ στηρίζουν τους ίδιους συνδυασμούς. Τους ενώνει η στρατηγική τους σύμπλευση στο δρόμο της Ε.Ε., της ανταγωνιστικότητας που επιβάλει την μετατροπή της ενέργειας και του νερού σε ακριβοπληρωμένα εμπορεύματα [...]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ