23.4.19

Ολυμπία Τελιγιορίδου: «Πέντε πανεπιστημιακά τμήματα στην Καστοριά»

«Ψηφίστηκε σήμερα το νομοσχέδιο για την παιδεία που συμπεριλαμβάνει την συνένωση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας. Αποτέλεσμα αυτής της συνέργειας είναι η δημιουργία πέντε πανεπιστημιακών τμημάτων στην Καστοριά, ινστιτούτου παραδοσιακής αρχιτεκτονικής και διετών τμημάτων επαγγελματικής πιστοποίησης.

Ήταν μια δύσκολη και επίμονη προσπάθεια που είχε αίσιο τέλος για την περιοχή μας. Οφείλω να ευχαριστήσω τον υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου που άκουσε με προσοχή τις προτάσεις μας και έδωσε στην Καστοριά αυτό που πραγματικά της αξίζει.

Δυστυχώς η αντιπολίτευση που παλαιότερα αποψίλωσε την τριτοβάθμια εκπαίδευση κλείνοντας τμήματα στην Καστοριά ή μεταφέροντας τα σε άλλες πόλεις δεν στήριξε αυτή την προσπάθεια. Θα μπορούσαν να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο αλλά να ψηφίσουν τα άρθρα 13 έως 23 του νομοσχεδίου, που αφορούν το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Μακεδονίας. Δεν το έκαναν. Προτίμησαν να μην ψηφίσουν το άνοιγμα νέων σχολών στην Καστοριά.

Φαίνεται πως για κάποιους η Καστοριά θεωρείται δεδομένη και η «αγάπη» τους για την Καστοριά ήταν και είναι στα λόγια. Καλώ όλο τον λαό της Καστοριάς να αγκαλιάσει το νέο Πανεπιστήμιο και να το στηρίξει».

Ολυμπία Τελιγιορίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ