29.4.19

Το Σκάκι




8. Bg5 Be7

■ Στον κίτρινο καναπέ με τιτιβίσματα (tweets) σε κιτρινωπές αποχρώσεις “εκ του ασφαλούς”.

■ Η βόμβα που εξερράγη, με υλικές ευτυχώς μόνο ζημιές στο Σκάι-Καθημερινή, δηλώνει την έναρξη της εορταστικής περιόδου. Κανέναν άλλο λόγο δεν είχε! Καμία πολιτική πόλωση και φίμωση της ελευθεροτυπίας δεν ήθελαν να επιφέρουν. Για να διασκεδάσουν ήθελαν τα παιδιά! Happy New Fear!

■ Τα καημένα τα παιδιά τί τους έτυχε! Να διασκεδάσουν ήθελαν, λίγο Νιρβάνα, όχι με βόμβες αυτά, αλλά με ένα κορίτσι. Αυτή ήθελε να βιαστεί, να δολοφονηθεί και να πεταχτεί στη θάλασσα! Αυτά δεν ήξεραν, αυτή τα καθοδήγησε! Οι δε γονείς τους βγαίνουν στα μεσημεριανά της κάθε «τηλεπερσόνας» και προσπαθούν να πείσουν (τους εαυτούς τους;) για το πόσο καλά παιδιά ανέθρεψαν και έβγαλαν στην κοινωνία,  την άδικη! Την κίτρινη! Merry Krishna!

■ Σίγουρα τους μαθητές, οι ναζιστές τους ξεσήκωσαν για την Μακεδονία. Οι άλλοι λένε για το «ξανθό το γένος» που από τα χρόνια τα παλιά ήθελε μια ενιαία Μακεδονία και το προσπάθησε αρκετά, αλλά δεν του «βγήκε» να βγει ξανθό - ξανθό στη λάμψη του Αιγαίου. Πάντως κάποιοι τους καθοδήγησαν. Είναι ποτέ δυνατόν από μόνα τους να σκέφτονται και να πράττουν; Δεν γίνεται! Heil Glitter!

■ Το ίδιο και τα «κίτρινα γιλέκα» στη φίλη χώρα την Γαλλία, τι τους έλαχε μέσα στις γιορτές! Έτσι ξαφνικά νομίζουν ότι φανερώθηκαν; Κάποιοι το χεράκι τους έβαλαν, οι μεν λένε για τους ακροδεξιούς, οι δε για το «ξανθό [πάλι] το γένος». Και η τρομοκρατική επίθεση στο Στρασβούργο τι νομίζουν; Βγήκε ένας φανατικός μουσουλμάνος και πυροβολούσε όποιον λάχει; Όχι! Τον βάλανε «κάποιοι» για να σταματήσουν την εξάπλωση των διαδηλώσεων στην Γαλλία που αρχίζει να προσελκύει και άλλους πολίτες σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Μπορεί λένε και οι Αμερικάνοι να έχουν όφελος με τα «κίτρινα γιλέκα», πολύ κόντρα τους πάει ο Μακρόν. Από μόνοι τους οι πολίτες να σηκώθηκαν από το καναπέ τους; Αποκλείεται! Μακράν του Μακρόν ο καλύτερος λαός.

■ Έναν προβαλλόμενο υποψήφιο «κάποιοι» τον θέλουν ως δήμαρχο και τον προωθούν. Του έφτιαξαν και το βίντεο, καθώς πως ξέρουν. Όλα ειδυλλιακά, ένα βίντεο αλά ΕΟΤ, που μάλλον στόχο έχει την Philoxenia και όχι τις εκλογές. Σαν την Χαλκιδική δεν έχει, ένα πράμα. Απέραντη ομορφιά, ...ελβετικό τοπίο, λίμνη, κύκνοι, γλάροι, ναοί, πλατάνια, όλα τα καλούδια. Τι ανάγκη έχουμε λοιπόν από έναν δήμαρχο; Όλες οι ομορφιές του κόσμου εδώ. Όλα λειτουργούν ρολόι. Ελβετικό ρολόι. Σαν την Καστοριά δεν έχει. 

■ Μετά από το «τουριστικό» σποτ, πρώην αντιδήμαρχος του νυν δημάρχου δήλωσε με αυτοπεποίθηση αλά Κωνσταντοπούλου: «αν ο κ. Αγγελής θέλει να κατέβει στην εκλογική αρένα, σίγουρα θα ξαναβγεί δήμαρχος». Πώς της ήρθε τώρα κι αυτής; «Κάποιοι» σίγουρα την έβαλαν! Να ταράξουν τα προεκλογικά νερά της λίμνης. Και έχει κάθε λόγο να μιλάει διότι άφησε μια πεντακάθαρη πόλη φεύγοντας. Σκουπίδια; Κιτρινισμός! Σαν τον καναπέ που κάθονται!
Στην εκλογική αρένα να κατέβει, σε σόου του αντέννα να μη κατέβει;

■ Όσο για το θλιμμένο χριστουγεννιάτικο στολισμό της πόλης  του στυλ «κάθε πέρσι και καλύτερα», οι γειτονικές πόλεις φυσικά έβαλαν το χεράκι τους. Ζηλεύουν την ομορφιά και την αρχοντιά μας! Αφού πήραν όλες τις πανεπιστημιακές σχολές, τα χρήματα για έργα, το φυσικό αέριο κλπ, σαμποτάρουν και τον τουρισμό μας. Θέλουν και αυτοί να «βουλιάξουν» από ΚΑΠΗ τουρίστες.

Τι Λωζάνη, τι Κοζάνη... / Οι μέρες φεύγουν, φεύγει ο καιρός / Φεύγουν οι νύχτες, μένει ο καημός / Κι εσύ να στέκεις πιστός φρουρός / να περιμένεις να ’ρθει ο εχθρός

■ [...] Όλοι ζούμε μέσα σ’ ένα κίτρινο υποβρύχιο [...]

Καληνύχτα Ελλάδα
Όπου και να ‘σαι


Η συντάκτρια της στήλης επιθυμεί να διατηρεί την ανωνυμία της.

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 20 Δεκεμβρίου 2018, αρ. φύλλου 965

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ