«Γεωστρατηγική ανάλυση του μακεδονικού προβλήματος»
Αγαπητέ κ. διευθυντά,
Επιτρέψτε μου να απευθυνθώ στον επιστολογράφο σας κ. Βασίλειο Τσεμάνη, ο οποίος δημοσίευσε στην έγκριτη εφημερίδα σας, ένα κείμενο το οποίο άγγιξε λεπτά ζητήματα και προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση:
Κύριε Τσεμάνη,
Με την... «αποστολική» σας επιστολή με θέμα την «Γεωστρατηγική ανάλυση του μακεδονικού προβλήματος», που δημοσιεύθηκε σε τρεις συνέχειες στην ΟΔΟ προς τους... αμαρτωλούς εν προκειμένου Καστοριείς, αναγκαζόμεθα να σας απαντήσουμε κι εμείς «αποστολικά».
Χαριτολογώντας λοιπόν, προς τον Τιμόθεο Τσεμάνη επιστολή Παύλου το ανάγνωσμα: Μακεδονικό.
Ξεκινήσατε με ένα τρόπο, ας μου επιτρέψετε, πονηρό, όπως ο Κοτζιάς κι ο Τσίπρας, που ισχυρίστηκαν ότι ωρίμασε το μακεδονικό ζήτημα, ενώ πάντα ήταν και είναι η γεωστρατηγική θέση ολόκληρης της Ελλάδος στις βλέψεις και τα σχέδια των βορείων γειτόνων μας ήδη από το 711 μ.Χ. όταν κατέβηκαν στην περιοχή ως Σλάβοι.
Όπως χωρίς ενδοιασμούς και προκλητικά τον περασμένο μήνα, με αφορμή το δημοψήφισμα στα Σκόπια, οι μικροί και μεγάλοι της γης για τα συμφέροντά τους (και όχι για τα συμφέροντα της χώρας μας), ζήτησαν γονατιστοί, σχεδόν με δάκρυα στα μάτια, να τους λυπηθούν οι γείτονές μας -μόνιμοι επιβολείς της χώρας μας- και να ψηφίσουν «ναι» στο δημοψήφισμα για την Συμφωνία των Πρεσπών. Όλοι τους με αγωνία, παρακαλούσαν τους Σκοπιανούς.
Το φιάσκο μεγάλο… το κατάλαβαν και οι Σκοπιανοί και αρνήθηκαν. Απέρριψαν τα σχέδιά τους με το αποτέλεσμα των εκλογών. Τώρα τι ακολούθησε είναι γνωστά. Τα αργύρια, τα δηνάρια ή τα δολάρια του Ιούδα παρέδωσαν τον Ιησού… Το μάθημα-πάθημα τρανό, μας άνοιξαν τον δρόμο για να κάνουν το ίδιο και 151 Έλληνες Βουλευτές. Απεταξάμην.
Μάλιστα αγαπητέ κ. Τσεμάνη. Ποιο είναι το αμάρτημα των Καστοριανών που μας συμβουλεύετε; Είναι δυνατόν να ζητάτε να χάσουμε εμείς την αξιοπρέπειά μας για να αποκτήσουν αξιοπρέπεια οι Σκοπιανοί; Λυπάστε γιατί δεν έχουν αυτοί ένδοξη ιστορία, πνευματική πηγή μορφώσεως, προγόνους Έλληνες Σωκράτες, Πλάτωνες, Αριστοτέληδες, Πυθαγόρες κ.λπ. Ρωτώ για ποιο κράτος μιλάτε, για την Ελλάδα ή για τους καταπατητές της βορείου Ελλάδος; Με τέσσερις διαφορετικές φυλές, Σέρβους, Αλβανούς, Βουλγάρους και τους ακαθορίστου φυλής των 400 χιλιάδων αγνώστων.
Κατόπιν ανεβάζετε το μακεδονικό ζήτημα και το θολώνετε με τα γεωστρατηγικά πολεμικά πεδία, τα οποία χρόνια τώρα δημιούργησαν οι προστάτες Αμερικανοί. Δεν υπήρχε τέτοιο θέμα ποτέ. Η επιθυμία των Σκοπιανών ήταν όπως το προανέφερα έξοδος στην θάλασσα. Η έξοδος στο Αιγαίο. Δηλαδή αφού δεν είναι κοντά στη θάλασσα πρέπει να περάσουν από πάνω μας και πάνω από τα 8 χιλιάδες χρόνια ιστορίας μας όπως και πάνω από τον λιμναίο οικισμό της Καστοριάς, ένας από τους αρχαιότερους της Ευρώπης, και να υπαχθούμε στις βουλήσεις τους; Και στις απειλές τους; Να χαρίσουμε εμείς την δική μας αξιοπρέπεια, για να την αποκτήσουν αυτοί; Γιατί; Επειδή το θέλει ο Κοτζιάς και ο κάθε Κοτζιάς;
Και αυτό έγινε πιο έντονο από το 1992 όταν οι Αμερικανοί που τους ονόμασαν Μακεδόνες, εμείς θέσαμε βέτο στο ΝΑΤΟ, για να απορρίψουμε κάθε εχθρική και πολεμική στάση μεταξύ των μελών του ΝΑΤΟ. Αυτό το βέτο δύο φορές το βρήκαν οι Αμερικανοί δικαιωματικά από την χώρα μας. Και θα το πούμε άλλη μια φορά και χίλιες ακόμα, δεν θα γίνει ποτέ, -μόνο αν βάλουν μυαλό οι του ΝΑΤΟ και το ονομάσουν το κρατικό αυτό μόρφωμα, Βαρντάσκα.
Ακούστε κύριε «απόστολε» Βασίλη Τσεμάνη, η κάθε χώρα παρομοιάζεται με μια κατοικία, με οροφή και πατώματα. Όταν τώρα γκρεμισθεί η στέγη -που για την χώρα μας είναι η ονομασία Μακεδονία, θα αρχίσουν να πέφτουν στη συνέχεια τα ντουβάρια: τα πρώτα θα είναι της Θεσσαλίας, σε λίγο της Ρούμελης, αργότερα της Στερεάς Ελλάδος και τα ερείπια η Πελοπόννησος και δεν θα υπάρχει Ελλάδα-κατοικία. Η παραβολή αυτή να σας συνετίσει και να μη μας συμβουλεύετε να γίνουμε εμείς η γέφυρα της διαλύσεως της χώρας μας για το καλό των καλών μας γειτόνων.
Όσα μας γράψατε σε αυτά τα τρία συνεχόμενα κείμενά σας στην ΟΔΟ, εξυπακούεται ότι λόγω φιλίας σας με τον Νίμιτς, που είναι και φίλος με τον Κοτζιά (που του έψαλλε τα happy birthday στις Πρέσπες), βγάλαμε το συμπέρασμα ότι προσπαθήσατε να προωθήσετε τις απόψεις αυτών των δύο. Πού; Στην Καστοριά, στα χώματα της Μακεδονίας.
Τώρα καταλαβαίνουμε γιατί εσείς γνωρίζετε τόσο καλά, σαν τους Αμερικανούς, τα γεωστρατηγικά θέματα του μακεδονικού προβλήματος. Προφανώς είναι ένα από τα θέματα συζήτησης της σημαντικής σας παρέας: Νίμιτς, Κοτζιάς, Τσεμάνης κ.ο.κ.
Όμως, κατά τη γνώμη μας, εσείς κύριε Βασίλη Τσεμάνη, έπρεπε να αλλάξετε αυτά τα σχέδια των Κοτζιά και Νίμιτς κ.ο.κ. Τα οποία σχέδια, δεν συμπεριλαμβάνουν μόνο τα σύνορα με τα Σκόπια, αλλά και τα σύνορα με την Αλβανία (!), όπως πέταξε την ατάκα ο Κοτζιάς μόλις απεχώρησε από το υπουργείο Εξωτερικών. Ατάκα που είπε, όχι ως υπουργός, αλλά ως απλός πολίτης. Κι αυτό ήταν απαράδεκτο. Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη από επικίνδυνες δηλώσεις ιδιωτών που αμφισβητούν τα σύνορά μας. Και αυτό δεν το αναφέρατε στα κείμενά σας για την γεωστρατηγική ανάλυση, αγαπητέ «απόστολε».
Και στην τρίτη συνέχεια, στο επίλογό σας, αραδιάσατε έξι δήθεν συμπερασματικές σκέψεις-συμβουλές: τι πρέπει να κάνουμε εμείς, οι «αμαρτωλοί» Καστοριανοί και η κυβέρνηση για την γλώσσα, όπως ο Δημοσθένης έγραψε στους Φιλιππικούς για τον βασιλέα της Μακεδονίας, ο οποίος φαίνεται κι αυτός, όπως και οι Αθηναίοι, να μιλούσαν όχι ελληνικά, αλλά μακεδονικά.
Λαθρομετανάστες, μακρινοί και κοντινοί βρέθηκαν εκεί που βρέθηκαν, γιατί άλλοι κατοικούσαν 8.000 χρόνια πριν στην Ελλάδα, στον χώρο μας: Οι Έλληνες κατοικούσαν. Δεν κατοικούσαν Αμερικανοί που στήνουν τσαντίρια στα Σκόπια, ούτε ο Σόρος, ούτε υπήρχαν δολάρια για φίλους, γείτονες, συμμάχους και μη.
Κι όσο για την ιστορία μας. Πράγματι, φαίνεται ότι ο Κολοκοτρώνης είχε πρωτοπαλίκαρο τον Γκλικόροφ. Κι ο Ζάεφ ήταν στα Καλάβρυτα με τον Παλαιών Πατρών Γερμανό. Ο Φίλης, ο Γιαβρόγλου και ο Κατρούγκαλος συμπολεμιστές από το 1942, μέχρι το 1950 όπου στον Γράμμο και το Βίτσι χάθηκαν 120.000 νέοι άνθρωποι, Ελληνόπουλα, για την απελευθέρωση της… κατ’ επίφαση Μακεδονίας. Της Βόρειας Ελλάδας. ‘Η, όπως χρησιμοποιούσατε συχνά τον όρο, κύριε Τσεμάνη, στα κείμενά σας : της «Ελληνικής Μακεδονίας».
Το χωριό μου ο Γέρμας, ανατολικά της Καστοριάς, το 1907 έθαψε 23 Σπαρτιάτες Πελοποννησίους, εθελοντές του Μακεδονικού Αγώνα και πήρε το όνομά του, Γέρμας, από τον Γερμανιώτη της Μάνης ανθυπολοχαγό Νικόλαο Τσοτάκο και τους 22 εθελοντές του.
Το χωριό Πετροπουλάκι, Δυτικά της Καστοριάς, φιλοξενεί άλλον νεκρό Πελοποννήσιο Καπετάνιο.
Στο χωριό Παύλος Μελάς, βόρεια της Καστοριάς, σκότωσαν το σύμβολο του Μακεδονικού Αγώνα 1904-1913, τον ήρωα Παύλο Μελά.
Ο καπετάν Κώττας, Μακεδονομάχος από την περιοχή μας, έπεσε ηρωϊκά και μαχόμενος για την Ελλάδα στο χωριό που τιμητικά έλαβε την ονομασία του.
Ο μπάρμπας μου ο Δημοσθένης Μίσσιος, φοιτούσε στο Γυμνάσιο του Ελληνικού Μοναστηρίου, το 1900. Η περιοχή των Σκοπίων, η Νότιος Βουλγαρία, η Βόρεια Ήπειρος ήταν ελληνικότατα διαμερίσματα που δυστυχώς τα απωλέσαμε το 1913, εξ αιτίας της Συνθήκης του Λονδίνου, στους προαναφερόμενους.
Ήταν τότε η πρώτη συρρίκνωση της Ελλάδος, ενώ εμείς πολεμούσαμε στην Μακεδονία τους Τούρκους, αυτοί άρπαξαν τα μέρη μας με την συγκατάθεση των Άγγλων και λοιπών φίλων Δυνάμεων, όπως φανερώθηκαν και πάλι πρόσφατα, με την εμμονή της αναγνώρισης των Σκοπίων, όχι με το πραγματικό της όνομα, δηλαδή Βαρτάσκα, αλλά με την ελληνική επωνυμία Μακεδονία.
Διαίρει και βασίλευε. Μ’ αυτόν τον τρόπο ενεργούσαν και ενεργούν ακόμη και σήμερα οι «φίλοι» μας, Άγγλοι, Αμερικανοί, Ευρωπαίοι, ΟΗΕ, Νίμιτς και λοιποί, ων ουκ έστι αριθμός.
Όπως προαναφέραμε οι περισσότεροι «έξυπνοι» Σκοπιανοί και… Βούλγαροι, εντός και εκτός της χώρας των, τους είπαν «όχι», «όχι», «όχι». Εξ άλλου ένα τέτοιο «όχι», μας δίνει και το ΝΑΤΟ με την δυνατότητα να το χρησιμοποιήσουμε ως βέτο. Όπως πρόσφατα απείλησε ο υπουργός Αμύνης της Βουλγαρίας, ο οποίος προειδοποιεί ότι δεν θα επιτρέψει τη λεγόμενη «μακεδονική» γλώσσα να αναγνωριστεί ως επίσημη γλώσσα στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ και ζήτησε από «τα Σκόπια να σταματήσουν την παραχάραξη της ιστορίας».
Το βέτο πρέπει να χρησιμοποιήσουμε και εμείς στο ΝΑΤΟ. Όχι μόνο οι Βούλγαροι. Όσο κι αν δυσαρεστήσουμε, αγαπητέ κ. Τσεμάνη, τους φίλους σας Νίμιτς, Κοτζιά και λοιπούς.
Οι δε επίορκοι βουλευτές θα γραφτούν στην Ιστορία με μαύρα γράμματα καθώς και ο τόπος καταγωγής των. Κι αυτός θα γραφεί με μαύρα γράμματα. Διότι δεν εκπροσωπούν τον εαυτό τους, ούτε εκλέγονται από τον σόϊ τους, αλλά εκπροσωπούν τον τόπο και τους εκλέγει ο λαός. Αυτό ας το έχουν υπόψιν και οι δικές μας βουλευτίνες.
Οι Σέρβοι των Σκοπίων δεν ψήφισαν στο δημοψήφισμα, αρνήθηκαν, ενώ οι Αλβανοί και οι Τούρκοι ψήφισαν. Ποια συμφωνία λοιπόν θα ψηφίσει ο Παπαχριστόπουλος, η Παπακώστα και οι λοιποί; Των Αλβανών και των Τούρκων; Ή την προκύψασα συμφωνία των δολαρίων;
Ν. Πρώιος
Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 13 Δεκεμβρίου 2018, αρ. φύλλου 964.
Σχετικά:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.