2.4.19

Δελτίο τύπου του δήμου Καστοριάς για τα αδέσποτα

Ο δήμος Καστοριάς μετά από χρόνια απαίτηση των κατοίκων στην περιοχή πλησίον του στρατοπέδου Μαθιουδάκη και έχοντας σαν γνώμονα την ευζωία των αδέσποτων ζώων,  προχώρησε στην απομάκρυνση των αδέσποτων ζώων που υπήρχαν εντός των εγκαταλελειμμένων κτηρίων.
Τα ζώα κατευθύνθηκαν εντός του δημοτικού καταφυγίου, προκειμένου να τα διαχειριστούν οι συμβεβλημένοι με τον δήμο κτηνίατροι, να μπορούν να σιτίζονται καθημερινά και να διαβιούν σε υγιές περιβάλλον. Οι συνθήκες στις οποίες ζούσαν τα ζώα ήταν τραγικές παρά το γεγονός ότι φιλόζωοι πολίτες ήταν υπεύθυνοι για τη σίτιση και τις συνθήκες διαβίωσης τους. Όσοι επιθυμούν μπορούν να προσέλθουν στο δημοτικό καταφύγιο και να τα υιοθετήσουν. Σε διαφορετική περίπτωση θα επανενταχθούν σταδιακά στο φυσικό τους περιβάλλον όπως ο νόμος ορίζει. Τα κτήρια από τα οποία απομακρύνθηκαν τα ζώα θα καθαριστούν από τις υπηρεσίες του δήμου και θα σφραγιστούν προκειμένου να μην υπάρχει δυνατότητα να ξαναδημιουργηθεί το ίδιο φαινόμενo.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ