21.1.18

Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού



Μήνυμα δρας Όλγας Σαραντοπούλου, εκλεγμένη γραμματέας του Παγκοσμίου Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού ΣΑΕ και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Αυστρίας:

Τα τελευταία χρόνια όλοι παρακολουθούμε την εξέλιξη μιας κρίσης που έχει υποβάλλει σε δοκιμασία την κοινωνική συνοχή του ελληνικού λαού, έχει συντρίψει κάθε έννοια δικαίου. Ζούμε σε μια εποχή όπου με το πρόσχημα της οικονομικής εξυγίανσης καταστρέφουμε βήμα-βήμα τις κατακτήσεις αιώνων, καταργούμε τον αγώνα των προηγούμενων και υποθηκεύουμε το μέλλον των μελλοντικών γενεών.

Το διακύβευμα για τον ελληνικό λαό είναι πολύ μεγαλύτερο από την οικονομική του ανεξαρτησία, έχει να κάνει με την ίδια του την ψυχή, την ιστορία, την πολιτισμική του κληρονομιά, την ίδια την ύπαρξη του.

Όσο και αν αυτό να ακούγεται υπερβολικό, η σημερινή πραγματικότητα έρχεται δυστυχώς να μας επιβεβαιώσει και αναφέρομαι στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων. Ένα ζήτημα που ενώ βρισκόταν υπό διαπραγμάτευση εδώ και δεκαετίες ξαφνικά βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας όλων με την Ελλάδα να διαπραγματεύεται τις κόκκινες γραμμές της. 

Εμείς, οι Έλληνες και Φιλέλληνες όπου γης -Μακεδόνες και μη - συντασσόμενοι με τις Παμμακεδονικές Οργανώσεις ανά τον κόσμο, δεν δεχόμαστε την χρησιμοποίηση του όρου Μακεδονία ή και παραγώγων αυτού για την ονομασία του γειτονικού κράτους. Κρίνουμε τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί από τον κύριο Νίμιτς μη αποδεκτές. Καταδικάζουμε κάθε προσπάθεια οικειοποίησης και διαστροφής της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς της Μακεδονίας ή και παραχάραξης της μακραίωνης ιστορίας του τόπου μας που αδιαμφισβήτητα παραμένει ελληνικός. 

Στηρίζουμε με κάθε τρόπο τον δίκαιο αγώνα των Παμμακεδονικών Οργανώσεων σε Ελλάδα και εξωτερικό, που χρόνια τώρα διεξάγουν έναν άνισο αγώνα στο θέμα της ονομασίας. Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση αλλα και τους εκπροσώπους όλων των πολιτικών κομμάτων του ελληνικού κοινοβουλίου να μην αποδεχτούν ονομασία που θα περιέχει τον όρο Μακεδονία ή παράγωγά του, ανοίγοντας την πόρτα για περαιτέρω διεκδικήσεις και αλυτρωτικές διαθέσεις, υπομονεύοντας το παρόν και το μέλλον των παιδιών μας, της πατρίδας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ