24.1.18

ΣυΡιζΑ ΝΕ Καστοριάς: Ανακοίνωση για την νομιμοποίηση του Εκθετηρίου Γούνας

"Ψηφίστηκε στην βουλή άρθρο που αφορά την νομιμοποίηση και αλλαγή χρήσης του κέντρου γούνας Δυτικής Μακεδονίας. Μετά την δημοσίευση δε του σχετικού νόμου το κέντρο αυτό θα μπορεί να λειτουργεί νόμιμα σαν εκθετήριο.
Η κυβέρνηση για μια ακόμη φορά συνεπής στις υποσχέσεις της έκανε πράξη την δέσμευση του υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιου Πιτσιόρλα στα γραφεία του Συνδέσμου Γουνοποιών κατά την επίσκεψη του στην Καστοριά μαζί με την ΝΕ ΣυΡιζΑ Καστοριάς τον περασμένο Γενάρη. Με επισφράγισμα την κατάθεση της τροπολογίας από τον υπουργό Γιώργο Σταθάκη.
Η νομιμοποίηση και αλλαγή χρήσης του κτιρίου ήταν μια αναγκαία συνθήκη. Έπρεπε να γίνει και δίνει νέες προοπτικές στον κλάδο και στον νομό. Αποτελεί όμως και απόδειξη στην πράξη ότι η κυβέρνηση στέκεται δίπλα στην ελληνική γουνοποιία και υλοποιεί τα δίκαια αιτήματα. Το αίτημα αυτό υπάρχει από το 2013 και δεν τόλμησαν να το επιλύσουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Μέλλει όμως να αποδειχθεί αν αυτή η αναγκαία είναι και ικανή συνθήκη, για να βγάλει τον κλάδο από την πρωτόγνωρη κρίση των τελευταίων χρόνων. Δηλαδή αν η νόμιμη και πολλαπλή λειτουργία του εκθετηρίου θα συμβάλει στην ανάπτυξη της γουνοποιίας να αυξηθούν οι εξαγωγές και να μειωθεί η ανεργία.
Ελπίζουμε και ευχόμαστε η συμβολή του να είναι καθοριστική, παράλληλα όμως πιστεύουμε ότι θα πρέπει όλοι να προβληματιστούν , να αποφευχθούν ολέθρια λάθη του παρελθόντος και να διδαχθούμε από την κρίση. Χρειάζεται ενότητα και προσανατολισμός σε νέο παραγωγικό μοντέλο χωρίς εγωισμούς και αποκλεισμούς.
Αλλιώς ένα ακόμη εκθεσιακό κέντρο θα έχει την τύχη του παλιού, δηλαδή του παλαιού δημοπρατηρίου - εκθετηρίου (ΕΔΗΚΑ) με τα χιλιάδες προβλήματα! Και ίσως είναι η κατάλληλη ώρα να αρχίσει επιτέλους ένας σοβαρός διάλογος ανάμεσα στους φορείς και την πολιτεία προς όφελος της κοινωνίας για την αξιοποίηση του κτηρίου, που χρησιμοποιεί ένα ελάχιστο μέρος του η ΕΔΗΚΑ!
Και να μη ξεχνάμε ότι ο κλάδος της γουνοποιίας δεν είναι μόνο οι έμποροι και οι βιοτέχνες. Μεγάλο και καθοριστικό ρόλο παίζουν οι αφανείς ήρωες ,οι εργαζόμενοι. Αυτοί αποτελούν κεφάλαιο για τον κλάδο. Αν εκλείψουν δεν υπάρχει γουνοποιία και αν κακοπληρώνονται θα εκλείψουν.
Ήρθε η ώρα επιτέλους να καταλάβουμε ότι σε ζητήματα που αφορούν τον κλάδο και τον νομό μας, δε χωρούν ούτε μικροπολιτικές σκοπιμότητες ούτε κομματικός συνδικαλισμός.
Πρέπει όλοι να βοηθούμε για να επιτυγχάνουμε τους στόχους μας από όποιο μετερίζι και αν βρισκόμαστε, ώστε να υπάρχει σύμπνοια και να αξιοποιούμε κάθε δυνατότητα για συμμαχία. Στα πλαίσια αυτά θεωρούμε ως ατυχές το γεγονός (ελπίζουμε ότι δεν υποκρύπτονται άλλες σκοπιμότητες) ότι οι φορείς δεν εκμεταλλεύτηκαν την παρουσία στο νομό μας, του μοναδικού έλληνα αντιπροέδρου του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Δημήτρη Παπαδημούλη, για την προώθηση αιτημάτων του κλάδου κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Καστοριά. Ενός συμμάχου που θα χρειαστούμε στον αγώνα που κάνει η παγκόσμια ομοσπονδία γούνας ενάντια στους ΑΝΤΙ-FUR και την PETA.
Θέλουμε για την ιστορία να αναφέρουμε ότι κανένας από τους φορείς της γούνας ούτε το επιμελητήριο ούτε το εργατικό κέντρο και πολλοί άλλοι δεν παραβρέθηκαν στην συγκέντρωση-συνέντευξη που έδωσε.
Πολλές και ηχηρές απουσίες για έναν μικρό νομό σαν το δικό μας.
Έτσι για να αποδώσουμε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι που σαν έκφραση είναι της μόδας τελευταία".

Επιτροπή γούνας ΣυΡιζΑ ΝΕ Καστοριάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ