27.1.18

Δήλωση κ. Κυριάκου Μητσοτάκη μετά την συνάντησή του με τον κ. Αλέξη Τσίπρα





«Προσήλθα στο Μέγαρο Μαξίμου ως είχα υποχρέωση εκ του θεσμικού μου ρόλου.  Ο κ. Τσίπρας ενημερώνει σήμερα τους Πολιτικούς Αρχηγούς, ενώ εδώ και πολλές εβδομάδες έχει ήδη ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.  
Σε όλο αυτό το διάστημα απέφυγε συστηματικά να διαμορφώσει συνθήκες πραγματικής συνεννόησης και συναίνεσης με τα Κόμματα της Αντιπολίτευσης. Δεν ενημέρωσε  ποτέ ούτε το Κοινοβούλιο ούτε τον ελληνικό λαό. Προσήλθε στη διαπραγμάτευση χωρίς καν να έχει εξασφαλίσει τη στήριξη του κυβερνητικού του εταίρου. Το χειρότερο όμως, δίχασε τους Έλληνες. 
Περιφρόνησε με προκλητικό τρόπο τους συμπολίτες μας που δικαιολογημένα εκφράζουν την πατριωτική τους ευαισθησία. Αντί να διαμορφώσει ένα ισχυρό εθνικό μέτωπο, επιδόθηκε σε μικροκομματικά παιχνίδια. Με αυτόν τον τρόπο κλείνει ένα παράθυρο ευκαιρίας που οι συγκυρίες προσέφεραν προς αξιοποίηση. 
Η διαπραγμάτευση έτσι όπως εξελίσσεται προκαλεί βαριές ανησυχίες. Η Κυβέρνηση προβαίνει ήδη σε παραχωρήσεις χωρίς να λάβει συγκεκριμένα και μη αναστρέψιμα ανταλλάγματα για τη χώρα μας.  Η  πολύ σοβαρή παράλειψη του κ. Τσίπρα να θέσει ρητά και δημόσια το ζήτημα αλλαγής του Συντάγματος της γειτονικής χώρας ως αναγκαία προϋπόθεση για να υπάρξει οποιαδήποτε  διαπραγμάτευση, εξασθένησε την εθνική γραμμή. 
Ο κατακερματισμός της λύσης σε επιμέρους θέματα, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτός γιατί υπονομεύει ευθέως τα συμφέροντα της Ελλάδος. Η Νέα Δημοκρατία υπερασπίστηκε τα εθνικά θέματα με υπευθυνότητα, σθένος και αποφασιστικότητα.  Ο βίος και η πολιτεία  του  κ. Τσίπρα, αλλά και οι ως τώρα χειρισμοί του στο θέμα των Σκοπίων, δεν πείθουν ούτε κατ΄ ελάχιστον τους Έλληνες ότι μπορεί να κάνει το ίδιο. 
Οι Έλληνες δεν εμπιστεύονται τον κ. Τσίπρα να διαπραγματευτεί τίποτε. Άλλωστε κάθε φορά που διαπραγματεύτηκε, τα αποτελέσματα για τη χώρα και τους πολίτες ήταν τραγικά. Το ζήτημα των Σκοπίων δεν είναι απλά ένα θέμα εξωτερικής πολιτικής. 
Αφορά την εθνική μας συνείδηση, την ιστορία μας, εν τέλει την ίδια την ταυτότητα των Ελλήνων. Επαναλαμβάνω αυτό που είχα πει πριν από λίγες μέρες. Δεν θα διχάσουμε τους Έλληνες για να ενώσουμε τους Σκοπιανούς. Ο κ. Τσίπρας επέλεξε να πορευθεί σε αυτόν τον δρόμο μόνος του.  
Ας μην ψάχνει τώρα για άλλοθι, ούτε για συνενόχους».


Σχετικά:

6 σχόλια:

  1. Ιστορικό στίγμα27/1/18

    Πολύ καλά κάνει ο Μητσοτάκης! Ο Τσίπρας έσπευσε την προηγούμενη εβδομάδα να επισκεφτεί και να... ενημερώσει ΜΟΝΟ τον Ιερώνυμο. Ούτε τηλεφώνημα δεν είχε κάνει νωρίτερα στους πολιτικούς αρχηγούς!
    Τσίπρας και Ιερώνυμος τα "βρήκανε", και απαξίωσαν μαζί τους πολιτικούς αρχηγούς!
    Και, κυρίως, απαξίωσαν το ΛΑΟ που κατέβηκε στο Συλλαλητήριο, για να υπερασπιστεί την ΑΛΗΘΕΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος27/1/18

    Kυριάκο ... μήπως ξύπνησες κάπως αργά; [Δε βλέπεις μπρε ότι μεσημέριασε;]
    Και για νέο μας το λες πως ο ΣΥΡΙΖΑ δίχασε τους Έλληνες. Πρώτη φορά το κάνει;

    Aυτό που με διαολίζει όμως είναι πως με αφορμή τα …προβλήματα βαπτίσεως των διπλανών μας Φυρομιανών... πάλι θα έχουμε μείζονα πολιτική κρίση στη χώρα. Κι αυτή τη φορά με τις πλέον αρνητικές συγκυρίες σε κάθε επίπεδο [πολιτικό προσωπικό, οικονομία, & κοινωνία υπό το μηδέν, λαίμαργοι και θρασείς γείτονες πρόθυμοι κλπ κλπ κλπ ...]
    ΥΓ. Άκουγα σήμερα το πρωί έναν -πρώην ΣΥΡΙΖΑΙΟ και τ. βουλευτή- κομμουνιστικής κοπής οικονομολόγο, να λέει: «Ο πατριωτισμός είναι καλό πράγμα (sic) αλλά υπό προϋποθέσεις»
    Φαίνεται πως οι προϋποθέσεις αυτές γενικώς λείπουν οπότε … «ας πάει το παλιάμπελο».

    α υ τ ό χ θ ω ν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος27/1/18

      ΚΑΛΛΙΟ ΑΡΓΑ ΠΑΡΑ ΠΟΤΕ....

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος27/1/18

      μάλλον "κάλλιο αυγά παρά ...πουρέ"!

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος27/1/18

    "Ζούλα σε μια βάρκα μπήκα".
    [αφιερούται εις Κυριάκον άρτι αφυπνισθέντα]

    https://www.youtube.com/watch?v=0SuO3v5m4og

    άϊντες άϊντες αϊντες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος28/1/18

    Πόσο δίκιο τα φρικιά είχαν με το διαχρονικά αξιοποιήσιμο σύνθημα ``να καεί,να καεί,το μπορδέλο η βουλή ( βολή )``.
    Άντε και του χρόνου μπρέ.....

    Έρρωσθε αυγουλομάτηδες και μη,

    Δημήτριος Αγιασοφίτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ