1.2.19

ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΥ: Το πλαφόν

Ευθυμογράφημα 

(Νέα επικαιροποιημένη έκδοση).

Η Ελλάδα έχει δημογραφικό πρόβλημα με λίγες γεννήσεις και περισσότερους θανάτους. Υπάρχει μεγάλος αριθμός γερόντων και κατά συνέπεια μεγάλη αναλογία συνταξιούχων στον πληθυσμό της χώρας.

Κατά την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα το κακό είναι ότι με τις μειωμένες συντάξεις οι συνταξιούχοι τρώνε διαρκώς όσπρια και χόρτα ―όπως ήταν γενική συνήθεια πριν από το 1940― και αυτή η «μεσογειακή διατροφή» έχει συσχετιστεί με τη μακρά επιβίωσή τους, γεγονός που κλονίζει την ευρωστία των ασφαλιστικών ταμείων! («Ουδέν κακόν αμιγές καλού και το αντίθετον» έλεγε ένας δάσκαλός μου).

Ο κ. πρωθυπουργός είχε ελπίδες εις την συμβολή του Υψίστου στην εκκαθάριση των υπερηλίκων, το δήλωσε μάλιστα στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης, αλλά διαψεύσθηκε.
Για τον λόγο αυτόν οι σύμβουλοι του πρωθυπουργού με επικεφαλής τον κ. Καρανίκα έστυψαν το μυαλό τους να βρουν κάποια λύση, μάλιστα δικαιολόγησαν εν προκειμένω και… υπερωρίες!

Άρχισαν να ετοιμάζουν σχετικό νομοσχέδιο για όριο ηλικίας ―πλαφόν το λένε τώρα― δικαιώματος επιβίωσης! Αντίστοιχο πλαφόν έχει τεθεί στα συνταγογραφούμενα φάρμακα, γεγονός που επέφερε αρκετούς θανάτους, αλλά όχι στο επιθυμητό για την κυβέρνηση επίπεδο…!

Πολλοί αναφέρουν ως λογικό όριο επιβίωσης τα 85 έτη, αλλά οι της Τρόϊκας, συγγνώμη «Θεσμούς» τους λένε τώρα προς ευφημισμόν, απαιτούν τα 75 έτη. Ο κ. Τσίπρας θα ζητήσει να το συμφωνήσουν σε κάτι πιο λογικό π.χ. τα 80 έτη, αλλά ακούγεται ότι θα ήταν διατεθειμένος να συμβιβαστεί ακόμη και με τα 78 έτη.

«Αν ψηφιστεί το μέτρο η οικονομία στο Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία θα είναι ασύλληπτη για τα ελληνικά δεδομένα. Σε 30 χρόνια θα ξεπληρώσουμε το χρέος και θα βάλουμε πλώρη για... ανάπτυξη» δήλωσε παράγων του Υπουργείου Οικονομικών που ζήτησε να μην αναφερθεί το όνομά του!

Οι του ΣΥΡΙΖΑ δεν φαίνεται να έχουν σοβαρές αντιρρήσεις για το πλαφόν, δεδομένου ότι το κόμμα τους βασίζεται πολύ σε νεαρούς ψηφοφόρους, εκτός από τον υπερήλικα κύριο Φλαμπουράρη και μερικούς επιβιώσαντες αντάρτες του Εμφυλίου. Το ΚΚΕ προβληματίζεται γιατί έχει ακόμη μερικούς υπερήλικες αντιστασιακούς που ήταν 5 ετών στη Γερμανική Κατοχή, αλλά κουβαλούσαν σφαίρες και άλλα εφόδια στους αντάρτες του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ.

Οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» του κυρίου Καμμένου δηλώνουν ότι διαφωνούν με το νομοσχέδιο και θα το καταψηφίσουν όταν έρθει για ψήφιση στη Βουλή, αλλά προς το παρόν στηρίζουν την κυβέρνηση! Αντιφατικό μεν αληθές δε.

Το κοπυράιτ το έχει ο Καμμένος με τη συμφωία Κοτζιά-Δημητρόφ. Εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, της οποίας στελέχη βοηθούν συνταξιούχους να πάνε με ασφάλεια στην τράπεζα της γειτονιάς τους, δήλωσε ότι θα καταψηφίσουν το μέτρο.

Ο κ. Λεβέντης δήλωσε ότι θα αγωνιστεί για την επιβίωση των περήφανων γηρατειών κατά την υποθήκη της Ενώσεως Κέντρου του Γεωργίου Παπανδρέου (του Έλληνος), ο δε κύριος Στ. Θεοδωράκης δήλωσε ότι το θέμα θα το αποφασίσει η κοινοβουλευτική ομάδα και θα το πάρει… το Ποτάμι.

Ο συνονόματός του μουσικοσυνθέτης και πολιτικός Μίκης Θ. δήλωσε ότι το μέτρο σκοπεί στην δική του εξόντωση και κάλεσε τους οπαδούς της «Σπίθας» σε εγρήγορση.

Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης είχε αντιρρήσεις σε κάθε ηλικιακό πλαφόν επιβίωσης, όσο ζούσε ο πατέρας του, ο οποίος εν προκειμένω έσπασε κάθε ρεκόρ ως συνταξιούχος, αλλά τώρα ο γιός νιώθει αποδεσμευμένος και σκέπτεται να αφήσει τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να ψηφίσουν… κατά συνείδησιν. Δεν θέλει να τα βάλει με τους «Θεσμούς», αλλά φοβάται και να μην έχει απώλεια ψήφων οπότε θα χάσει την αυτοδυναμία.

Με το πλαφόν ηλικίας διαφωνεί επίσης και ο ευρωβουλευτής κ. Γλέζος και έκανε ήδη παρέμβαση στο Ευρωκοινοβούλιο για το εξοντωτικό μέτρο της κυβέρνησης. Μάλιστα σε δηλώσεις του μεταξύ άλλων είπε: «Το μέτρο εμπνεύστηκε ο κ. Τσίπρας για μένα ειδικά γιατί τον ενοχλεί η κριτική που του κάνω εξ αριστερών». Αναμένονται εξελίξεις.

Δια το πιστόν του ευθυμογραφήματος

Δ. Καραμήτσος 
(Οριακά προσεγγίζων το πλαφόν)!


Υ.Γ. Δεν έχει διευκρινιστεί με ποια μέθοδο ευθανασίας θα ξεπαστρεύονται οι υπερήλικες. Εγώ νομίζω ότι ο οικονομικότερος τρόπος είναι η γκιλοτίνα. Το έχω καρατσεκάρει. Δεν καταλαβαίνεις καν τίποτε.


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 11 Οκτωβρίου 2018, αρ. φύλλου 955


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ