8.4.19

9ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής ΔημιουργίαςΤο 9ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας, για το σχολικό έτος 2018-19, θα διεξαχθεί για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, στην πόλη της Καστοριάς, την Παρασκευή 12 Απριλίου (09:00- 15:00), στο ΑΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας (Καστοριά). Το φεστιβάλ έχει την έγκριση του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και της περιφερειακής διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας.

Η διοργάνωση του φεστιβάλ θα γίνει από το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ) Δυτ. Μακεδονίας και τον υπεύθυνο Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών της ΔΔΕ Καστοριάς και με συνδιοργάνωση των τμημάτων ΤΕΙ (Διεθνούς Εμπορίου, Ψηφιακών Μέσων & Επικοινωνίας, Μηχανικών Η/Υ), της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Φλώρινας (Σ.Ε.Π.Φ.) και Καστοριάς (Σ.Ε.Π.ΚΑ.) και του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) Καστοριάς.

Στο πλαίσιο του Μαθητικού Φεστιβάλ θα υπάρξει η δυνατότητα να παρουσιαστούν έργα ψηφιακής δημιουργίας, τα οποία δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο μαθημάτων Πληροφορικής όλων των βαθμίδων (δημοτικό, γυμνάσιο, γενικό και επαγγελματικό λύκειο). Σημειώνεται ότι το Μαθητικό Φεστιβάλ δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα, αλλά επιβραβεύεται κάθε συμμετοχή.

Στους χώρους διεξαγωγής του Φεστιβάλ θα υλοποιηθούν, για μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς και επισκέπτες, ενδιαφέρουσες ομιλίες, πρωτότυπα εργαστήρια και διαδραστικές δραστηριότητες.

◾09:00 Χαιρετισμοί
◾09:30-12:00 Παρουσιάσεις έργων μαθητικών ομάδων
◾12:00-13:00 Λογισμικό Υποστήριξης Σχολικών Βιβλιοθηκών. Δημιουργία δικτυακού τόπου.
◾13:00-15:00 Εισηγήσεις για γονείς και εκπαιδευτικούς: α) Η συμβολή των νέων τεχνολογιών στην αποφυγή συγκρούσεων γονέα -παιδιού κατά τη μελέτη στο σπίτι (ΚΕΣΥ Καστοριάς), β) ΤΠΕ και αειφορία (ΚΠΕ Καστοριάς), γ) Διαδικτυακός εκφοβισμός - cyberbulling (Διέξοδος), δ) Μαθησιακά οφέλη της ψηφιακής αφήγησης και οι επιδράσεις των νέων τεχνολογιών στη ψυχολογία των παιδιών (επιστημονική ομάδα).

Ενδεικτικά αναφέρονται τα ακόλουθα σχολεία που θα παρουσιάσουν μαθητικά έργα πληροφορικής: 1ο δημοτικό σχολείο Μουρικίου, 3ο δημοτικό σχολείο Γρεβενών, γυμνάσιο Μανιάκων, 1ο δημοτικό σχολείο Καστοριάς, 3ο δημοτικό σχολείο Άργους Ορεστικού, 2ο γυμνάσιο Καστοριάς, 1ο γενικό λύκειο Καστοριάς, δημοτικό σχολείο Κωσταραζίου, γενικό λύκειο Άργους Ορεστικού, δημοτικό σχολείο Κολοκυνθούς, 3ο δημοτικό σχολείο Πτολεμαΐδας, 5ο γυμνάσιο πτολεμαΐδας, 1ο νηπιαγωγείο Καστοριάς, 1ο δημοτικό σχολείο Καστοριάς, δημοτικό σχολείο Νεστορίου, 1ο εργαστηριακό κέντρο Γρεβενών, Επα.Λ Καστοριάς, Επα.Λ Γρεβενών, 10ο δημοτικό σχολείο Καστοριάς, γυμνάσιο Κρόκου Κοζάνης.

  • Η ιστοσελίδα του φεστιβάλ "εδώ"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ