3.4.19

Γαβρόγλου: Το αίτημα του "Ουράνιου Τόξου" «θα το λύσει η επιστημονική κοινότητα»

Ο υπουργός Παιδείας "άδειασε" τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που απέρριψε σχετικό αίτημα του "Ουράνιου Τόξου" και είπε ότι το θέμα «θα το λύσει» η κοινότητα των επιστημόνων.

ΩΣ ΕΝΑ ΖΗΤΗΜΑ που θα λύσει η επιστημονική κοινότητα παρουσίασε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου την πρόταση διδασκαλίας της μακεδονικής γλώσσας στο ΠΑΜΑΚ, παίρνοντας επί της ουσίας αποστάσεις από τον πρύτανη του πανεπιστημίου που εξέφρασε την άρνησή του.

Όπως επισήμανε σε δηλώσεις του ο υπουργός Παιδείας: «Εμείς διαφωνούμε. Οι πολιτικοί φορείς είναι μέρος της Δημοκρατίας μας. Αυτά είναι επιστημονικά ζητήματα. Θα τα λύσει η επιστημονική κοινότητα. Θα μου επιτρέψετε να το συζητήσει η επιστημονική κοινότητα και με βάση τις συζητήσεις θα δούμε εμείς πώς θα κινηθούμε. Αλλά, επιστημονικά ζητήματα πρώτα τα συζητά η επιστημονική κοινότητα». 

Το αίτημα για τη διδασκαλία είχε διατυπωθεί από το "Ουράνιο Τόξο" και αφορούσε την διδασκαλία της μακεδονικής γλώσσας στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Σε αυτό ο πρύτανης του ΠΑΜΑΚ κ. Στέλιος Κατρανίδης επισήμανε ότι είναι αντιδεοντολογικό να ανοίξει κουβέντα με ένα πολιτικό κόμμα επί του αιτήματος.


Σχετικά:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ