10.12.17

Διαγωνισμός διηγήματος



Διάκριση για καστοριανή μαθήτρια

σε λογοτεχνικό διαγωνισμό


Το β΄ βραβείο έλαβε στην κατηγορία διαγωνισμός διηγήματος τάξεων δ’, ε’ και στ’ δημοτικού στον 4ο Πανελλήνιο και Παγκύπριο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό για Παιδιά και Εφήβους 2017 της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών η μαθήτρια της στ΄ τάξης του 5ου δημοτικού σχολείου Καστοριάς Αγγελική-Ευφημία Παπαγεωργιάδου. Το διήγημα με το οποίο συμμετείχε η Αγγελική-Ευφημία στον διαγωνισμό φέρει τον τίτλο «Η σκυτάλη» (δημοσιεύεται πιο κάτω). Τιμητικός έπαινος απονεμήθηκε επίσης στο σχολείο της μαθήτριας που βραβεύτηκε, καθώς και στη δασκάλα της κ. Ευδοκία Σαμαρά.

Η απονομή των βραβείων στους διακριθέντες μαθητές από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών έγινε την Παρασκευή 17 Μαρτίου στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου στην Αθήνα. Την εκδήλωση χαιρέτησε με τον εναρκτήριο λόγο του ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών κ. Λευτέρης Τζόκας, ενώ η υπεύθυνη του διαγωνισμού και ταμίας της ένωσης κ. Αγαπούλα Ευθυμιοπούλου παρέθεσε τα στατιστικά στοιχεία του διαγωνισμού.

Ακολούθησε μουσικό αφιέρωμα στη μελοποιημένη ποίηση με τραγούδια από τον δίσκο «Η ενδεκάτη εντολή» σε ποίηση Νίκου Γκάτσου και μουσική και ενορχήστρωση Γιώργου Χατζηνάσιου, ο οποίος τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση, αλλά και με το «Ομνύει», από τον δίσκο «Πλησιάζοντας τον Καβάφη», σε ποίηση Κωνσταντίνου Καβάφη και μουσική Γιάννη Σπανού.

Στη συνέχεια η κ. Δέσποινα Παπαδιονυσίου, μέλος της κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού ανέπτυξε το θέμα «Ταξιδεύοντας με όχημα την ποίηση», τονίζοντας μεταξύ των άλλων πως οι δημιουργίες των παιδιών μας μπορούν να αποτελέσουν αφορμή για προβληματισμό, ανάληψη ευθύνης και επαναπροσδιορισμό θέσεων και αρχών.

Αμέσως μετά απονεμήθηκαν τα βραβεία και οι έπαινοι στους μαθητές των σχολείων της Ελλάδας και της Κύπρου που διακρίθηκαν στις κατγορίες ποίηση, διήγημα και αγγλόφωνη ποίηση και απονεμήθηκαν τιμητικά διπλώματα στα μέλη της κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού.


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 11 Μαΐου 2017, αρ. φύλλου 885


Σχετικά:

2 σχόλια:

  1. Romylos Mantzouras [facebook]11/12/17

    Το μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Sakis Afroula Trompeta [facebook]11/12/17

    Μπράβο! Συγχαρητήρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ