24.4.18

Η Unicef διακόπτει την συνεργασία της με την Εθνική Επιτροπή της στην Ελλάδα



Ανακοίνωση της UNICEF

"Η UNICEF διακόπτει την συμφωνία της με την υπάρχουσα Εθνική Επιτροπή της στην Ελλάδα εξαιτίας των ανησυχιών που προέκυψαν από πρόσφατο έλεγχο από ανεξάρτητο φορέα. Η UNICEF κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στην Εθνική Επιτροπή δεν μπορούν να επιτευχθούν και για αυτό το λόγο προέβη σε ανάλογες κινήσεις.

Η UNICEF βρίσκεται κοντά στους Έλληνες πολίτες για σχεδόν 70 χρόνια. Τα προγράμματα μας στην Ελλάδα ήταν από τα πρώτα προγράμματα που δημιούργησε η UNICEF από την ίδρυσή της το 1946. Με τα χρόνια οι Έλληνες έγιναν ένθερμοι και γενναιόδωροι υποστηρικτές του Οργανισμού μας. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε τη μακροχρόνια σχέση μας με την Ελλάδα και θα προχωρήσουμε σε συμφωνία με ένα νέο φορέα έτσι ώστε να μπορέσουμε να ενεργοποιήσουμε συνεργασίες και υποστήριξη για το έργο μας σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η σημαντική δράση της UNICEF με παιδιά μετανάστες και πρόσφυγες στην Ελλάδα θα συνεχιστεί, ως μέρος του πλάνου ανταπόκρισης στο προσφυγικό και το μεταναστευτικό, το οποίο υποστηρίζεται από το Περιφερειακό Γραφείο Ευρώπης και Κεντρικής Ασίας, σε συνεργασία με την Κυβέρνηση της Ελλάδας και άλλους εταίρους της κοινωνίας των πολιτών".


* * *

Το ιστολόγιο tvxs αναφέρει μεταξύ άλλων:

[...] Τα ευρήματα από τα πορίσματα Ελλάδας και Γενεύης είναι ενδεικτικά του πάρτι που γινόταν στην Ελληνική UNICEF για πολλά χρόνια. Στο έργο συναντάμε όλη την παθογένεια της Ελλάδας που περιλαμβάνει κατασπατάληση, οικογενειοκρατία αλλά και καταπάτηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από τους ίδιους. Σε μια εταιρεία μάλιστα που προασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα. Πιο αναλυτικά ο έλεγχος εντοπίζει:

● Τεράστια ποσά που έχουν χαθεί από προμήθειες που δινόντουσαν με ανάθεση και όχι με διαγωνισμούς. Μόνο από το 2016 και μετά, επί των ημερών της παρούσας κυβέρνησης και μετά την πρωτοβουλία της νέας προέδρου, άρχισε η εταιρεία να κάνει διαγωνισμούς με διευρυμένη μάλιστα την επιτροπή για να υπάρχει διαφάνεια.
● Έσοδα τα οποία δεν φαίνονται από πωλήσεις ούτε στα ταμεία της επιτροπής.
● Πάγια της επιτροπής τεραστίου ύψους που δεν ξέρουμε πως χάθηκαν καθώς στο ΔΣ δεν συζητήθηκαν ποτέ τα οικονομικά θέματα ως έπρεπε.
● Οι μισθοί υπερβαίναν το 1.100.000 ευρώ  για 30 άτομα.
● Πλαστογράφηση υπογραφών.
● Έχουν βρεθεί ποσά 50 χιλιάδες του προηγούμενου προέδρου χωρίς καμιά δικαιολογία.
● Δινόντουσαν μπόνους χωρίς καμιά δικαιολογία σε υψηλόβαθμους.
● Τα 2/3 των εργαζομένων είχαν οικογενειακές σχέσεις μεταξύ τους.
● Χρήματα που ξοδεύονταν για σέρβις των προσωπικών αυτοκινήτων και άλλες ανεξήγητες σπατάλες.
● Χαρακτηριστικά η εταιρεία φαίνεται να ξόδευε χρήματα για 25 κιλά το μήνα σε ζάχαρη! Αναρωτιέται κανείς πόσους καφέδες έπιναν οι 30 εργαζόμενοι.
● Ζητείται η διερεύνηση της σκοτεινής πλευράς των τηλεμαραθωνίων.

4 σχόλια:

  1. Chrysoula Patronou-Papaterpou [facebook]24/4/18

    Χρόνια ολόκληρα μετέφραζα εθελοντικά κείμενα, πιστεύοντας στον ιερό τους σκοπό! Ντροπή..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος25/4/18

      Δεν υπάρχουν ιεροί σκοποί στους Έλληνες. Ούτε καν στους παπάδες, με τόσα που βλέπουμε, κι ακούμε, να γίνονται. Το προφήτευσε, εξάλλου, κι ο [.......]

      Διαγραφή
    2. Theofilos Panagiotopoulos [facebook]25/4/18

      Καλημέρα κα Χρυσούλα. Έχετε απόλυτο δίκαιο. Έτσι αισθάνομαι και εγώ μετά από 12 χρόνια μεταφραστικής προσφοράς. Άδειος, πικραμένος και αγανακτισμένος. Το χειρότερο είναι ότι κλονίστηκε ανεπανόρθωτα η εμπιστοσύνη του κόσμου. Να είσθε καλά!

      Διαγραφή
  2. Ενδιαφέρον θα είχε να δούμε και τους ελέγχους σε διάφορες ΜΚΟ που ασχολούνται με πρόσφυγες...

    Ντροπή και παλι ντροπή για την ντόπια ..."γιουνισεφ"
    Δίκαιη η αγανάκτηση της αγαπητότατης Χρυσουλας Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ