24.4.18

43η Διεθνής Έκθεση Γούνας Καστοριάς

Με φόντο την παλιά πόλη, τα καλντερίμια και τα αρχοντικά όπου γεννήθηκε και αναπτύχθηκε η τέχνη της γουνοποιίας, θα ξεκινήσει η 43η Διεθνής Έκθεση Γούνας Καστοριάς, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 3 έως τις 6 Μαΐου 2018, στο Εκθεσιακό Κέντρο Γούνας Δυτικής Μακεδονίας.

Δεν ήταν άλλωστε τυχαία η επιλογή του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς “Ο Προφήτης Ηλίας” να διοργανώσει το gala fashion show στον αύλειο χώρο του εξαίσιου αρχοντικού Μόραλη-Τσιατσιαπά στο Απόζαρι, το οποίο είναι ενδεικτικό της αρχιτεκτονικής της Καστοριάς των αρχών του 18ου αιώνα, με σκοπό να αναδειχθεί η τέχνη του πολυτελούς προϊόντος της γούνας, αλλά και η ιστορία και ο πολιτισμός της περιοχής.

Το gala που σηματοδοτεί την έναρξη της έκθεσης, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 3 Μαΐου. Η παρουσίαση του show θα γίνει από την ηθοποιό Ζέτα Μακρυπούλια, και θα παραστούν οι κ.κ. Λάκης Γαβαλάς και Γιάννης Σπαλιάρας, ενώ το μεσημέρι της ίδιας ημέρας (12:00) θα γίνει η τελετή εγκαινίων από τον υφυπουργό Ανάπτυξης, κ. Στέργιο Πιτσιόρλα.

Μεγάλο αναμένεται να είναι το ενδιαφέρον και από πλευράς εμπορικών επισκεπτών, καθώς προεγγραφή έχει γίνει από έναν μεγάλο αριθμό εμπόρων από 43 χώρες, ως αποτέλεσμα μίας μεγάλης καμπάνιας την οποία πραγματοποίησαν οι διοργανωτές με διαφημιστικές καταχωρήσεις στα κλαδικά περιοδικά, προωθητικές ενέργειες στα social media και μέσω newsletters, τα οποία αποστέλλονται, στοχευμένα σε 6.000 εμπορικές επιχειρήσεις σε όλον τον κόσμο.

Ωστόσο, τα μέλη της διοίκησης του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς, κρατούν χαμηλά τον «πήχη», δεδομένου του δυσμενούς οικονομικού περιβάλλοντος και της συνεχιζόμενης κρίσης στη γουνοποιία, ευελπιστώντας βέβαια, ότι η 43η Δ.Ε.Γ.Κ. θα δώσει το έναυσμα για τηn βελτίωση των αρνητικών συνθηκών που επικρατούν παγκοσμίως στον κλάδο.

Την έκθεση διοργανώνουν ο Σύνδεσμος Γουνοποιών Καστοριάς “Ο Προφήτης Ηλίας”, η ΔΕΘ-Helexpo και η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ενώ χορηγοί είναι τα μεγαλύτερα δημοπρατήρια γουνοδερμάτων παγκοσμίως και η Εθνική τράπεζα. Τέλος, την 43η Διεθνή Έκθεση Γούνας Καστοριάς υποστηρίζει οικονομικά και ο Δήμος Καστοριάς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ