13.7.18

Ανακοίνωση της ΔΕΥΑΚ σχετικά με το πόσιμο νερού του Δισπηλιού




"Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των σημερινών αναλύσεων του νερού ύδρευσης του οικισμού Δισπηλιού, ανιχνεύθηκε η ουσία τριχλωρο-τετραχλωρο αιθένιο σε συγκεντρώσεις πάνω από τα επιτρεπόμενα όρια.
Με δεδομένο ότι το νερό του οικισμού Δισπηλιού δεν πληροί τις παραμετρικές τιμές που επιβάλουν οι ισχύουσες διατάξεις, κρίνεται σκόπιμη η επιβολή περιορισμού για κάθε χρήση του εκτός χρήσης WC.
Τονίζεται ότι η εκτός σχεδίου περιοχή και συγκεκριμένα από τα όρια του οικισμού μέχρι και τη θέση «Πέτρα» στα όρια της πόλης της Καστοριάς, υδροδοτείται αποκλειστικά με νερό του δικτύου ύδρευσης της πόλης της Καστοριάς και ως εκ τούτου δεν την αφορά η παρούσα ανακοίνωση.
Η Δ.Ε.Υ.Α.Κ. έχει δρομολογήσει εργασίες για αποκατάσταση του προβλήματος".


* * *

Υπενθυμίζεται ότι η ΔΕΥΑ Καστοριάς, στις 24 Ιουνίου 2018, μετά από δημοσίευμα της Καστοριανής Εστίας στο οποίο έκανε λόγο για ανίχνευση επικίνδυνης ουσίας σε γεώτρηση της ΔΕΥΑ Καστοριάς στην περιοχή του Δισπηλιού την οποία έκλεισαν την παροχή, είχε εκδώσει το πιο κάτω δελτίο τύπου:

"Με αφορμή φήμες περί ακαταλληλότητας του νερού ύδρευσης του Δισπηλιού, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, ότι γίνονται όλοι οι προβλεπόμενοι έλεγχοι που αφορούν την ποιότητα του. Το νερό του δικτύου ύδρευσης του Δισπηλιού, σύμφωνα με τις τελευταίες αναλύσεις χαρακτηρίζεται ώς πόσιμο.
Η ΔΕΥΑΚ έχει την αρμοδιότητα της διαχείρισης της ύδρευσης του Δήμου Καστοριάς, άρα και την αποκλειστική ευθύνη της ενημέρωσης των καταναλωτών της για θέματα σχετικά με την ποιότητα των υδάτων ύδρευσης.
Η επιχείρηση στελεχωμένη με κατάλληλο επιστημονικό προσωπικό, πληροί όλες τις προδιαγραφές και ακολουθεί όλα τα πρότυπα και τις διαδικασίες που καθορίζονται από την εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία.
Πρωταρχικός μας στόχος είναι η διασφάλιση της δημόσιας υγείας, κάνοντας όλες τις απαραίτητες ενέργειες προς την κατεύθυνση αυτή.
Εάν απο τους ελέγχους διαπιστωθεί οποιαδήποτε απόκλιση απο τα πρότυπα ποιότητας νερού, θα προβούμε άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες με σκοπό πάντα την προστασία των καταναλωτών".

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος13/7/18

    Πέθαναν την Καστοριά, και τώρα, θα μας πεθάνουν κι εμάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ