3.7.18

Εν συντομία




⬛   Στα 2,40 € το αντίτιμο στα νέα διόδια στην Σιάτιστα: Υπογράφτηκε η κοινή υπουργική απόφαση Τσακαλώτου – Σπίρτζη για την δημιουργία μετωπικών και πλευρικών διοδίων στην Εγνατία Οδό και στα όρια του Δήμου Βοΐου Κοζάνης. Τα διόδια θα πληρώνουν και οι μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής.

⬛   Αύξηση των διοδίων της Εγνατίας από 66% έως και 150% καταγγέλλει ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της ΝΔ, βουλευτής κ. Κ.Καραμανλής: «Η διαδρομή Πτολεμαΐδα – Χρυσούπολη, έχει κόστος διοδίων  15,51 € από 8,40 € που ήταν μέχρι σήμερα. Κι όλα αυτά, σε έναν αυτοκινητόδρομο που είναι ήδη κατασκευασμένος από ευρωπαϊκούς κι εθνικούς πόρους κι όχι από ιδιώτες».

⬛   Ο προϋπολογισμός των έργων και των αναπτυξιακών παρεμβάσεων για την αντιμετώπιση των αναγκών στους  δήμους της Περιφερειακής Ενότητας  Καστοριάς ανέρχεται στο ποσό των 80 εκ. €. Αυτό ανακοινώθηκε κατά την διάρκεια της 3ης Ενημερωτικής Ημερίδας για την πορεία και τον προγραμματισμό των Συγχρηματοδοτούμενων και Εθνικών Αναπτυξιακών Προγραμμάτων στη Δυτική Μακεδονία που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Καστοριάς.

⬛    Η τελετή των εγκαινίων του κτηρίου κοινωνικών δομών του δήμου Καστοριάς πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30 Ιουνίου. Το κτήριο θα φιλοξενήσει το κοινωνικό ιατρείο, το επιδημιολογικό ερευνητικό κέντρο πρόληψης παραγόντων κινδύνου και παρέμβασης, την διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού τα τμήματα «Κοινωνικής μέριμνας» και «Βοήθεια στο σπίτι», καθώς και συλλόγους με χρόνιες παθήσεις και εθελοντές.

⬛    Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν στην οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ήταν η έγκριση δαπάνης για το έργο: «Αποκατάσταση βλαβών από θεομηνία στο Λιανοτόπι - Γράμμου Καστοριάς», και η έγκριση δαπάνης για τη διεξαγωγή διαγωνισμού ποσού 70.000,00 € για την προμήθεια και μεταφορά αλατιού για τις ανάγκες της Π.Ε. Καστοριάς για το 2019.

⬛  Το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας/Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και εκπρόσωποι εμπλεκόμενων φορέων (stakeholders) του έργου Ecowaste4food, που έχει ενταχθεί και συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Interreg Europe, παρευρέθηκαν στην συνάντηση των εμπλεκόμενων φορέων που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΠΤΑΔΜ στην Κοζάνη.

⬛   Στις 17 Ιουνίου παρευρέθησαν στην Ζίτσα Ιωαννίνων ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος Καστοριάς κκ. Α. Αγγελής και Π. Δάγγας στις εκδηλώσεις μνήμης για τον Ρήγα Φεραίο, στις οποίες συμμετέχουν οι δήμοι Ρήγα Φεραίου, Καστοριάς, Χίου, Βοίου, Ζίτσας και Λευκωσίας Κύπρου.

⬛    Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για την «Προμήθεια μηχανημάτων έργου και συνοδευτικού εξοπλισμού του Δήμου Καστοριάς» από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» του υπουργείου Εσωτερικών, συνολικής αξίας 230.000,00 €. Πιο συγκεκριμένα, ο δήμος Καστοριάς πρόκειται να προμηθευτεί: α) Αυτοκινούμενο καλαθοφόρο όχημα, β) Φορτηγό ανατρεπόμενο, γ) Συνοδευτικό εξοπλισμό πολυμηχανήματος με προσαρτήσεις χλοοκοπής και κλαδέματος και δ) Χειροκίνητο διαγραμμιστικό μηχάνημα.

⬛   Δημοσιεύθηκε η 1η Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος  για την υποβολή προτάσεων στις δράσεις 19.2.4 και 19.2.6 (παρεμβάσεις δημοσίου χαρακτήρα) στο πλαίσιο του τοπικού προγράμματος CLLD / LEADER της ΟΤΔ Αναπτυξιακής Καστοριάς ΑΕ ΟΤΑ. Η πρόσκληση έχει αναρτηθεί στις ιστοσελίδες α)  ankas.gr και β) agrotikianaptixi.gr. Ημερομηνία λήξης ηλεκτρονικής υποβολής αίτησης στήριξης: 13-7-2018 Πληροφορίες τηλ. τηλ: 2467083441.

⬛     Οι εξοφλήσεις των λογαριασμών της ΔΕΥΑ Καστοριάς πραγματοποιούνται: α) στα ΕΛΤΑ Καστοριάς, β) στο ταχυδρομικό πρακτορείο της Χλόης, γ) στους αγροτικούς διανομείς δ) στα ταχυδρομικά πρακτορεία των δημοτικών ενοτήτων.


2 σχόλια:

  1. Panos Tzortzis [facebook]4/7/18

    Αναμένω με ανυπομονησία το δελτίο τύπου της υπέροχης βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ στην Καστοριά που θα ανακοινώνει τη σπουδαία για τον νομό μας απόφαση!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Filippos Papadopoulos [facebook]5/7/18

      Μα δεν θα το ανακοινώσει, θα είναι διακοπές.

      Διαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ