1.7.18

ΟΔΟΣ: Σκοπιανή προπαγάνδα μέσω «παραδοσιακών» εκδηλώσεων


ΟΔΟΣ 18.1.2018 | 919

Ο δήμαρχος της Έδεσσας κ. Δημήτριος Γιάννου καθώς και κάτοικοι της πόλης, κατήγγειλαν δημοσίως προπαγάνδα των Σκοπιανών μέσω εκδηλώσεων που πραγματοποίησε τοπικός σύλλογος την πρωτοχρονιά ["εδώ"].

Παρουσία μάλιστα βουλευτών, στις «παραδοσιακές» αυτές εκδηλώσεις ακούστηκαν ακόμη και αλυτρωτικά σλαβικά τραγούδια που αφορούσαν την «σκλαβωμένη Μακεδονία του Αιγαίου».

Τα μέλη του τοπικού συλλόγου πάντως που διοργάνωσαν τις εκδηλώσεις, υποστήριξαν -σε πανελλαδικής εμβέλειας τηλεοπτικά κανάλια- ότι πρόκειται για έθιμο των τελευταίων ετών, το οποίο δεν έχει να κάνει σε καμία περίπτωση με φιλοσκοπιανή κατεύθυνση.

Το συμβάν και οι καταγγελίες του δημάρχου της Έδεσσας, σε συνδυασμό με τις εξελίξεις στο Σκοπιανό, επανέφεραν την συζήτηση για τις τιτλοφορούμενες "πολιτιστικές" εκδηλώσεις που διεξάγονται και σε πολλές περιοχές του νομού καθ’ όλη την διάρκεια του έτους, στις οποίες παρατηρούνται αινιγματικά φαινόμενα.

Μάλιστα προ καιρού, αναγνώστης της ΟΔΟΥ αναρωτήθηκε με επιστολή του ["εδώ"] στην εφημερίδα «πώς είναι δυνατόν ο Δήμος της Καστοριάς να δίνει χρήματα των Καστοριανών σε καθαρά αντεθνικές εκδηλώσεις» και με αφορμή συγκεκριμένη γιορτή σε χωριό της Καστοριάς, ζήτησε εξηγήσεις από τον ίδιο τον κ. δήμαρχο Καστοριάς, θέτοντας το ερώτημα «αν o Δήμος Καστοριάς χρηματοδότησε την συγκεκριμένη γιορτή  (με τραγούδια για Μακεντόντσκι που σε άγνωστη διάλεκτο έδιναν κι έπαιρναν)».

Απάντηση δεν δόθηκε.



Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 18 Ιανουαρίου 2018, αρ. φύλλου 919



Επιλογή σχετικών αναρτήσεων:

3 σχόλια:

  1. Γιάννης Σκόρδας [facebook]2/7/18

    Και στην Καστοριά τα ίδια κάνουν. Τελικά ο κάθε τόπος έχει τους επικεφαλής που του αξίζουν. Και ο νοών νοείτω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος2/7/18

      Είναι γνωστό πόσο ξεσαλώνουν κάποιοι, στις επιχορηγούμενες, από Αγγελή και Αδαμόπουλο, πολιτιστικές (δήθεν) εκδηλώσεις.

      Διαγραφή
  2. Christos Sapountzis [facebook]5/7/18

    Αρκεί να πάμε σε αρκετά από τα χωριά μας, στα πανηγύρια, για να ακούσουμε "δικά μας" τραγούδια δηλαδή βουλγαροσκοπιανά και στο τέλος ελληνικά.
    Επίσης ορισμένοι μουσικοχορευτικοί "σύλλογοι" προωθούν την ίδια προπαγάνδα φτάνοντας στο σημείο να ρωτούν: σε ποια φυλή ανήκεις; ελληνική ή "μακεδονική";

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ