10.4.19

Υπεγράφησαν οι μελέτες ενεργειακής αναβάθμισης δημοτικών κτηρίων της Καστοριάς

Την προγραμματική σύμβαση του έργου «Μελέτες ενεργειακής αναβάθμισης δημοτικών κτηρίων Δήμου Καστοριάς» υπέγραψε ο περιφερειάρχης Θεόδωρος Καρυπίδης. Το έργο συνολικού προϋπολογισμού 377.153,18 € πρόκειται να ενταχθεί στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων στη ΣΑΜΠ 041 από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Το συγκεκριμένο έργο αφορά στην ενεργειακή αποτίμηση και κατάταξη της υφιστάμενης κατάστασης κτιρίων, μέσω της έκδοσης πιστοποιητικών ενεργειακής απόδοσης και στην εκπόνηση των απαιτούμενων μελετών για την ενεργειακή αναβάθμιση του σκαπέρδειο δημοτικού μεγάρου, του κτηρίου υπηρεσίας πολιτισμού, του 4ου δημοτικού σχολείου Καστοριάς, του 7ου δημοτικού σχολείου Καστοριάς και του 4ου γυμνασίου Καστοριάς.

Η ενεργειακή αναβάθμιση των κτηρίων περιλαμβάνεται στο εγκεκριμένο επιχειρησιακό Σχέδιο Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης πόλης Καστοριάς στο πλαίσιο του Ε.Π. Δυτική Μακεδονία 2014-2020.

Στόχος του έργου είναι η βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης, αλλά και η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας μεγάλων και ιδιαίτερα ενεργοβόρων δημοτικών κτηρίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ