15.7.17

Λόγος & Αντίλογος

Με αφορμή τη συναυλία του Σωκράτη Μάλαμα στο πραγματικά όμορφο πάρκο της Πολυκάρπης, θα ήθελα να εκφράσω την άποψή μου για τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και τις αυθαιρεσίες που συνδέονται με τις μουσικές εκδηλώσεις και τα πανηγύρια τα οποία επιχορηγεί ο δήμος Καστοριάς και η Αντιπεριφέρεια, και εθελοτυφλεί το προεδρείο του συλλόγου εστιάσεως.

Υπό την σκέπη των πολιτιστικών εκδηλώσεων, σύλλογοι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα (μόνο κατά τη σφραγίδα), βγάζουν χιλιάδες ευρώ αφορολόγητα σε λίγες μόνο ώρες. Κι αυτό με τις ευλογίες τις εφορίας, του δήμου Καστοριάς και της Αντιπεριφέρειας, σε βάρος των φορολογούμενων εστιατόρων της περιοχής, οι οποίοι πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές, φόρο εισοδήματος, προκαταβολή φόρου, τέλος επιτηδεύματος, εισφορά αλληλεγγύης, ενοίκιο, προμηθευτές, προσωπικό, ΔΕΥΑΚ, τέλη παρεπιδημούντων, ρεύμα, τηλέφωνο κ.ά.

Κάποιοι βγάζουν χρήματα με το πρόσχημα ότι υπηρετούν τον πολιτισμό κύριε Αγγελή, κύριε Αδαμόπουλε και ανύπαρκτοι κύριοι του συλλόγου εστιάσεως. Ο εστιάτορας που διατηρεί κατάστημα στην Πολυκάρπη, για να πουλήσει δύο χιλιάδες και πλέον σουβλάκια και δύο χιλιάδες και πλέον μπύρες, θα πρέπει να περάσουν πολλοί μήνες.

Κύριοι είστε υπόλογοι για τα δημόσια χρήματα που διαχειρίζεστε. Είστε υποχρεωμένοι να βάλετε ένα τέλος στο τοπικό πανηγύρι αισχροκέρδειας.

Κύριε Αγγελή, ως φορολογούμενος πολίτης και ως κάτοικος της Καστοριάς, παρακαλώ να μου αποδώσετε λογαριασμό για τις αφορολόγητες εισπράξεις από την εκδήλωση του Μάλαμα, την οποία επιδοτήσατε με 7.000,00€.

Αριθμός απόφασης δημοτικού συμβουλίου 168/17, θέμα 11ο, «Έγκριση συνδιοργάνωσης μουσικής εκδήλωσης με τον εκπολιτιστικό σύλλογο Πολυκάρπης "Δημιουργία" - έγκριση δαπάνης».


Ευάγγελος Δελμούζος
κάτοικος Καστοριάς

4 σχόλια:

  1. Ανώνυμος15/7/17

    Μα γιατί διαμαρτύρεσθε καλέ μου κύριε/κυρία; Αυτό είναι το καθεστώς του πορνείου τηε μεταπολιτευτικής ''δημοκρατίας'' και του πλαισίου λειτουργίας των θεσμών που οι ελλαδέζοι κοψοχέρηδες έχουν επιλέξει σαράντα χρόνια τώρα. Καλοφάγωτα βρέ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος15/7/17

    7.000,00€ βρε Ανέστη, και με εισιτήριο; Έλεος! Δικά σου είναι τα χρήματα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. [fb: Panos Karamanos]15/7/17

    Να τα λέμε κι αυτά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος16/7/17

    Μπράβο στον κ. Δελμούζο!
    Σωστά τα επισημαίνει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ