27.7.17

Προώθηση θεμάτων της Περιφερειακής Ενότητας

Mε στόχο την προώθηση και διευθέτηση θεμάτων του πρωτογενή τομέα που αφορούν την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, ο αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Σωτήρης Αδαμόπουλος βρέθηκε στις 5 Ιουλίου στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων. Εκεί συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής & Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων κ. Χαράλαμπο Κασίμη και συζήτησε μια σειρά θεμάτων που αφορούν την περιοχή μας.

Ένα από τα θέματα που τέθηκαν ήταν η διευθέτηση των προβλημάτων που έχουν προκύψει σχετικά με το αρδευτικό του Βράχου, το οποίο είχε προκαλέσει και την μη παραλαβή του έργου από την πλευρά του υπουργείου. Στη συγκεκριμένη περιοχή υπήρχαν συχνά φαινόμενα υπερχειλίσεων που προκαλούσαν την ολισθηρότητα του οδοστρώματος στην επαρχιακή οδό Μελανθίου-Βράχου, από την ορμητική διέλευση νερού και μεγάλου όγκου φερτών υλικών, με αποτέλεσμα τον κίνδυνο για την ασφαλή διέλευση των οδηγών. Μετά την παρέμβαση του αντιπεριφερειάρχη αναμένεται η έγκριση του υπουργείου προκειμένου να γίνουν παρεμβάσεις από την Π.Ε. Καστοριάς, μιας και από τον Μάρτιο οι περιφέρειες έχουν αναλάβει τη διαχείριση των ΤΟΕΒ, οι οποίες και αναμένεται να επιλύσουν το πρόβλημα.

Επίσης συζητήθηκαν οι καθυστερήσεις στη μελέτη του αρδευτικού του φράγματος Νεστορίου, όπου ακόμη βρίσκεται στο στάδιο αξιολόγησης των προσφορών, με τον γενικό γραμματέα να καταδεικνύει για άλλη μια φορά την υποστελέχωση των υπηρεσιών του υπουργείου. Το θετικό πάντως είναι ότι οι εργασίες στο φράγμα έχουν ξεκινήσει και πάλι και η κοινοπραξία ήδη βρίσκεται σε αναζήτηση ντόπιων εργολάβων για την ανάθεση κάποιων τμημάτων, γεγονός που αναμένεται να ανακουφίσει κάποιες οικογένειες της περιοχής μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ