12.7.17

Απόδοση σε κυκλοφορία του τμήματος Κορομηλιά-Κρυσταλλοπηγή


Η απόδοση του τμήματος «Κορομηλιά-Κρυσταλλοπηγή του κάθετου άξονα 45 της Εγνατίας οδού: Σιάτιστα-Κρυσταλλοπηγή», θα γίνει την Παρασκευή 14 Ιουλίου στις 12:00 από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σπρίτζη. Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στον ισόπεδο κόμβο Κρυσταλλοπηγής.
Ο κάθετος άξονας Σιάτιστα–Ιεροπηγή–Κρυσταλλοπηγή (VA-45.0) είναι τμήμα του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών. Εξασφαλίζει τη σύνδεση προς Pogrades – Cafasan – Δυρράχιο στο νότιο τμήμα της Αλβανίας και αποτελεί κλάδο του Πανευρωπαϊκού Διαδρόμου VIII. Ο άξονας έχει συνολικό μήκος περίπου 72 χλμ.  κατασκευάστηκε με διατομή τετράιχνου αυτοκινητοδρόμου με δύο λωρίδες κυκλοφορίας και λωρίδα έκτακτης ανάγκης ανά κατεύθυνση.  Στο σύνολο του άξονα κατασκευάζονται οκτώ  ανισόπεδοι κόμβοι εισόδου/εξόδου και σημαντικά τεχνικά συνολικού μήκους 3,4 χλμ. περίπου (ανοιγμένα σε μονό κλάδο). To συνολικό κόστος του άξονα (μελέτη, απαλλοτριώσεις, κατασκευή κλπ) ανέρχεται περίπου στα 380 εκατ.€, εκ των οποίων το 60% περίπου είναι η κοινοτική συνδρομή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ