19.7.17

Mουσικές της Κάτω Ιταλίας στο Φεστιβάλ της Αυλής



Σήμερα Τετάρτη 19 Ιουλίου, στις 21:30 στην αυλή του Αρχοντικού Πηχεώνος, στην πλατεία Αδελφών Εμμανουήλ στο Ντολτσό, θα δώσει συναυλία το ελληνικό μουσικό συγκρότημα Encardia, που εμπνέεται από την μουσική παράδοση της Μεσογείου και της Κάτω Ιταλίας.

Το συγκρότημα δημιουργήθηκε το 2004, κυκλοφόρησε πέντε δίσκους και έδωσε συναυλίες εκτός από την Ελλάδα στην Γαλλία, Γερμανία, Αλγερία, Ελβετία, Κύπρο και κυρίως στην Ιταλία. Συνεργάστηκε με καλλιτέχνες της κατω-ιταλικής μουσικής όπως G. Avantaggiato (φεστιβάλ “La note della Taranta”), R. Licci, C. Villani, E. Magnolo, E. Castagna, D. Durante, τους Ghetonia, Mala lingua, Mala agapi, Canzoniere Grecanico Salentino κ.α. αλλά και με έλληνες καλλιτέχνες όπως ο N. Πορτοκάλογλου, Φ. Δεληβοριάς, Α. Ιωαννίδης, A. Μπακιρτζής, Ν. Ξυδάκης, τον ηθοποιό Η. Λογοθέτη κ.ά. Τραγουδούν σε διάφορες διαλέκτους, κυρίως στα γκρεκάνικα, τα grico της Κάτω Ιταλίας.




Σχετικά: Φεστιβάλ Αυλής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ