27.7.17

Το Σκάκι




15. Bxf4 Qf6

-Φτάσαμε στη Τσικνοπέμπτη και μαζί με τις μπριζόλες, θα κόβουμε και τη πρωτοχρονιάτικη πίτα και θα ευχόμαστε “Καλή Χρονιά”, εκεί κοντά στο Πάσχα μπορεί και να τις τελειώσουμε, ευελπιστούμε!

-Οι πολιτικές κυρίες του τόπου μας πανταχού παρούσες, η συνέχεια των καλοκαιρινών πανηγυριών στις κοπές των πρωτοχρονιάτικων πιτών, μετρούν, ποιά πήγε στις περισσότερες (το τελικό σκορ θα ανακοινωθεί). Ο κουτσοφλέβαρος έφτασε τα μισά του και οι Αλκυονίδες μέρες πάνε για φέτος, τις χάσαμε (και να ήταν μόνο αυτές), αυτός ο χειμώνας τελειωμό δεν έχει, χειμώνας παντού κυριολεκτικά.

-Όπως ειπώθηκε και καταγράφτηκε δημοσίως «[…] εδώ και τρία χρόνια δεν ακούστηκε η Καστοριά στο περιφερειακό συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας αλλά δεν πειράζει, συνηθισμένοι είμαστε […]» είναι σαν να μας λένε ότι εμείς οι Καστοριανοί είμαστε δουλοπρεπείς και όλα αυτά ειπωμένα με γελάκια και φιλικό πνεύμα.
Μας πειράζει όμως, που δε μας ρωτήσατε αν μας πειράζει, πειράζει;

-Όσο για τα προβλήματα, που παραμένουν άλυτα, δεν τα σκεφτόμαστε πια, επειδή έχουμε γίνει viral, ας είναι καλά ένα αρκουδάκι που έκανε “πατινάζ” στη παγωμένη λίμνη μας (National Geographic, εδώ στη πόλη μας) παραμιλάει όλος ο ντουνιάς για μας, πολλά τα “χτυπήματα” (όχι της μοίρας, του YouTube) στο σχετικό βίντεο, διότι η ζωή μας πια μετριέται από τα “χτυπήματα” (YouTube) και τα like (Facebook)!

-Οι πωλήσεις των Drones αυξήθηκαν στη μικρή μας πόλη, ιπτάμενα αντικείμενα πετούν και φωτογραφίζουν τις ομορφιές μας, τα παιδιά δεν θέλουν πλέον PlayStation αλλά Drones (και πολύ κλάμα).

-Σε ανταγωνισμό βρίσκονται οι κάτοικοι του νομού μας, αναμεταξύ τους, ποιός θα βρει και θα δώσει την καλύτερη και πιο σπάνια, παλιά φωτογραφία για να δημοσιευτεί σε κάποιο τοπικό μπλο(γ)κάκι, οι δε παλιές φωτογραφίες είναι πραγματικά πολύ όμορφες αλλά, το όλο θέμα αρχίζει και γίνεται επιδημία, δυστυχώς χωρίς θεραπεία, μέχρι να βαρεθούν οι μπλο(γ)κατζήδες.

-Viral έγινε και η Αρχιτεκτονική Καστοριάς (Πολυτεχνική Ιωαννίνων την λένε τώρα;) από τα πολλά “χτυπήματα” των δηλώσεων των τοπικών (παντός είδους και αποχρώσεων) αρχόντων.

-Μας γεννά όμως απορίες ο πόλεμος των μεταξύ τους δηλώσεων, των τοπικών γραμματέων (και φαρισσαίων;) πολιτικών κομμάτων που εκτός αυτών, κινούν και τα νήματα των πολιτικών επισκεπτών, ποιούς θα επισκεφτούν, ανάλογα της συμπεριφοράς τους, προς τους ίδιους.

-Αυτή όλη η γκρίνια φαντάζει σαν το καστοριανό τρένο, όνειρο καστοριανής νυκτός!
[…] Το τρένο ερχόταν, απ΄το Βορρά, στο Νότο πήγαινε στην Αθήνα, σφύριζε πάντοτε μία φορά κι εμείς μετρούσαμε κι άλλο μήνα […] Οδυσσέας Ιωάννου, Το Τρένο.

-Το Παρίσι το γνωρίζουμε ως “Η Πόλη του Φωτός”, τώρα πώς κατάντησε πόλη του πολιτικού ελληνικού σκοταδιού, ας είναι καλά οι πολιτικοί μας (πρωθυπουργός και αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης), ο πρώτος για μια στάση, ερχόμενος από Λισσαβώνα (σύνοδος των χωρών του νότου) που οι λόγοι της δεν μας έπεισαν, και ο δεύτερος για αγορές (της συζύγου του) ακινήτων χωρίς διευκρίνιση της προέλευσης των χρημάτων.

[…] Σε βασανίσανε και κάψαν τη ψυχή σου, σε κλείσανε στα τείχη της Ευρώπης, και χτύπαγες δαιμονισμένος τις πόρτες. Κι όταν μπόρεσες να λευτερωθείς, έφυγες πληγωμένος, σιωπηλός και πληγωμένος, νεκρός. […]

Ωδή στον Αρθρούρο Ρεμπώ, Πάμπλο Νερούδα.

 Καληνύχτα Ελλάδα
 Όπου και να ‘σαι

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 16 Φεβρουαρίου 2017, αρ. φύλλου 873

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ