12.7.17

Αέριες μάζες από την Αφρική θα ευνοήσουν την μεταφορά σκόνης




Η διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ενημερώνει ότι σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, λόγω των μετεωρολογικών συνθηκών και των επικρατούντων ανέμων, ευνοείται η μεταφορά σκόνης από την Αφρική, από σήμερα Τετάρτη 12-7-2017 έως την Παρασκευή 14-7-2017.
Οι συγκεντρώσεις των αιωρούμενων σωματιδίων (ΑΣ10), σε ορισμένους σταθμούς μέτρησης, αναμένεται να ξεπεράσουν το όριο της μέσης ημερήσιας τιμής των 50 μg/m3.

Έγιναν δε συστάσεις στην ΔΕΗ να λάβει πρόσθετα μέτρα μείωσης των ρυπογόνων δραστηριοτήτων της και εντατικοποίησης των διαβροχών το επίμαχο χρονικό διάστημα.


Σε συνέχεια των παραπάνω συστήνονται τα εξής:

-Ενήλικες με αναπνευστικό πρόβλημα ή ενήλικες καρδιοπαθείς και παιδιά με αναπνευστικά προβλήματα θα πρέπει να περιορίσουν κάθε έντονη σωματική άσκηση, ιδιαίτερα αν αυτή γίνεται σε εξωτερικούς χώρους.

-Άτομα με αναπνευστικό πρόβλημα ή καρδιοπαθείς καθώς και τα παιδιά θα πρέπει να περιορίσουν κάθε έντονη σωματική δραστηριότητα, ιδιαίτερα αν αυτή γίνεται σε εξωτερικούς χώρους. Άτομα με άσθμα μπορεί να χρειαστούν πιο συχνά εισπνοές του ανακουφιστικού φαρμάκου.

-Άτομα άνω των 65 ετών θα πρέπει να περιορίσουν τη σωματική τους δραστηριότητα,

-Κάθε άτομο που αισθάνεται ενόχληση στα  μάτια ή εμφανίζει βήχα, ρινική συμφόρηση ή ενόχληση στο λαιμό θα πρέπει να περιορίσει τη σωματική του άσκηση – δραστηριότητα, ιδιαίτερα αν αυτή γίνεται σε εξωτερικούς χώρους.

-Στους πολίτες να περιορίσουν την άσκοπη χρήση ΙΧ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ