17.7.17

Ο TAP προσφέρει 92 οχήματα στις περιφέρειες της Βορείου Ελλάδος



Μεταξύ αυτών 8 στον νομό Καστοριάς

Ο διαδριατικός αγωγός φυσικού αερίου (TAP) προσφέρει δωρεάν 92 οχήματα κοινής ωφέλειας σε τοπικές κοινότητες και στις τρεις περιφέρειες της Βορείου Ελλάδας από όπου διέρχεται ο αγωγός. Αυτή η θεματική διαπεριφερειακή πρωτοβουλία, που σχεδιάστηκε σε αγαστή συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση και τα συναρμόδια υπουργεία, είναι μέρος του προγράμματος κοινωνικών και περιβαλλοντικών επενδύσεων του ΤΑΡ, συνολικού ύψους € 32 εκατομμυρίων που θα υλοποιηθεί κατά μήκος των επηρεαζόμενων περιοχών. Η συγκεκριμένη επένδυση σε οχήματα κοινής ωφέλειας ανέρχεται σε € 9 εκατ. που έχουν δεσμευθεί για την αγορά 92 οχημάτων:

• 33 ασθενοφόρων
• 22 οχημάτων καθαριότητας
• 17 δασικών οχημάτων
• 14 εκχιονιστικών
• και 6 οχημάτων πολιτικής προστασίας

Ο ΤΑΡ παρουσίασε την πρωτοβουλία την περασμένη εβδομάδα σε συνέντευξη τύπου, στην οποία παρευρέθησαν και οι τρεις περιφερειάρχες της Βορείου Ελλάδας, ο κ. Θεόδωρος Καρυπίδης της Δυτικής Μακεδονίας, ο κ. Α. Τζιτζικώστας της Κεντρικής Μακεδονίας, και ο κ. Χ.Μέτιος της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν επίσης ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, οι αντιπρόσωποι των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας και Μακεδονίας-Θράκης, ενώ συμμετείχαν και δήμαρχοι των περιοχών που επωφελούνται από την υλοποίηση της πρωτοβουλίας.

Από τον δήμο Καστοριάς παρευρέθηκαν: ο δήμαρχος κ. Ανέστης Αγγελή, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Ιωάννης Τόμου και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Σωκράτης Λιάνος.

Στα πλαίσια του διαπεριφερειακού θεματικού προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης του ΤΑΡ, για την αναβάθμιση του στόλου των οχημάτων των υπηρεσιών Υγείας, Καθαριότητας, Πολιτικής και Δασικής Προστασίας σε Δυτική, Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, ο ΤΑΡ θα δωρίσει στην Δυτική Μακεδονία, συνολικά 24 οχήματα κοινής ωφέλειας, μεταξύ αυτών για την Καστοριά προβλέπονται τα εξής:
-Για τον δήμο Καστοριάς: δύο απορριμματοφόρα και ένα σάρωθρο
-Για το ΕΚΑΒ Καστοριάς: δύο ασθενοφόρα
-Για την Δασική υπηρεσία: δύο οχήματα
-Για τον νομό Καστοριάς: ένα εκχιονιστικό

Το πρόγραμμα κοινωνικών και περιβαλλοντικών επενδύσεων του ΤΑΡ σχεδιάστηκε και υλοποιείται σε συνεργασία με την τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση, καθώς και εθνικές υπηρεσίες, απαντώντας σε πραγματικά αιτήματα, όπως τα υπέβαλαν στον ΤΑΡ οι αρμόδιες αρχές.

Μιλώντας εκ μέρους των κοινοτήτων που επωφελούνται από αυτήν τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, οι παριστάμενοι εκπρόσωποί τους ευχαρίστησαν τον ΤΑΡ για τα πρότυπα που θέτει ως εταιρικός πολίτης με κοινωνική συνείδηση· και για την υλοποίηση μιας τέτοιας δωράς που θα βελτιώσει την περιβαλλοντική διαχείριση στη Βόρειο Ελλάδα και την ποιότητα ζωής για τους κατοίκους.

Επιπρόσθετα, ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, κ. Καρυπίδης, αναφέρθηκε στη συμβολή του έργου στη γεωπολιτική αναβάθμιση της χώρας γενικά και της Βορείου Ελλάδος ιδιαίτερα, καθώς και στην ανάγκη ύπαρξης συνεργειών μεταξύ όλων των φορέων για την επίτευξή της. Και τόνισε ότι για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ο αγωγός εκτός από φυσικό αέριο, μεταφέρει και γνώση.

Συνολικά 24 οχήματα κοινής ωφέλειας παραχωρεί ο TAP στην Δυτική Μακεδονία:
5 ασθενοφόρα εκ των οποίων 2 στον νομό Καστοριάς, 1 στον νομό Κοζάνης, 1 στον νομό Φλώρινας,
4 εκχιονιστικά για τις ανάγκες της Δυτικής Μακεδονίας,
6 οχήματα για τις δασικές υπηρεσίες,
6 απορριμματοφόρα από τα οποία 2 στον δήμο Καστοριάς, 3 στο Δήμο Εορδαίας και 1 στο Δήμο Αμυνταίου και  2 σάρωθρα εκ των οποίων 1 στον δήμο Καστοριάς και 1 στον δήμο Εορδαίας, όπως και ένα όχημα για την πολιτική προστασία της περιφέρειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ