4.4.18

Εν συντομία




⬛   «Δεν αποδεχόμαστε κανένα παράγωγο του όρου Μακεδονία, είτε αλλάξουν το Σύνταγμά τους είτε όχι. Θα εμποδίσουμε με οποιοδήποτε τρόπο τη χρήση του όρου "Μακεδονία" στην ονομασία των Σκοπίων» δήλωσε ο κ. Πάνος Καμμένος μιλώντας στην τηλεόραση του Aντ1.

⬛   Ο δήμαρχος Καστοριάς συνοδευόμενος από αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους, επισκέφθηκε το δημοτικό σχολείο Τοιχιού όπου -σύμφωνα με δελτίο τύπου του δήμου- «συνεχάρησαν τους μαθητές για το ενδιαφέρον που επέδειξαν και την επισήμανση των προβλημάτων που τους απασχολούν και μετά από συζήτηση ενημερώθηκαν για τις πρωτοβουλίες του δήμου με στόχο την επίλυση των προβλημάτων αυτών».

⬛    Ο βουλευτής Τρικάλων και τομεάρχης Περιβάλλοντος & Ενέργειας της Ν.Δ. κ. Κ.Σκρέκας, επισκέφθηκε την Καστοριά και είχε συναντήσεις με μέλη της ΝΟΔΕ Καστοριάς, με παραγωγικούς φορείς και αιρετούς. Συνοδευόμενος και από την βουλευτή της ΝΔ κ. Μ. Αντωνίου, πρώτα συναντήθηκε με τον μητροπολίτη Καστοριάς και στην συνέχεια με το δήμαρχο Καστοριάς. «Η παρουσία του κ. Σκρέκα θα είναι συχνή στο νομό μας αποδεικνύοντας ότι η ΝΔ είναι κοντά στον καστοριανό πολίτη» ανέφερε η ΝΟΔΕ Καστοριάς.

⬛   Οι επόμενες δύο και τελευταίες αναμεταδόσεις από την Μητροπολιτική Όπερα της Νέας Υόρκης στο ΤΕΙ Καστοριάς είναι: α) Luisa Miller (Λουΐζα Μίλερ) του Giuseppe Verdi στις 14 Απριλίου 2018 και β) Cendrillon (Σταχτοπούτα) του Jules Massenet στις 28 Απριλίου 2018.

⬛    "Ένας λαμπρός επιστήμονας ένα φωτεινό μυαλό την ημέρα γενεθλίων του Albert Einstein την παγκόσμια ημέρα του π=3,14 αποφάσισε να φύγει από τη Γη και να ταξιδέψει στο αχανές Σύμπαν που τόσο λάτρεψε και δίδαξε... Έφυγε από κοντά μας, η ύλη του θα γίνει αστερόσκονη, μα η γνώση του θα υπάρχει για πάντα" αναφέρει ο Αστρονομικός Σύλλογος Δυτικής Μακεδονίας για τον θάνατο του Stephen Hawking.

⬛    Στο εδώλιο του Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας κάθισαν δύο ιερείς και τέσσερις υπάλληλοι της ΔΟΥ Φαρσάλων ως κατηγορούμενοι σε μία απίστευτη υπόθεση υπεξαίρεσης πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Οι εν λόγω κληρικοί -σε αγαστή συνεργασία με τους εφοριακούς υπαλλήλους- κατάφεραν μέσα σε 7 χρόνια να εισπράξουν 3,8 εκατ. €, αλλοιώνοντας τα ποσά στις μισθοδοτικές καταστάσεις των ιερέων της Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.

⬛     Εκ νέου θα δικαστεί ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος μετά την έφεση που άσκησε κατά της αθωωτικής απόφασης, η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αιγίου και ο εισαγγελέας Εφετών Πατρών. Υπενθυμίζεται ότι σε πρώτο βαθμό ο μητροπολίτης κατηγορείτο για δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους και για κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος, έπειτα από ανάρτηση που είχε κάνει στο προσωπικό του ιστολόγιο, με την οποία είχε καταφερθεί εναντίον των ομοφυλοφίλων.

⬛   Σε φυλάκιση 8 μηνών και χρηματική ποινή 5.000€ με τριετή αναστολή, καταδικάστηκε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης Α. Γαβότσης, κατηγορούμενος με τον αντιρατσιστικό νόμο, για δημόσια υποκίνηση βίας.  Σε ερώτηση κατοίκου για το πως θα μπορούσε να υπάρξει νόμιμη παρέμβαση για το προσφυγικό., ο δήμαρχος είπε “νόμιμα δεν υπάρχει”, ενώ όταν ο ίδιος κάτοικος φώναξε “άρα μου λες να πάω να ανοίξω κεφάλια”, ο δήμαρχος απάντησε “μπράβο”, προσθέτοντας λίγο μετά “αυτό το είπες εσύ, δεν το είπα εγώ”. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ