11.9.18

Επιχειρηματική αποστολή στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας




Ο οργανισμός Enterprise Greece και η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας διοργανώνουν επιχειρηματική επίσκεψη πολυμελούς αντιπροσωπείας οικονομικών & εμπορικών ακολούθων ξένων πρεσβειών, στην Κοζάνη, από τις 3 έως τις 6 Οκτωβρίου 2018, με την υποστήριξη της Αναπτυξιακής Δυτικής Μακεδονίας (ΑΝΚΟ) Α.Ε. και των Επιμελητηρίων Κοζάνης, Γρεβενών, Καστοριάς και Φλώρινας.

Στόχος της τετραήμερης αυτής επιχειρηματικής επίσκεψης είναι η τόνωση της εξωστρέφειας και η προβολή των επενδυτικών ευκαιριών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας, που έχει αναλάβει ο οργανισμός Enterprise Greece για την προώθηση των ελληνικών τοπικών προϊόντων και υπηρεσιών στις διεθνείς αγορές, προκειμένου να επιτευχθεί αύξηση των εξαγωγών και ανάπτυξη της επιχειρηματικής δράσης στην Ελλάδα.

Το πρόγραμμα, που ξεκινάει στις 3 Οκτωβρίου 2018 και ολοκληρώνεται στις 6 Οκτωβρίου, περιλαμβάνει ημερίδα - παρουσίαση του επιχειρηματικού προφίλ της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και προκαθορισμένες κατ’ ιδίαν συναντήσεις (Β2Β) εξαγωγικών επιχειρήσεων με τους διπλωμάτες που θα πραγματοποιηθούν στο Εκθεσιακό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας. Επιπλέον, στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις σε πρότυπες βιομηχανίες και βιοτεχνίες και στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες της Δυτικής Μακεδονίας. Στην επιχειρηματική αποστολή συμμετέχουν διπλωμάτες από 26 χώρες.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της επίσκεψης θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα «Πώς να πραγματοποιήσετε επιτυχημένες εξαγωγές: Τα σωστά βήματα για μικρομεσαίες επιχειρήσεις» με εισηγητή τον κ. Γ. Παπαστεργιόπουλο, διευθυντή Πληροφόρησης & Υποστήριξης Επιχειρήσεων του Enterprise Greece.

Η επιχειρηματική επίσκεψη πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Synergassia που υλοποιεί ο οργανισμός Enterprise Greece σε συνεργασία με τις Περιφέρειες και τους δήμους της χώρας. Στόχος του προγράμματος είναι η προβολή της Ελλάδας, των περιφερειών και των δήμων της στην παγκόσμια αγορά, η ενίσχυση της εξωστρέφειας των τοπικών οικονομιών και η προώθηση παραγωγικών δραστηριοτήτων, με κριτήριο την ικανοποίηση των τοπικών αναγκών και την αξιοποίηση των τοπικών ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ