27.9.18

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΟΔΟ


ΟΔΟΣ: 27.9.2018 | 953

referendum | «έστιν ουν»


Εάν ελάχιστους μήνες μετά την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών για το «Βόρεια Μακεδονία», οι φερόμενοι ως μετριοπαθείς Ζάεφ και Δημητρώφ, δεν χρησιμοποιούν ούτε μια φορά τον προσδιορισμό «Βόρεια» (Μακεδονία) για την χώρα τους, τότε μπορεί κανείς να αντιληφθεί τι θα ακολουθήσει, μετά από πιθανή κύρωση της συμφωνίας από το ελληνικό κοινοβούλιο.

Διαβάστε επίσης:

ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΗΧΙΩΝ:
Η θρησκευτική ζωή στην αρχαία πόλη [IΙΙ]
Ακόμη και σήμερα σε πολλές περιοχές της Ελλάδος, το φίδι που ζει στο σπίτι το φροντίζουν, αποφεύγουν να το σκοτώσουν και το θεωρούν σαν προστάτη του σπιτιού.

Λόγος & Αντίλογος
Καστοριανού Πολίτη:
Αγαπητή ΟΔΟΣ, γίνεσαι εσύ το κυτίο παραπόνων μου και σου ζητώ να ρωτήσεις ποιος είναι ο αρμόδιος να ελέγχει τις τιμές του κυλικείου...

ΓΙΩΡΓΟΥ ΡΩΜΑΝΟΥ:
Γιατί η «Συμφωνία των Πρεσπών»
παραβιάζει και το Διεθνές Δίκαιο
Ο αγώνας εναντίον της «Συμφωνίας των Πρεσπών» συνεχίζεται και θα συνεχιστεί με κάθε εξέλιξη, με κάθε μέσο και κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. 

ΣΟΝΙΑΣ ΕΥΘΥΜΙΑΔΟΥ-ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ:
Το κοτσύφι, το κοτσυφάκι!
Η Ουρανία Μπάγγου εξέφρασε με τη λογοτεχνική της πένα την ιδιαίτερη αγάπη της γιαγιάς προς το εγγόνι της, και ταυτόχρονα εξέφρασε και τη δική της, αλλά και τη δική μας ευγνωμοσύνη προς τις δικές μας γιαγιάδες.

ΙΩΑΝΝΗ ΣΚΟΡΔΑ:
Αγαπητή ΟΔΟΣ
Θα πρέπει επιτέλους να καταλάβει ο πολλά βαρύς Έλληνας που φωνάζει για λαϊκά δικαστήρια και απόδοση κατηγοριών από τον «κριτή λαό» πως όλα αυτά δημιουργούν το αίσθημα της αυτοδικίας. Και μια κοινωνία με δεδομένο το αίσθημα της αυτοδικίας, δεν έχει κανένα μέλλον. 

ΛΑΖΑΡΟΥ ΝΙΚΗΦΟΡΙΔΗ:
Τη γλώσσα μου έδωσαν ελληνική
ήτοι περί του ορθώς λέγειν τε και γράφειν

Λόγος & Αντίλογος
Νίκου Πρώϊου:
Από τότε που εντάχθηκε η Ελλάδα στο ΝΑΤΟ δεν γνωρίζουμε πόσα πληρώσαμε για αγορές όπλων, για δήθεν υποτιθέμενους εχθρούς. Είναι και αυτό μια αιτία που χρεοκοπήσαμε.

ΟΔΟΣ:
Δύο νέα βιβλία
α) ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΥ ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΗ
Από τη Ζαγορίτσανη στο Τσάριγκραντ
Σλαβόφωνοι Δυτικομακεδόνες στην Κωνσταντινούπολη
Αναμφίβολα λεπτό ιστορικό θέμα, που λόγω της επικαιρότητας και συγκυρίας όπως διαμορφώνεται με τις τελευταίες εξελίξεις ύστερα και από την αμφιλεγόμενη συμφωνία των Πρεσπών, αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον. 
β) ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΠΑΤΡΩΝΟΥ ΠΑΠΑΤΕΡΠΟΥ
Οι σημαδούρες
Και άλλες μικρές ιστορίες
Βασισμένες σε προσωπικά βιώματα, σε ακούσματα, σε αναγνώσματα, σε αφηγήσεις, προσπαθούν να ζωντανέψουν τον κόσμο γύρω από τη λίμνη, η οποία, είτε το θέλουμε είτε όχι, επηρεάζει την καθημερινότητα των κατοίκων

-Plan B για τα Σκόπια

-Φόροι, τέλη και τριαντάφυλλα

-Δημοσκοπήσεις για το referendum

...κι άλλα.

ΟΔΟΣ
το βήμα της Καστοριάς
Πέμπτη 27.9.2018 | 953

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ