14.9.18

Υπερταμείο"Εκποιούν κομμάτια της Ιστορίας μας.
Σιωπηλός συνένοχος ο κος Καρυπίδης.

Τα κτήρια της Δυτικής Μακεδονίας που η κυβέρνηση και οι δανειστές ενέταξαν στο Υπερταμείο δεν είναι απλά δημόσια κτίρια και εκτάσεις. Είναι κομμάτια της ιστορίας του τόπου μας. Το Δικαστικό Μέγαρο Κοζάνης δημιουργήθηκε μετά από αγώνες πολλών γενιών Κοζανιτών. Το αρχοντικό Σκούταρη και ο Μεντρεσές στην Καστοριά.

Το Γκέρτσειο εκκλησιαστικό Μέγαρο Τα Διοικητήρια σε Καστοριά και Κοζάνη. Ο Δημοτικός Κήπος της Κοζάνης και το Δημοτικό Σχολείο στην Πολυκάρπη. Η λίμνη της Καστοριάς και τα αρχοντικά της.

Τα δάση και τα νερά μας. Η γη των αγροτών. Δεν είναι απλά κτήρια ή δημόσιες εκτάσεις. Είναι κομμάτια της ίδιας της ζωής μας. Είναι βασικά συστατικά της καθημερινότητας μας και ο πλούτος πάνω στον οποίο μπορούμε να βασιστούμε και να επενδύσουμε για την ανάπτυξη του τόπου μας.

Χωρίς γη για ποια αγροτική ανάπτυξη θα σχεδιάσουμε; Χωρίς τα αρχοντικά και τη λίμνη για ποιο τουρισμό θα μιλάμε; Ο κ. περιφερειάρχης δεν μπορεί να ισχυριστεί πως δεν γνώριζε τι επρόκειτο να γίνει με τα κτίρια αυτά και τις δημόσιες εκτάσεις που συμπεριελήφθησαν στο Υπερταμείο.

8 ακίνητα και εκτάσεις γης στην Κοζάνη (ανάμεσα τους το Γκέρτσειο, το Διοικητήριο, ο Δημοτικός Κήπος, δύο αποθήκες του στρατού).

170 ακίνητα και εκτάσεις γης στην Καστοριά (ανάμεσα τους το κτίριο και η γύρω έκταση του ΤΕΙ, το Διοικητήριο, το αρχοντικό Σκούταρη, ο Μεντρεσές, το Δημοτικό Σχολείο Πολυκάρπης, όλη η παραλίμνια περιοχή ακόμη και το τμήμα που είναι χαρακτηρισμένο ως Natura, το ρέμα Γκιόλε, η αγροτική Γη του αναδασμού στην Μεσοποταμία, το Γήπεδο στο Νταηλάκι, δασικές εκτάσεις, το Τελωνείο Καστοριάς και πολλά άλλα).

18 ακίνητα στη Φλώρινα.

38 ακίνητα στα Γρεβενά.

Ένα χρόνο, περίπου, κράτησε η επίσημη αλληλογραφία μέχρι να καταγραφούν όλα αυτά και να οριστικοποιηθεί η σχετική λίστα.

Ο κ. Καρυπίδης γνώριζε λοιπόν. Τι έκανε; Τίποτα. Λειτούργησε ως σιωπηλός συνένοχος.

Για μια ακόμα φορά, απλώς παρακολουθούσε τις εξελίξεις. Άβουλος, αμήχανος και, δυστυχώς, επιζήμιος και πάλι για τον τόπο".

(πατήστε "εδώ" για να διαβάσετε τον σχετικό πίνακα)

Γεωργία Ζεμπιλιάδου
Περιφερειακή σύμβουλος
Επικεφαλής του συνδυασμού “Ελπίδα”

Σχετικά:

1 σχόλιο:

 1. Ανώνυμος14/9/18

  Δε λες να πουληθεί ο "Μεντρεσες" μπας να γίνει κάτι σαν το Imaret των Αιγυπτίων στην Καβάλας....
  Τον έχουν πνίξει τα αγριόχορτα, τα ποντικια και η εγκαταλειψη και περιμένει πανω απο 100 χρόνια την μοιραία πια κατάρρευση. Πόνος γι' αυτά που δεν τα νοιαστήκαμε ποτέ γιατί αλλου ήταν η γενναία και ακατάσχετη "μάσα" του δημόσιου χρήματος... Στην ανέγερση φραωνικών γυαλιστερών κατασκευών. [Οι αναπαλαιώσεις καθόλου συμφέρουσες φαίνεται δεν ήταν]
  Πόσο υποκριτικό...

  α υ τ ό χ θ ω ν

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ