11.9.18

Νέες κτηριακές εγκαταστάσεις 10,5 εκ. ευρώ στην Φλώρινα για την σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας


Θεόδωρος Καρυπίδης: «Αναγκαιότητα όχι μόνο η επαναφορά της πανεπιστημιακής σχολής στην Καστοριά, αλλά και η επανίδρυσή της με το ίδιο πρωταρχικό γνωστικό αντικείμενο». (30.04.2014)


Με απόφαση του περιφερειάρχη Θεόδωρου Καρυπίδη εντάχθηκαν στο επιχειρησιακό πρόγραμμα Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020 η μελέτη και η κατασκευή των νέων κτηριακών εγκαταστάσεων της σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, προϋπολογισμού 10,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Αντικείμενο της πράξης αποτελούν:

α) η σύνταξη της απαραίτητης μελέτης και των υποστηρικτικών αυτής, η οποία θα ανατεθεί μετά από αρχιτεκτονικό διαγωνισμό,

β) η ανέγερση ενός νέου οργανωμένου βιοκλιματικού κτηριακού συγκροτήματος συνολικής επιφάνειας 5.600,00 τ.μ. (4.600,00 τ.μ. για κύριες λειτουργίες και 1.000,00 τ.μ. για βοηθητικούς χώρους) με σύγχρονες αντιλήψεις σχεδιασμού και κατασκευής για τη συμπλήρωση των κτηριακών υποδομών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στη Φλώρινα,

γ) η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του κτηρίου.

Με τα έργα αυτά θα καλυφθούν πλήρως οι ανάγκες στέγασης της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Τα έργα εντάσσονται στον άξονα προτεραιότητας 11 «Επένδυση στην εκπαίδευση, την κατάρτιση και την επαγγελματική κατάρτιση για την απόκτηση δεξιοτήτων και τη διά βίου μάθηση» του επιχειρησιακού προγράμματος Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020 και χρηματοδοτούνται από εθνικούς πόρους και από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης – ΕΤΠΑ).



Επιλογή σχετικών αναρτήσεων:



1 σχόλιο:

  1. Romylos Mantzouras [facebook]12/9/18

    Είναι πραγματικά εξοργιστικό το επίπεδο αφασίας των Αρχόντων μας διαχρονικά. Άλλες περιοχές της χώρας έχουν προ καιρού αποφασίζει, μελετήσει και εκτελέσει, τα σχέδια τους για το μέλλον τους και εμείς κλωτσάμε ο ένας τον άλλο.
    Πέρα από το θέμα της Αρχιτεκτονικής και το ναυάγιο της, να θυμίσω και μια πρόταση του Ακαδημαϊκού και Καθηγητή του ΑΠΘ Ν. Μουτσοπουλου από το μακρινό 1975.
    Έγραφε λοιπόν ο λάτρης και μελετητής της Καστοριάς (Η Αρχιτεκτονική μας κληρονομιά Θεσσαλονίκη 1983)...
    Πρέπει να μεθοδεύσουμε στο Μακεδονικό χώρο την ίδρυση ενός Ινστιτούτου αναστηλώσεως (Restauro) απαραίτητου για την εξειδίκευση αρχιτεκτόνων και τεχνιτών....Και καταλήγει ο καθηγητής...Ενός τέτοιου Ινστιτούτου έδρα θα έβλεπα την Καστοριά !!
    Ο Μουτσοπουλος έβλεπε αλλά οι άρχοντες της εποχής διορισμένοι ή εκλεγμένοι δεν έδωσαν καμία σημασία. Ακόμα και τώρα, αν υπάρξει θέληση και κυλάει αίμα στο κουφάρι της πόλης, μπορούμε αντί για Αρχιτεκτονική να προσανατολίσουμε σε ένα τέτοιο Ινστιτούτο που θα εξειδικεύει και θα δίνει Μεταπτυχιακά και Διδακτορικά στην αναστύλωση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ