20.11.18

Καταφύγιο φιλοξενίας αδέσποτων ζώων από τον δήμο Άργους Ορεστικού

Συνεχίζονται οι εργασίες διαμόρφωσης ενός παλιού, εγκαταλελειμμένου κτηρίου της πρώην κοινότητας Βογατσικού από τον δήμο Άργους Ορεστικού, προκειμένου ο χώρος αυτός να αποτελέσει καταφύγιο προσωρινής φιλοξενίας των αδέσποτων ζώων συντροφιάς που θα λειτουργεί σύμφωνα με τις ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις.
Έτσι, μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει ικανό αριθμό θέσεων προσωρινής φιλοξενίας σκύλων με εσωτερικό χώρο ανάπαυσης και εξωτερικό χώρο προαυλισμού, χώρο εξέτασης των ζώων, χώρο διαμονής όσων ασθενούν, αποθήκη, γραφείο προσωπικού, WC, αυτοματοποιημένα συστήματα παροχής νερού και τροφής, αλλά και διασφάλισης των κανόνων υγιεινής. Η τοποθεσία του συγκεκριμένου κτηρίου είναι ιδανική καθώς βρίσκεται εκτός των ορίων του οικισμού της κοινότητας Βογατσικού κι εντός περιοχής περιαστικού πρασίνου.
Στην προσπάθειά του για την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων που θα συμβάλει στην σταθεροποίηση, την καταγραφή, την περίθαλψη και τη σταδιακή μείωση του πληθυσμού τους, ο δήμος Άργους Ορεστικού καλεί τους δημότες, σε μια εποικοδομητική και ουσιαστική συνεργασία που θα αποτρέπει την εγκατάλειψη των ζώων από τους ιδιοκτήτες τους και θα προάγει τον σεβασμό της ευζωίας και την υιοθεσία τους.
Παράλληλα καταδικάζει κατηγορηματικά κάθε ενέργεια κακοποίησης αυτών, υπενθυμίζοντας πως κάτι τέτοιο διώκεται ποινικά.

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος21/11/18

    Τσάμπα κόπος αφού οι φόλες πάνε κι έρχονται. Αυτοί είναι οι Καστοριανοί. Διεκδικούν τα πρωτεία μαζί με τους Κρητικούς στην κακοποίηση ζώων τα ζώα.
    Αλλά η κατάντια της τοπικής κοινωνίας δεν είναι τυχαία. Όταν κόβεις κουτσουρεύεις τα παραλίμνια δέντρα γιατί σου εμποδίζουν την θέα στην λίμνη, ( αφού σχεδόν θανατώνεις κάτι ζωντανό και που δεν σου ανήκει κιόλας,δεν γίνεται και δεν πρέπει να απολαμβάνεις την ομορφιά της λίμνης γιατί εσύ ο ίδιος χομοσάπιενς υποβαθμίζεις το φυσικό κάλος )
    όταν ρυπαίνεις με τα βυρσοδεψεία σου το ποτάμι,όταν ρίχνεις την ντιβανοκασέλα σου στα ρέματα γιατί την βαρέθηκες ή σου αγόρασε ρουστίκ σαλονάκι η πεθερά ( προίκα ή μη,αδιάφορον ),ψεκάζεις με δηλητήρια τα μήλα στο τοιχιό αδιαφορώντας εάν η βροχές τα μετακοιλίσουν στον υδροφόρο ορίζοντα,εάν ώς κυνηγός κρατάς δεμένα σε κλουβί τα κυνηγετικά σκυλιά σου στο υπόγειο της διαμονής σου ογδόντα επί ογδόντα για να συνηθίζουν στην πειθαρχία ( έναντι λέσχης αξιωματικών,ακούς Πούλιο...… )εάν,εάν,τότε ναι ο Δήμος Άργους θα πετύχει στο κυνοκομείο.
    Α,και πούστε αγαπούλες την Κυριακή ώς συνήθως γονυκλισίες στην εκκλησία και στο δεξί ψαλτήρι ώς ευσεβείς,σεβάσμιοι και αγαθοί χριστιανοί.....

    Έρρωσθε οι κυνόφιλοι

    Δημήτριος Αγιασοφίτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ