21.11.18

Λόγος & Αντίλογος




Στις 12-7-2018 δημοσιεύτηκε το άρθρο του κ. Γεωργίου Παγουλάτου με τίτλο «Το Μακεδονικό και η Νέα Δημοκρατία».

Αγαπητέ καθηγητή, το διαβάσαμε δύο φορές για να δούμε το περιεχόμενο του, αλλά με λύπη διαπιστώσαμε ότι πρόκειται για ένα προπαγανδιστικό κείμενο και υποβολιμαίο από το κέντρο, με απώτερο σκοπό να κατευνάσει την αγανάκτηση του βορειοελλαδικού κοινού ύστερα από την παραχώρηση της μισής χώρας, εν προκειμένου την Μακεδονία από τα σύνορα μέχρι την Λάρισα και τον Βόλο. Αφού προς το τέλος του άρθρου σας αποκαλύπτεστε πλήρως, όταν μας λέτε «η συμφωνία για την Βόρεια Μακεδονία είναι εθνικά επωφελής».

Και εσείς, καθηγητής που σπουδάσατε δωρεάν από το κράτος, τάσσεστε σύμφωνος με τους δωρητές της Μακεδονίας σήμερα, αύριο της Θεσσαλίας κ.λ.π. Βέβαια η πατρίδα σας Πελοπόννησος αργεί λίγο ακόμα να προδοθεί. Η Ελλάδα κ. καθηγητά θα πάθει ότι συνέβη με την Σερβία, αλλά εσείς φαίνεστε εφησυχασμένος και υποστηρίζετε προφανώς συμφέροντα εφημερίδας.

Λοιπόν, φίλτατε καθηγητά, το πρόβλημα με την Μακεδονία δεν είναι κομματικό, όπως το παρουσιάζει ο πρωθυπουργός. Είναι εθνικό – πατριωτικό και όποιος δεν το βλέπει με την σημασία αυτή θεωρείται προδότης.

Εσείς εν τη φανερή προσπάθειά σας, ζητάτε να παραδοθεί η Μακεδονία εν ονόματι της διάσωσης της Π.Γ.Δ.Μ. και να διαχειρίζεται η Βαρντάσκα τα συμφέροντα μας. Από ποιον κινδυνεύει η Π.Γ.Δ. Μ.; Ασφαλώς από τους δήθεν εχθρούς του ΝΑΤΟ. Σας πληροφορώ δεν κινδυνεύει από κανένα εχθρό, μόνο από το ΝΑΤΟ για να την φορτώσει όπλα, όπως την Τουρκία, κατά της χώρας μας.

Οι Σκοπιανοί δεν ζήτησαν το όνομα Μακεδονία, αλλά οι ΝΑΤΟΪΚΟΙ το προσφέρουν γλάστρα-δώρο μαζί με τον τάφο του Αλέξανδρου στην Αμφίπολη. Κι έρχεστε εσείς, ο καθηγητής του Καποδιστρίου Πανεπιστημίου Αθηνών με περισσή αφέλεια να μας θολώσετε το πνεύμα. Τι σκοπό έχει το άρθρο σας παρά να μας αναγκάσει να αλλάξουμε γνώμη, για την «επωφελή συμφωνία» και να μπορέσει ο πρωθυπουργός και οι γύρω του να ξαναβρεθούνε στη Θεσσαλονίκη.

Φίλτατε κύρια καθηγητά, δυστυχώς το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και η Λογιστική Σχολή (ΑΣΔΕ) Πειραιώς βαρύνεται με τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα της φτώχειας της χώρας, με τους καθηγητές - υπουργούς οι οποίοι χρημάτισαν ως οι οικονομολόγοι και σε άλλες θέσεις, όπως εσείς με τους τίτλους που αναφέρονται στο τέλος του άρθρου σας.

Οι εργάτες, οι αγρότες, οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, οι μικροί υπάλληλοι καθαρίστριες κ.λ.π. δεν χρημάτισαν υπουργοί Οικονομικών και αλλαχού. Γι’ αυτό σας πήραμε χαμπάρι και καταλαβαίνουμε πως βλάπτεται τον τόπο εδώ και σαράντα χρόνια πολλαπλώς. Φτάνει, δεν πάει άλλο η πολλαπλή προσπάθεια για πνευματική χειραγώγηση του λαού.

Ν. Πρώϊος

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 6 Σεπτεμβρίου 2018, αρ. φύλλου 950

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ