26.11.18

Λόγος & Αντίλογος




Αγαπητή ΟΔΟΣ,

Ύστερα από ένα ζεστό Παρασκευοσαββατοκύριακο στην Λούτσα Πρεβέζης, διάλεξα την 2η του Σεπτέμβρη να επιστρέψω Καστοριά. Ως εκεί μπορούσα να παραθερίσω φέτος, ένα τριήμερο στο τέλος Ιούλη και ένα στο τέλος Αυγούστου· σχετικά κοντά είναι η Λούτσα και τα περάσαμε μια χαρά. Μας κράτησε και ο καιρός. Έτσι η απόφασή μας να γυρίσουμε παραμονή της 3ης του Σεπτέμβρη, επετείου ίδρυσης του ΠαΣοΚ «του μέλλοντός μας» ήταν σύμπτωση.

Με το που γύρισα όμως σπίτι μου, είχε νυχτώσει ήδη. Η Καστοριά έδειχνε έρημη. Και έτσι άνοιξα την τηλεόρασή μου στο κανάλι της ΕΡΤ2 να παρακολουθήσω το βραδινό δελτίο των 11 στο κρατικό κανάλι, την δημόσια τηλεόραση, της παντού ΕΡΤ. Δυο-τρεις μέρες κραιπάλης και διακοπών κόντευαν να με παρασύρουν. Να ξεχαστώ ότι ζω στην Ελλάδα του 2018. Στρωθήκαμε λοιπόν η κυρά και τα δυο στερνοπαίδια μας μπροστά στο «κουτί» και έτσι είδαμε και ακούσαμε το φως το αληθινό.

Καλά δεν σου λέω για την χαρά που κάναμε, που άλλο ένα ακόμη σκάνδαλο διαφθοράς αγγίζει τον ίδιο τον Μητσοτάκη προ-σω-πι-κά. Novartis, Energon Siemens για όλα αυτά ο Μητσοτάκης φταίει. Να μη σου πω ότι μπορεί και για την Εύα με τον Αδάμ. Εδώ που τα λέμε πάντως έξυπνα θα ενεργήσει αν καλού κακού (ο Μητσοτάκης εννοώ) απομακρύνει από κοντά του όσους έχουν αμφιλεγόμενο παρελθόν σε θέματα νομιμότητας και διαφάνειας. Δεν είναι και πρωτόπλαστος. Εν πάση περιπτώσει, αν δεν ήταν οι ΕΡΤ μας, πώς θα τα μαθαίναμε όλα αυτά; Μπορείς να μου πεις;

Ούτε πάλι, σου γράφω για τα ρίγη που αισθάνθηκα από το ότι παραμονή της 3ης του Σεπτέμβρη, θυμήθηκα τον Ανδρέα, το παιδί της Αλλαγής, τον Άκη και όλους αυτούς που τότε ήταν ΠαΣοΚ της Αυριανής και σήμερα εντάσσονται στο κίνημα του ΣυΡιζΑ.

Ούτε όμως σου (ξανα)γράφω για την απόλυτη αισιοδοξία μου τώρα που η Κατερίνα Παπακώστα η Κωστακαραμανλικιά, έγινε υπουργός και μας αποκάλυψε ότι στο πρόσωπο του Αλέξη, βλέπει τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, τον Κώστα Καραμανλή, αλλά και τον Ανδρέα τον Παπανδρεου, 3 σε 1 δηλαδή, πως όλα τα προβλήματά μας θα λυθούν.

Σύμπτωση είναι που μόλις βγήκαμε από τα μνημόνια έγινε η Κατερίνα μας υπουργός;

Και μη ακούτε τους κακοήθεις που της συστήνουν να αλλάξει οφθαλμίατρο και ότι θυμίζει μιανής εδώ στην Καστοριά, που αλλάζει τα κόμματα και όσους θαυμάζει σαν τα πουκάμισα.

Ούτε εντύπωση μου έκαναν οι σχεδόν ανύπαρκτες ειδήσεις για τα μεγάλα διεθνή γεγονότα. Για την Βενεζουέλα ας πούμε. Ή την διαφθορά στην Κούβα.

Σου γράφω όμως αποκλειστικά διότι όπως έψαξα και διαπίστωσα στην συνέχεια, μόνο η ΕΡΤ2 παρουσίασε την συγ-κλο-νι-στι-κή είδηση ότι στην πόλη Νταμάμ ή Νταχράν της Σαουδικής Αραβίας (δεν συγκράτησα καλά την ονομασία) πήρε φωτιά το δικαστικό μέγαρο λέει.

Αλλά δεν υπάρχει, σύμφωνα με την ΕΡΤ2, κίνδυνος για τις δικογραφίες επειδή υπάρχουν ηλεκτρονικά αρχεία.

Και ξεφύσηξα ανακουφισμένος. Μαζί μου ξεφύσηξαν η κυρά και τα δυο μας στερνοπαίδια. Ο καναπές αλάφρωσε.

Όχι μη φανταστείς ότι έχουμε τίποτε νομικές υποθέσεις στην Σαουδική Αραβία. Στο υπογράφω 100%, ότι δεν θα πάω ποτέ, ούτε στο Νταμάμ ούτε στο Νταχράν, ούτε στο Ριάντ ούτε στην Μεδίνα καθώς η χώρα αυτή δεν επιτρέπει είσοδο σε μη μουσουλμάνους. Και έτσι το ταξίδι στην εκεί Μέκκα μπορεί να περιμένει.

Μου αρκεί άλλωστε η Μέκκα της Γούνας, η Μέκκα της ομορφιάς Καστοριά, δηλαδή η Μέκκα του συγκριτικού πλεονεκτήματος, έστω τέλος πάντων η Λούτσα Μέκκα του παραθερισμού της Πρέβεζας.

Ο εντυπωσιασμός μου είναι ότι αποδείχθηκε ότι άξια και πανάξια, money value –πως το λένε– πληρώνω το χαράτσι της ΕΡΤ στην ΔΕΗ για να με ενημερώνει ότι πήρε μεν φωτιά το κτήριο, αλλά σώθηκαν οι δικογραφίες μιας επαρχιακής δευτερεύουσας σημασίας άγνωστης πόλης, μιας χώρας που δεν θα πάω ποτέ.

Μου πρόσφερε η ΕΡΤ2 έτσι, ένα ταξίδι στην ουτοπία, στον χωροχρόνο δηλαδή, ένα ταξίδι στην, απαγορευμένη για τους Δυτικούς, Μέκκα.

Γι αυτό και σου γράφω. Να μοιραστώ μαζί σου την χαρά μου. Να μάθουν οι αναγνώστες σου ότι σώθηκαν ευτυχώς οι δικογραφίες του δικαστηρίου του Νταχράν ή του Νταμάμ (λίγη σημασία έχει) στην Σαουδική Αραβία. Το είπε στην ΕΡΤ. Έγκυρα και έγκαιρα.

–Θα μάθουμε στην συνέχεια αν η φωτιά ακουμπάει τον Μητσοτάκη. Αυτό δεν το εγγυώμαι. Και καθόλου δεν θα εκπλαγώ.

Ο ένθερμος Αναγνώστης σου

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 6 Σεπτεμβρίου 2018, αρ. φύλλου 950


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ