28.11.18

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΟΔΟ


ΟΔΟΣ 29.11.2018 | 962

Καλά νέα τα ευχάριστα [νέα];


Δεν είναι η πρώτη φορά που ανακοινώνεται η ανέγερση πολιτιστικού κέντρου. Από την εποχή της τελευταίας δημαρχίας του κ. Δ. Παπουλίδη άρχισε το σχετικό σήριαλ των ανακοινώσεων, είτε προεκλογικά είτε όχι. Να είναι άραγε προαναγγελία της εκ νέου υποψηφιότητας του κ. Α. Αγγελή όλο αυτό το σκηνικό με τα χαρακτηριστικά των «αποκλειστικών ημετέρων» που προτίμησε;

Διαβάστε επίσης:

ΙΩΑΝΝΗ ΣΚΟΡΔΑ:
Αγαπητή ΟΔΟΣ
Είναι όσοι ακόμη και στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα, εδώ στην Καστοριά, δεν εξέδωσαν ψήφισμα για το Μακεδονικό. Είναι εκείνοι που συνέπραξαν με Σκοπιανούς οργανοπαίκτες και είναι οι ίδιοι άνθρωποι που χόρευαν στην καρδιά της Καστοριάς, στην πλατεία Ομονοίας, το σκοπιανικό Ντομάκινε.

ΓΙΩΡΓΟΥ ΡΩΜΑΝΟΥ:
Η «Συμφωνία των Πρεσπών» τμήμα
σχεδίου διαμελισμού της Ελλάδος [ΙΙ]
Σήμερα στην Ελλάδα στη θέση του ελλείποντος ηγέτη βρίσκεται ο ελληνικός λαός, με μία σπάνια εθνική ομοψυχία στο μέγιστο ζήτημα της Μακεδονίας. Κι ας έχει απέναντί του μία κυβέρνηση που κυβερνά τρέμοντας μπροστά στο παλλαϊκό αίτημα του λαού για δημοψήφισμα. 

ΝΩΝΤΑ ΤΣΙΓΚΑ:
Αποσπάσματα από τα αδημοσίευτα ημερολόγια του Ί.Δραγούμη
Γράφω στεκόμενος επάνω στα τείχη
«Στην Αγιά Σοφιά, με διηγήθηκε ένας Δεσπότης, μπήκε κι έψαλλε παπάς επί Μαχμούτ. Διόρθωναν το ταβάνι, φαίνεται, κ’ έπεσε ένας εργάτης, χριστιανός και σκοτώθηκε. Οι Τούρκοι αναγκάσθηκαν για να μη τον βγάλουν αυτοί από το τζαμί, να φέρουν παπά να τον βγάλη και να τον διαβάση. Κι έτσι ακούσθηκε χριστιανικός ψαλμός, ελληνική φωνή στη Αγιά Σοφιά»

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΤΣΕΜΑΝΗ:
Μια γεω-στρατηγική ανάλυση
του μακεδονικού προβλήματος [ΙΙI]
Ο Ίων Δραγούμης έλεγε ότι η Μακεδονία θα μας σώσει. Και μας έσωσε. Τι θα ήμασταν σαν κράτος χωρίς αυτήν; 

ΛΑΖΑΡΟΥ ΝΙΚΗΦΟΡΙΔΗ:
Τη γλώσσα μου έδωσαν ελληνική
ήτοι περί του ορθώς λέγειν τε και γράφειν

Λόγος & Αντίλογος
ΝΙΚΟΥ ΠΡΩΪΟΥ:
Η μελαγχολική Καστοριά
Ο τόπος ζητεί την σωτηρία του. Οι μόνοι που μπορούσαμε να σώσουμε ή μάλλον να σωθούμε είμαστε οι ίδιοι. Είναι ντροπή τόσα χρόνια να βασανιζόμαστε χωρίς καμιά αντίδραση.

ΣΟΝΙΑΣ ΕΥΘΥΜΙΑΔΟΥ-ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ:
Η γλώσσα είναι κατάκτηση. 
Η δε κατάκτησή της ένα υπέροχο θαύμα!
Είναι πολλές οι φορές που εκπλήσσομαι με τα ελληνικά απλών ανθρώπων που τους χαίρομαι και για το περιεχόμενο όσων λένε και για το πόσο σωστά τα λένε. 

-Λόγος & Αντίλογος:
ΑΝΗΣΥΧΟΥΝΤΕΣ ΔΗΜΟΤΕΣ:
«Όχι πάλι λάθος επιλογής»
Περιθώρια άλλου λάθους επιλογής δεν έχουμε. Χρειάζεται δουλειά πολλή για να ξεφύγουμε από τον πάτο που πιάσαμε. 

Λόγος & Αντίλογος
ΛΑΖΑΡΟΥ ΝΙΚΗΦΟΡΙΔΗ:
Είπαν... ακροβολισμοί
Σε επιστολή του μεγάλου ποιητού Αγγέλου Σικελιανού σε σχετικό ερώτημα, ο αείμνηστος Ίων Δραγούμης έδωσε απάντηση γενναία και εμβληματική: ευθαρσώς και ευθέως απάντησε: Είμαι τετρακάθαρα εθνικιστής. 

-Η Βέροια και το μέγαρο μουσικής.

-Mαθητική πορεία

...κι άλλα.

ΟΔΟΣ
το βήμα της Καστοριάς
Πέμπτη 29.11.2018 | 962

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ