14.11.18

Εν συντομία




 ⬛    Έγκριση τρόπου δημοπράτησης του έργου «Συντήρηση εθνικού οδικού δικτύου της Π.Ε. Κοζάνης έτους 2018 προϋπ. 4.200.000,00 €» ήταν ένα από τα θέματα συνεδριάσεων του περιφερειακού συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας.

⬛   Στην υποδοχή της υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά και του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ) αντιστράτηγου κ. Αλκιβιάδη Στεφανή, στη Λέσχη Αξιωματικών και στην ομιλία τους προς τους εθνοφύλακες, παρευρέθηκε ο δήμαρχος Καστοριάς κ. Ανέστης Αγγελής.

⬛     Ανακοινώθηκε η στήριξη της Ν.Δ. για την υποψηφιότητα στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του κ. Γεωργίου Κασαπίδη, ως υποψηφίου περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας. «Το γεγονός αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα και μας γεμίζει ελπίδα» αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΝοΔΕ Καστοριάς κ. Σ. Αδάμ. Η δε κ. Μαρία Αντωνίου δήλωσε ότι «ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για τη νίκη στις επόμενες εκλογές».   

⬛   Τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θ.Καρυπίδη επισκέφθηκε ο νέος πρόξενος των ΗΠΑ στην Θεσσαλονίκη Γ.Φλέγκερ. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ανταλλάχτηκαν απόψεις διμερών σχέσεων Αμερικής και Ελλάδας που αφορούν την Δυτική Μακεδονία.

⬛   «Ο δήμαρχος τόνισε την ανάγκη συντήρησης-ανακαίνισης του κτηρίου επ’ ωφελεία των πολιτιστικών δράσεων της περιοχής μας σαν άμεση προτεραιότητα», αναφέρει σχετικό δελτίο τύπου του Δήμου Καστοριάς μετά την επίσκεψη του δημάρχου στο κτήριο του Μαθιουδάκη, όπου πραγματοποιήθηκε έκθεση φωτογραφίας.

⬛     Αποσφραγίσθηκαν οι προσφορές για την εκτέλεση του έργου «Αντικατάστασης εσωτερικού δικτύου ύδρευσης της πόλης της Καστοριάς», προϋπολογισμού 9.950.000,00 €, όπου η εκτέλεσή του αποτελεί πάγιο αίτημα δεκαετιών. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που ξεκίνησε το 2018, με το οποίο θα κατασκευασθεί ένα σύγχρονο και λειτουργικό εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης στον πολεοδομικό ιστό της πόλης, συνολικού μήκους 48 χιλιομέτρων. 

⬛     Στο πλαίσιο της εκστρατείας για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, ο σύλλογος Γονέων Παιδιών και Ενηλίκων με Νεοπλασματική Ασθένεια και Φίλων Αυτών «Μαζί σου», φωταγώγησε σε ροζ χρώμα το δημαρχιακό μέγαρο.

⬛   Μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2018 οι μελισσοκόμοι καλούνται να δηλώσουν τις κυψέλες διαχείμασης  στην Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Καστοριάς. Πληροφορίες τηλ. 2467350237 και 24 67350348.

⬛    Συνελήφθησαν στις  8-10-2018 δύο αλλοδαποί, ηλικίας 51 και 29 ετών, για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (58,28 κιλών κάνναβης)., μεταφορά μη νόμιμου αλλοδαπού και πλαστογραφία, κατά περίπτωση.

⬛   Τον πρόεδρο και το Δ.Σ. του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πενταβρύσου Καστοριάς, δέχθηκε στο γραφείο του ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης.

⬛    Η στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου «Σχέδιο χωρικής και οικιστικής οργάνωσης ανοικτής πόλης του δήμου Νεστορίου Π.Ε. Καστοριάς», με φορέα υλοποίησης του έργου τον Δήμο Νεστορίου, ήταν ένα από τα θέματα των συνεδριάσεων του περιφερειακού συμβουλίου της Δυτικής Μακεδονίας.

⬛    Η «ημέρα ακρόασης των πολιτών», που καθιερώθηκε πρόσφατα, επεκτείνεται στις περιφερειακές υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, μεταξύ αυτών και στην Δυτική Μακεδονία.

 ⬛    «170 ακίνητα του Ελληνικού Δημοσίου, τα οποία βρίσκονται στο νομό Καστοριάς, μεταβιβάζονται στο Υπερταμείο, κατ’ εφαρμογή του σχετικού νομοσχεδίου που είχε ψηφίσει η κυβέρνηση ΣυΡιζ-ΑνΕλ.

⬛      Με απόφαση του περιφερειάρχη διορίζεται στην θέση του εκτελεστικού γραμματέα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ο κ. Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης.

⬛    Περατώθηκε η διαδικασία δημοπράτησης του έργου «Αναβάθμιση εγκαταστάσεων θέρμανσης και φωτισμού 5ου δημοτικού σχολείου Καστοριάς», προϋπολογισμού 82.500,00 € και προσδιορίσθηκε ο ανάδοχος.

⬛     H ανάγκη αποκατάστασης της αδικίας σε βάρος της Καστοριάς ως προς τα προτεινόμενα τμήματα της Ακαδημαϊκής Επιτροπής Δυτικής Μακεδονίας, ήταν το θέμα της κοινής επιστολής που έστειλαν, ο αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Σ.Αδαμόπουλος και οι δήμαρχοι ΠΕ Καστοριάς κ.κ. Α.Αγγελής, Π.Κεπαπτσόγλου προς υπουργό Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων Κωνσταντίνο Γαβρόγλου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ