5.11.18

Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού



Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού, το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας διοργάνωσε τον 9ο Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό ο οποίος πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018 σε κάθε γωνιά της Ελλάδας αλλά και σε πόλεις του εξωτερικού από Ελληνίδες μητέρες.

Για την Καστοριά την διοργάνωση ανέλαβε και φέτος η Εθελοντική Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Καστοριάς ["εδώ" και "εδώ"]. Στον προαύλιο χώρο του ΚΠΕ Καστοριάς, θήλασαν και καταμετρήθηκαν 16 παιδιά φέρνοντας έτσι σε επαφή την κοινωνία με την εικόνα του θηλασμού, δείχνοντας πόσο αληθινά αγνή διαδικασία είναι.




Δημιουργώντας ένα ένθερμο κλίμα, παραβρέθηκαν στην εκδήλωση υποστηρικτές του μητρικού θηλασμού όπως θηλάζουσες και μη μητέρες, μέλλουσες μητέρες, πρώην θηλάζουσες, πατέρες και γιαγιάδες, φίλοι και συγγενείς.

Στην εκδήλωση οι μικροί φίλοι του μητρικού θηλασμού διασκέδασαν με δημιουργικές δραστηριότητες με την εμψυχώτρια Γεωργία Παγούνη ενώ διανεμήθηκε δωρεάν ενημερωτικό υλικό και αναμνηστικά στις μητέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ