14.11.18

Λόγος & Αντίλογος




«Όλοι μαζί μπoρούμε»

Πόσο κοντά είμαστε με την περιβόητη ατάκα του Πάγκαλου «Όλοι μαζί τα φάγαμε»; Και καλούμαστε να τρέξουμε, για να χωνέψουμε τα δισεκατομμύρια από το φαγοπότι. Οι ατάκες των σοσιαλιστών δεν είναι λίγες και ασήμαντες, αλλά πολλές και καταστροφικές για την κοινωνία μας.

Πρώτος ο Ανδρέας Παπανδρέου που θεωρούσε ότι το “Κεφάλαιο” είναι καταραμένο και αυτό έφταιγε για όλα. Και το κυνήγησε με μανία και κατέστρεψε την εργασία. Γιατί αυτά τα δύο μαζί, κεφάλαιο και εργασία, φέρνουν την πρόοδο, την ανάπτυξη και την ευτυχία στους λαούς.

Τότε, το 1982, έφυγε κεφάλαιο 600 δισεκατομμυρίων και ασθένησε η εργασία στην χώρα μας, με την επιβάρυνση και την συμμετοχή χιλιάδων συνδικαλιστικών οργανώσεων, φαγάδων του συστήματος, υπαλλήλων, εργατών, γιατρών, μηχανικών, δικηγόρων και ένα πλήθος αεριτζήδων του κινήματος του ΠαΣοΚ και λοιπών συγγενών και συντρόφων.

Η λέξη σύντροφος εκείνη την εποχή ήταν η μόνη στο στόμα των φαγάδων του Πάγκαλου. Σύντροφος ίσον τρώμε μαζί από το ίδιο καζάνι. Μαζί τρώμε. Μαζί θα τα φάμε. Και από 300 χιλιάδες υπαλλήλους το 1980, φτάσαμε να έχουμε 700 χιλιάδες. Ακούστηκε βέβαια και το αμίμητο «mea culpa».

Δεύτερος ο Κώστας Σημίτης:
Το χρηματιστήριο θα φθάσει από 1.800 μονάδες στις 7.000! Ο ίδιος στην τηλεόραση έγινε ο καλύτερος κρουπιέρης. Μάζεψε το χρήμα από τις τσέπες κάθε δυστυχή Έλληνα, ο οποίος δεν έμαθε ποτέ πού πήγαν.
Ποιοι τα έφαγαν. Γιατί κάποιοι προφανώς τα έφαγαν. Πάντως «μαζί δεν τα φάγαμε».

Τρίτος: ο Γιωργάκης ο Μνημονιακός. «Λεφτά υπάρχουν» και ύστερα από λίγο καιρό μας φιλοδώρησε με το άλλο «Ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε». Ατάκα τρομερή, όχι από την Βουλή, αλλά από το Καστελόριζο, ηλιοκαμένος.

Όσο για τα λεφτά υπάρχουν, φαίνεται να είχε δει το βιβλιάριο της Μαργαρίτας που είχε 585 εκατομμύρια στην τηλεόραση και στην λίστα Λαγκάρτ. Και πνίχτηκε από έναν Παπακωνσταντίνο. Εμείς και αλλάξαμε και βουλιάξαμε.

Η δε δεύτερη ατάκα του για το χασίς στα μπαλκόνια, όταν ήταν υπουργός Παιδείας, προφανώς μας συνιστούσε να μην δουλεύουμε αλλά να μαστουρώνουμε.

Τέταρτος: ο Αλέξης Τσίπρας: Γκόου μπακ μαντάμ Μέρκελ, θα σχίσω τα μνημόνια, θα δώσω 13ο μισθό, εννοούσε το επίδομα όχι μισθό του ΙΚΑ. Όπως και έγινε. Από 12 μισθούς, παίρνει ο Έλληνας με το 2018 - 9 μήνες. Και από το 2019 - 7 μήνες μισθό επίδομα, ύστερα από τα θανατηφόρα κοψίματα. Το έτος 2019 θα χαθούν δύο εκατομμύρια ακίνητα εργαζόμενων και θα μας δώσουν πάλι τα υποζύγια για τις ανάγκες της κοινωνίας.

Και ερχόμαστε στην τελευταία ατάκα, το Μακεδονικό θέμα.
Εμφάνιση στην τηλεόραση διπλή: Τσίπρας – Κοτζιάς: Το Μακεδονικό ωρίμασε.
Σαν καλοί κηπουροί, το Μακεδονικό έγινε ντομάτες και καρπούζια, τα οποία ωρίμασαν και πρέπει να τα πετάξουμε.
Δυόμιση χιλιάδες χρόνια το Μακεδονικό, και τώρα ωρίμασε στο μπαχτσέ τους.

Αυτές είναι οι κοτσάνες των αριστερών πρωθυπουργών μας που δεν δούλεψαν ποτέ. 1982-2018 σαράντα χρόνια, με πολλές μεταλλάξεις, αλλά η σπονδυλική στήλη η ίδια, με προσθήκες με τα ίδια τούβλα από το ίδιο το καμίν, ΠαΣοΚ. ΣυΡιζΑ…

Τώρα ας δούμε σε ποιον τα είπαν: Στους οπαδούς τους, οι οποίοι τους πίστευαν περισσότερο από τα παιδιά τους. Ήξεραν σε τι ανθρώπινο υλικό τα σέρβιραν.

Δεύτερον στους γονείς τους, στους συγγενείς τους, στους κολλητούς φίλους οι οποίοι ήταν κοντά τους και ωφελήθηκαν οικονομικά, γέμισε η πιάτσα από νέα τζάκια.

Σήμερα φαίνεται ποιοι τα έφαγαν, όπως το είπε ο Πάγκαλος. Ενώ οι οπαδοί τους λαμβάνουν αντί μισθό, το επίδομα του Ι.Κ.Α. Και ήρθε η ώρα για το Μακεδονικό που ωρίμασε όπως οι ντομάτες στο μπαχτσέ τους.

Αγαπητέ πρωθυπουργέ, η Μακεδονία είναι στο ΝΑΤΟ μαζί με την υπόλοιπη χώρα από το 1952. Την ενέταξαν Γ. Παπανδρέου, Σοφ. Βενιζέλος και Πλαστήρας. Από τότε οι Μακεδόνες και οι λοιπές της χώρας περιοχές νοτιότερα, πληρώνουμε για κάθε είδος σιδερικό που μας πουλάει το Εργοστάσιο (ΝΑΤΟ), δισεκατομμύρια για να μη μας πάρουν φόβο, μη μας πάρουν φαλάγγι οι τούρκοι σύμμαχοι μας. Τι διάβολο σύμμαχοι;

Διακινδυνεύω το ποσόν, αλλά ίσως να δώσαμε στο ΝΑΤΟ και διακόσια δισεκατομμύρια με τις αγορές όπλων. Μετά πώς να μην χρεοκοπήσουμε; Μέχρι τώρα δεν είδαμε καμιά επέμβαση, του ΝΑΤΟ, ούτε στο Κυπριακό, ούτε στο Αιγαίο για περιορισμό και συγκράτηση των Τούρκων. Η μόνη ατάκα είναι να τα βρείτε μεταξύ σας, και αγοράστε όπλα.

Και τώρα, πάλι το ΝΑΤΟ, εφεύρε και άλλη Μακεδονία και την χαρίζει στην Βαρντάσκα, σε ανύπαρκτο κράτος-έθνος. Δεν ξέρουν κι αυτοί τι τους περιμένει, σε λίγο θα τους πουλήσουν αεροπλάνα και θα μείνουν χωρίς ζώνες τα παντελόνια τους. Αλλά όμως, ας μη ξεχνάμε. Όπως γνωρίζουμε το σύνταγμά μας προβλέπει αυστηρές ποινές στους στρατιωτικούς, όταν λιποταχτούν. Το ίδιο προβλέπει αυστηρές ποινές και για τους επίορκους βουλευτές και θα τις υποστείτε με την ψήφο μας.

Και κλείνουμε με την παροιμία του λαού: Από νέο δικηγόρο κληρονομιά χαμένη, από νέο γιατρό τάφοι γεμισμένοι, από νέο καπετάνιο ναυαγοί στη θάλασσα. Και από νέο πολιτικό πατρίδα προδομένη.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία
Νίκος Πρώϊος


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 5 Ιουλίου 2018, αρ. φύλλου 943

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ