28.10.19

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης επαναφέρει από τα Σφαγεία τις προτομές των Μακεδονομάχων

Στην αποκατάσταση των προτομών των Μακεδονομάχων, στην ομώνυμη πλατεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκι, απέναντι από την Παναγία Αχειροποίητο, θα προχωρήσει ο δήμος Θεσσαλονίκης. Την ανακοίνωση έκανε από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας.
«Θυμάστε τις προτομές που βρισκόταν στην πλατεία Μακεδονομάχων, όπου λόγω των εργασιών του μετρό, αφαιρέθηκαν και είναι παρατημένες κάπου σε κτήριο στα Σφαγεία», τόνισε χαρακτηριστικά.
Ο δήμαρχος έκανε λόγο για μια πολύ άσχημη εικόνα και σημείωσε ότι στις αρχές Νοεμβρίου θα γίνει μια τελετή αποκατάστασής του σε συνεργασία με την Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών και τον Σύλλογο Απογόνων Μακεδονομάχων. «Θα τοποθετηθούν μόνιμα στην πλατεία που φέρει και το όνομά τους. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε ως δήμος, απέναντι σε αυτούς που αγωνίστηκαν για να είμαστε εμείς εδώ και να συζητάμε για τα θέματα της Μακεδονίας και της πατρίδας μας», ανέφερε ο δήμαρχος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ