21.10.19

Εν συντομία




 Ο σχεδιασμός και οι δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από χιονοπτώσεις, παγετό, πλημμυρικά φαινόμενα και κατολισθήσεις  κατά τη χειμερινή περίοδο 2019-2020, ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, που πραγματοποιήθηκε στις 15 Οκτωβρίου 2019, στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς, Δ.Σαββόπουλου.

 Συνταγογράφηση και διενέργεια του εμβολίου έναντι του ιού της γρίπης σε ανασφαλίστους καθώς και διενέργεια σε ασφαλισμένους που έχουν στην κατοχή τους το εμβόλιο πραγματοποιείται στο κοινωνικό ιατρείο του δήμου Καστοριάς, στην οδό Παλαιολόγου 1 (Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 9:00 έως τις 13:00).

«Η Τουρκία με την επέμβασή της στην Συρία αποσταθεροποιεί την ευρύτερη περιοχή. Πρόκειται για ένα έγκλημα που στρέφεται κατά αμάχων και θα αυξήσει τις προσφυγικές ροές. Έπρεπε ήδη η κυβέρνηση να ενεργοποιήσει τα διπλωματικά μέσα που διαθέτει τόσο στην ΕΕ όσο και στον ΟΗΕ για να αποτρέψουν το έγκλημα που διαπράττεται αυτή τη στιγμή στη Συρία κατά των Κούρδων», δήλωσε μεταξύ άλλων η βουλευτής κ. Ολ. Τελιγιορίδου.

 Πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΛΑΡΚΟ στην Αθήνα συνάντηση που ζήτησαν από τον βουλευτή της Ν.Δ. Ν. Καστοριάς κ. Ζήση Τζηκαλάγια οι σαράντα μεταφορείς του νικελίου από την Ιεροπηγή στην Θεσ/νίκη. Μετέβησαν στην Αθήνα τρεις εκπρόσωποι των τριών εταιρειών που έχουν συστήσει. Της αποστολής ηγήθηκε, ο αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς κ. Δημήτριος Σαββόπουλος.

■ Τα αποτελέσματα των δωρεάν εξετάσεων των test pap που πραγματοποιήθηκαν στα Κορέστεια, παραδίδονται στις ενδιαφερόμενες στο κοινωνικό ιατρείο του δήμου Καστοριάς, στην οδό Παλαιολόγου 1 (9:00 με 13:00). Περισσότερες πληροφορίες τηλ. 24670 21026, 2467021028.

 Συνελήφθησαν την  Κυριακή 13/10/19 το βράδυ σε δασική περιοχή της Καστοριάς, δύο αλλοδαποί, ηλικίας  34 και 35 ετών, για εισαγωγή 55,40 κιλών  ακατέργαστης κάνναβης με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή της στην ελληνική επικράτεια.

 Τον αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δ.Σαββόπουλο επισκέφθηκε στις 12 Οκτωβρίου 2019, ο γενικός γραμματέας Εμπορίας & Προστασίας του Καταναλωτή, Π. Σταμπουλίδης, ο οποίος βρέθηκε στην Καστοριά με αφορμή την εκπροσώπηση της κυβέρνησης στις επίσημες εορταστικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς για την ημέρα του μακεδονικού αγώνα.

 Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε και στα γραφεία του Επιμελητηρίου Καστοριάς στην οποία παρέστη ο γενικός γραμματέας Εμπορίας & Προστασίας του Καταναλωτή κ Π. Σταμπουλίδης και ο πρόεδρος και τα μέλη της διοικητικής επιτροπής του Επιμελητηρίου Καστοριάς.

■ Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, μεταξύ άλλων περιφερειών της Ελλάδας, συμμετείχε για πρώτη φορά στην έκθεση τουρισμού International French Travel Market (IFTM)-Top Resa από 1 έως 4 Οκτωβρίου 2019 στο Παρίσι ως συνεκθέτης του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ).

■ Εξιχνιάστηκε κλοπή Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, ιδιοκτησίας 60χρονης ημεδαπής, που διαπράχθηκε τον Αύγουστο του 2019 στην Καστοριά και σχηματίστηκε σχετική ποινική δικογραφία σε βάρος 38χρονου αλλοδαπού.

■ Την πρώτη θέση στον πίνακα απορρόφησης των κονδυλίων του προγράμματος «Φιλόδημος» κατέχει ο Δήμος Άργους Ορεστικού στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών.

■  Στο πλαίσιο της κοινωνικής της πολιτικής, η Εθνική Λυρική Σκηνή προσέφερε 300 δωρεάν θέσεις σε ανέργους, στη γενική δοκιμή της όπερας του Βιντσέντζο Μπελλίνι "Η υπνοβάτις", στην αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της ΕΛΣ.

Πρόγραμμα  Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καστοριάς

23 Οκτωβρίου: Ημέρα κινούμενων σχεδίων: Η Διεθνής Ημέρα Κινουμένου Σχεδίου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 28 Οκτωβρίου, για να φέρει στο προσκήνιο το έργο των ανθρώπων της ένατης τέχνης. Προβολή της πρώτης ταινίας κινούμενου σχεδίου του Εμίλ Ρενώ «Ο φτωχός κλόουν». Για μικρούς και μεγάλους.
 25 Οκτωβρίου:Η ώρα του παραμυθιού: Με αφορμή την έκδοση του νέου βιβλίου «Φρίξος ο Μπισκοτίτσος» της δρ Κ.Μόσχου θα διενεργηθεί εργαστήριο παιγνιοθεραπείας και υπό την εποπτεία της εικαστικού Δ.Χαρίτωνος θα πραγματοποιηθούν δράσεις ζωγραφικής. Για όλα τα παιδιά
 30 Οκτωβρίου: Ανακαλύπτοντας τα υλικά και τον ήχο της γλώσσας μου: Ένα πρόγραμμα για τον ρυθμό και τη μουσικότητα της γλώσσας με την φιλόλογο Α.Τζήμα. Για παιδιά 8-12 χρονών



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ