21.10.19

Η "Μανόν", το αριστούργημα του Μασνέ, επανέρχεται το προσεχές Σάββατο




Απόσπασμα από την σκηνή του ναού του Αγίου Σουλπικίου της Μανόν του Μασνέ, με την  Άννα Νετρέμπκο και τον Πιοτρ Μπετσάλα, υπό την διεύθυνση του Φάμπιο Λουίζι και σκηνοθεσία Λόρεντ Πέλι, που αναμεταδόθηκε στην Ελλάδα στις 7 Απριλίου 2012.

Η ιστορία της Μανόν, που ξεκινά από μια αθώα χωριατοπούλα και γίνεται μια πολυπόθητη εταίρα και στο τέλος καταλήγει πάμφτωχη στη φυλακή, αποτελεί μια από τις πιο τραγικές ιστορίες της λογοτεχνίας και της μουσικής.

Η Lisette Oropesa θα ερμηνεύσει το προσεχές Σάββατο την ακαταμάχητη Μανόν, μια τραγική καλλονή που υποκύπτει στις ηδονές της ζωής,  σε ένα ρόλο που αναδεικνύεται από την αποκαλυπτική σκηνοθεσία του Laurent Pelly.

Ο Michael Fabiano είναι ο ερωτοχτυπημένος Ιππότης ντε Γκριέ, που ο αβάσταχτος έρωτάς του για τη Μανόν τον οδηγεί στην καταστροφή. Ο Maurizio Benini διευθύνει την ρομαντική αυτή όπερα του Massenet.

Απ' ευθείας από την Νέα Υόρκη σε επιλεγμένες αίθουσες στην Ελλάδα, το Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2019, στις 19:55.

ΤΕΙ Καστοριάς 8.2.2014. Στιγμιότυπο από την αναμετάδοση της "Ρουσάλκα" του Αντονίν Ντβόρζακ, που -αν και μη δημοφιλής όπερα- παρακολούθησαν τον Φεβρουάριο 2014, αρκετοί φίλοι της μουσικής στο ΤΕΙ Καστοριάς.

Υπενθυμίζεται ότι η "Μανόν Λεσκώ" του Πουτσίνι αναμεταδόθηκε από την ΜΕΤ της Νέας Υόρκης στο ΤΕΙ Καστοριάς στις 5 Μαρτίου 2016 ["εδώ"], καθώς και το μπαλέτο "Μανόν" -βασισμένο στον Μασνέ- του Μακ Μίλλαν με τα Βασιλικά Μπαλέτα του Λονδίνου, απ’ ευθείας από το Κόβεντ Γκάρντεν στο ΤΕΙ Καστοριάς στις 16 Οκτωβρίου 2014 ["εδώ"].

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ