4.4.17

Ο δημόσιος λόγος της Καστοριάς




Η ΟΔΟΣ γνωστοποιεί στους αναγνώστες φίλους της εφημερίδας και τους επισκέπτες του ιστολογίου, ότι πρωτίστως με αφορμή τις απόψεις του εκδότη και συνεργατών – αρθρογράφων της εφημερίδας για τα καρναβάλια της Καστοριάς, τα τελευταία δύο χρόνια αντιμετωπίζει σειρά σοβαρών παράνομων πράξεων από συγκεκριμένα πρόσωπα, τα οποία δρουν επώνυμα ή όχι, συντονισμένα ή και μεμονωμένα.

Καθώς η υπεράσπιση της τιμής και της υπόληψης είναι δικαίωμα κάθε προσώπου και στην περίπτωση της εφημερίδας, οι προσβολές στοχεύουν και πλήττουν την ελευθεροτυπία στην Καστοριά, όπως και το δικαίωμα των συνεργατών και αρθρογράφων να διατυπώνουν ελεύθερα την άποψη και γνώση τους για κάθε ζήτημα, στάθηκε αναπόφευκτη η προσφυγή στην Δικαιοσύνη, αστική και ποινική, σε αμιγώς ιδιωτικό επίπεδο από την πλευρά του εκδότη, εναντίον των πιο νοσηρών κρουσμάτων παράνομων ενεργειών.

Ήδη υπάρχουν εξελίξεις. Για παράδειγμα, τοπικό ιστολόγιο, υποχρεώθηκε δικαστικά σε ενέργειες παράλειψης παράνομων προσβολών, με απειλή χρηματικών ποινών και προσωπικής κράτησης, με αποτέλεσμα ο υπαίτιος να εξαφανίσει όλα τα σχόλια, έστω κι αν η ΟΔΟΣ επεδίωξε την απαλοιφή μόνο των παράνομων αναρτήσεων και σχολίων.

Η ΟΔΟΣ καταβάλλει κάθε προσπάθεια ανοχής και ασκεί με μετριοπάθεια και διάκριση κάθε δικαίωμα που υπερασπίζεται απλά τα αυτονόητα προσωπικά έννομα συμφέροντα, αλλά και συμβάλλει στην αναβάθμιση του δημόσιου λόγου στην Καστοριά, την ανεμπόδιστη και απόλυτα ελεύθερη κυκλοφορία των ιδεών και απόψεων και στην καταστολή αποκλειστικά και μόνο δολίων, εκβιαστικών και άλλων παράνομων πράξεων, που στοχεύουν στον έλεγχο της δημόσιας ζωής, στην εξαργύρωση του ελέγχου αυτού, και την κατατρομοκράτηση του ελεύθερου λόγου.

5 σχόλια:

  1. Επώνυμος4/4/17

    Αγαπητή ΟΔΟΣ
    θέλω να σάς ευχαριστήσω για τη σχετική ενημέρωση, η οποία ξεκάθαρα και έντιμα μάς προφυλάσσει από ενδεχόμενα λάθη μας στην άσκηση κριτικής ως προς το θέμα της μη δυνατότητας υποβολής σχολίων σε τοπικό ιστολόγιο. Τώρα ξέρουμε ότι ο λόγος είναι άλλος από αυτόν που αρχικά είχε υποτεθεί από κάποιους αναγνώστες-σχολιαστές.
    Και όλα αυτά για την πρόοδο πραγματικά εποικοδομητικού δημόσιου διαλόγου στην Καστοριά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος4/4/17

    Καιρός ήταν....., διότι, έχει παραγίνει το κακό, με ορισμένους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος4/4/17

    .... που στοχεύουν στον έλεγχο της δημόσιας ζωής, στην εξαργύρωση του ελέγχου αυτού, και την κατατρομοκράτηση του ελεύθερου λόγου.
    γράφει η "ΟΔΟΣ"
    εκφράζοντας συνοπτικά πολλών ανθρώπων τα παθήματα, τα οποία όμως προς τι να γίνουν μαθήματα από τους δήθεν "δασκάλους" που προσπάθησαν να τα επιβάλουν; προς τη δουλοπρέπεια; την κολακεία; την αποφυγή ευθυνών; την αδράνεια; τη μοιρολατρεία; την αφασία; την ψευτοταπείνωση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος5/4/17

    Συγχαρητήρια για την υπομονή σας στον δικαστικό αγώνα. Έπρεπε κάποιος να το κάνει. Πραγματικά ελπίζω να μην υπάρχουν ¨μιμητές" αυτής της άθλιας πρακτικής των "ανώνυμων" και συκοφαντικών σχολίων που αυτό το σαιτ και ο διαχειριστής του είχε κάνει κανόνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος6/4/17

    Αργά ή γρήγορα η αλήθεια λάμπει. Υπομονή χρειάζεται σε όλες τις περιπτώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ