11.4.17

Τα ύστατα όρια του ανθρώπου



H παρουσίαση του βιβλίου του Ελβετού Εδουάρδου Τουρνέιζεν "Ντοστογιέφσκι, Τα ύστατα όρια του ανθρώπου" των εκδόσεων Δόμος, σε μετάφραση  Μάρκελλου Πιράρ, πραγματοποιήθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου, την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016.
Η παρουσίαση εστιάστηκε κυρίως στον τρόπο με τον οποίο ο Ντοστογιέφσκι (αλλά και η επίδραση του Αββά Ισαάκ του Σύρου) εκφράζει την ανθρώπινη αγωνία για συγχώρεση και δικαίωση, μέσω της αγάπης και της ταπείνωσης και στην προοπτική της ανάστασης του Χριστού.

ΟΔΟΣ 28.7.2016 | 846
Στην εκδήλωση, εκτός των άλλων, έγινε αναφορά από τον συντονιστή και νομικό σύμβουλο της Ι . Μητροπόλεως Κορίνθου κ. Πέτρο Θωμαΐδη παρουσία του μητροπολίτη Κορίνθου κ.Διονυσίου, στο αφιερωματικό αυγουστιάτικο φύλλο της ΟΔΟΥ «Ἡ ποίησις σώζοι τὴν Συρία», στο οποίο μεταξύ άλλων, δημοσιεύθηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα  οι «Αφορισμοί» του σύρου  ποιητή Άδωνι, σε μετάφραση Μάρκελλου Πιράρ.
Στο τέλος της εκδήλωσης διενεμήθησαν στο κοινό φύλλα της ΟΔΟΥ με το αφιέρωμα στην Συρία.

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 10 Νοεμβρίου 2016, αρ. φύλλου 859

Σχετικά:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ