7.4.17

Παγκόσμια ημέρα Αυτισμού

Στο Μανιάκοι βρέθηκαν την Δευτέρα 3 Απριλίου 2017 η βουλευτής ΣυΡιζΑ Καστοριάς κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου και της Ν.Δ. κ. Μαρία Αντωνίου, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ευαισθητοποίησης για τον αυτισμό.

Οι δύο κυρίες ήταν προσκεκλημένες από το Κέντρο Ημέρας παιδιών, εφήβων και νεαρών ενηλίκων με διαταραχές στο φάσμα του αυτισμού Ν. Καστοριάς στα πλαίσια της διοργάνωσης των αθλητικών αγώνων «Όλοι διαφορετικοί - Όλοι ίσοι» με σκοπό τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας Αυτισμού.

Η κ. Ο.Τελιγιορίδου παρακολούθησε με ενδιαφέρον τους συμμετέχοντες να αγωνίζονται με όλη τους τη δύναμη και να προσπαθούν για το καλύτερο, συναγωνιζόμενοι παράλληλα με τους συμμαθητές τους από τα σχολεία στα οποία φοιτούν. «Η σημερινή μέρα είναι σημαντική γιατί καταλαβαίνουμε πως όλοι είμαστε ίσοι, όλοι έχουμε δυνατότητες και ο καθένας αξίζει το σεβασμό για την προσπάθεια. Να συγχαρώ θερμά όλους τους συμμετέχοντες οι οποίοι έδειξαν ότι η θέληση ξεπερνά κάθε εμπόδιο» δήλωσε μετά το πέρας των αγώνων η κ. Τελιγιορίδου.

Η δε κ. Μ. Αντωνίου στον χαιρετισμό της είπε μεταξύ άλλων: «Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση. Αυτές είναι οι δύο μαγικές λέξεις για να αποβάλλουμε τον φόβο και την άγνοια, με την βοήθεια των επιστημονικών και των συλλογικών φορέων. Σήμερα, όλα τα παιδιά έπαιξαν, χαμογέλασαν, αγωνίστηκαν και επιβραβεύθηκαν με μετάλλια και πολλά χειροκροτήματα. Νικητές στον Αθλητισμό, Νικητές στη Ζωή».

Η παγκόσμια ημέρα Αυτισμού (world Autism Awareness day) καθιερώθηκε με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ την 1η Νοεμβρίου 2007 και αποφασίστηκε να γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, αρχής γενομένης από το 2008. Σκοπός της είναι να ενημερώσει την παγκόσμια κοινή γνώμη για τον αυτισμό και τα βήματα που πρέπει να γίνουν για την ομαλή ένταξη των αυτιστικών ατόμων στην κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ