15.5.17

Λόγος & Αντίλογος

Είπαν... και ακροβολισμοί

-27.10.2016 Ο Οκτώβριος μήνας συμπυκνώνει μεγάλα εθνικά - ιστορικά γεγονότα και έτσι εκπέμπει και τα εξόχως σήμερα ενοποιητικά μηνύματα σε όλους τους Έλληνες, μάλιστα εν όψει απειλών κακών γειτόνων και παντοίων κινδύνων. 26η Οκτωβρίου 1912.

Απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης: Αγαστή συνεργασία του Στρατηλάτη Κωνσταντίνου με τον Ελευθέριο Βενιζέλο και άριστα αποτελέσματα στα εθνικά μας θέματα. (Για να διακοπούν αυτές οι σχέσεις αργότερα με τον εθνικό διχασμό).

Μακεδονικός Αγώνας (1904 - 1908), ήρωας και σύμβολο εθνικό ο Παύλος Μελάς, συναγωνιζόμενος με τους επιστήθιους συντρόφους του και τους ακραιφνείς ντόπιους Έλληνες Μακεδόνες.

28η Οκτωβρίου 1940, το επικό ΟΧΙ του αειμνήστου Ιω. Μεταξά και του Ελληνικού Λαού. Τα μηνύματα αυτά, που μας καλούν να είμαστε ενωμένοι όλοι οι Έλληνες (σήμερα, είπερ ποτε και άλλοτε), πολίτες συνειδητοποιημένοι ενώπιον μιας ρευστής πραγματικότητος (όχι θολής;), και επιγραμματικά με τα εξής συλλήβδην χαρακτηριστικά.

α) Η οικονομική κρίση και η εξ αυτής δυσπραγία όλων των πολιτών, της κοινωνίας

β) Οι γνωστές (αλλά επαναλαμβανόμενες) ιταμές προκλήσεις του Ερντογάν ονειρευομένου την παλιννόστηση των Οθωμανικών Σουλτανάτων, και καλόν είναι να μην επαναπαυόμεθα με την άποψη "αυτά τα κάνει για εσωτερική κατανάλωση"

γ) Οι ενοχλήσεις των Αλβανών με το θέμα της φαντασίας των των Τσάμηδων

δ) Οι προκλήσεις των αδιόρθωτων, ανιστόρητων Σκοπιανών

ε) Ο κίνδυνος για τεκταινόμενον νέο σχέδιο Αννάν για την Κύπροαπό εχθρούς του ελληνισμού, που δυστυχώς δρουν και βυσσοδομούν εντός των τειχών των συμμαχιών.

Δεν πτοούμεθα από απειλές των κακών γειτόνων, ας υλακτούν. Οι πανέλληνες έχομε το όμαιμον, το ομόφυλον, το ομόψυχον. Έχομε το πατριωτικό φρόνημα, την Ορθοδοξία, συνεκτικό δεσμό αδιάσπαστο για το έθνος μας. Είναι τα όπλα, που στον τόπο αυτόν πάντοτε διεφύλαξαν την πίστη, την ελευθερία, την ανεξαρτησία και την Δημοκρατία. Γι αυτά τα τιμαλφή ξέρει να αγωνίζεται ο Ρωμιός.

-8-9 Οκτωβρίου 2016 (εφημερίδα Εστία) Επιγραμματικά, μας πληροφορεί ότι ο κ. Α. Αδριανόπουλος στηρίζει τις θέσεις του κ. Νικ. Φίλη. Σε ό,τι αφορά την Ν.Δ. έχω να ειπώ: ΑΝ έχεις τέτοιους φίλους, τι τους θέλεις ... τους εχθρούς. Γιατί να φοβάσαι τους εχθρούς; Τον άνθρωπο το κόμμα τον έχει τιμήσει με υπουργικό και δημαρχιακό θώκο! Αλλά τι να ειπεί κανείς1 Απροσδιόριστος, ασταθής (είχε πολιτευθεί και με το ΠΑΣΟΚ), νεοφιλελεύθερος (και ναι και όχι), με εξώφθαλμο ξερό εγωισμό και κούφια έπαρση, αυτός ο ευεργετηθείς τα μάλα άνθρωπος, σήμερα τίθεται στο πλευρό του υπουργού Απαιδείας! Τι να ειπούμε; Αναγκαστικά θα επαναλάβουμε ον Χαρδαβέλα: Όλοι... οι... καλοί... χωράνε στην χοάνη της πολιτικής και των κομμάτων, γι αυτό έχομε την κατάντια του πολιτικού συστήματος. Ή να θυμηθούμε και την ρήσηαπόφθεγμα του Κων/νου Μητσοτάκη: "Στην πολιτική δεν υπάρχουν μόνιμοι φίλοι και μόνιμοι εχθροί".

-7.10.2016 Παρόμοιασαν (επιτυχώς) τον κ. Σαββίδη (επίδοξο καναλάρχη) με τον λαγό του Ξενοφώντος. Ο 'κυνηγετικός', σύγγραμμα - βιβλίου του Αθηναίου ιστορικού, ευχάριστο να το διαβάζεις και να ξεκουράζεσαι (και το λέγει αυτό ο υποφαινόμενος, άσχετος με το κυνήγι!). Καθώς λοιπόν ομιλεί ο Ξενοφών για την φύση, τα είδη των κυνών, τα χαρακτηριστικά τους και τις ικανότητές τους, την επιτηδειότητα στο κυνήγι του λαγού: Αλλά ποια η τακτική του λαγού; Τρέχει δυνατά και οι κύνες (τα σκυλιά) τρέχουν και αυτά στην καταδίωξη. Ευφυέστατος ο λαγός, ενστικτωδώς, καταδιωκόμενος, δεν τρέχει κατ' ευθείαν, αλλά κάνει πλαγιοδρομήσεις, για να εξαπατήσει. Ο κ. Σαββίδης, λαγός του Ξενοφώντος. Έτρεχε ανεβάζοντας το τίμημα των τηλεοπτικών αδειών, έτρεχαν και οι άλλοι επίδοξοι καναλάρχες. Το ομολόγησε άλλωστε ο ίδιος ο κ. Σαββίδης. Ήθελα να ανεβάσω το τίμημα!
Ευχαριστώ δια την φιλοξενία
Λάζαρος Γ. Νικηφορίδης

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 3 Νοεμβρίου 2016, αρ. φύλλου 858

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ