1.5.17

Η 42η διεθνής έκθεση γούνας δίνει ζωή και ανάσα στην Καστοριά
Για πρώτη φορά στο ιστορικό κέντρο της πόλης το gala της έκθεσης

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες στο Εκθεσιακό Κέντρο Γούνας Δυτικής Μακεδονίας, επτά ημέρες πριν την έναρξη της 42ης Διεθνούς Έκθεσης Γούνας Καστοριάς. Πρόκειται για το σημαντικότερο επιχειρηματικό γεγονός της χρονιάς, που αναμένεται και φέτος να προσελκύσει εκατοντάδες επισκέπτες από 30 και πλέον χώρες του εξωτερικού.

Ο Σύνδεσμος Γουνοποιών Καστοριάς «Ο Προφήτης Ηλίας» διασφάλισε, άλλωστε, την πραγματοποίηση δύο διεθνών πτήσεων (charter) από τη Ρωσία και την Ουκρανία στο αεροδρόμιο “Αριστοτέλης”, προκειμένου να εξυπηρετηθούν τόσο οι επισκέπτες της έκθεσης, όσο και οι συμμετέχοντες επιχειρηματίες.

«Η Διεθνής Έκθεση Γούνας Καστοριάς είναι ένα τεράστιας οικονομικής σημασίας γεγονός που θα δώσει ζωή και ανάσα στον τόπο της Καστοριάς, τόσο κατά τις ημέρες διεξαγωγής της, όσο και στη συνέχεια, καθώς ευελπιστούμε ότι θα υπάρξει μεγάλη επιτυχία και από εμπορικής άποψης. Αυτό δείχνουν, άλλωστε τα στοιχεία που έχουμε έως τώρα στη διάθεσή μας», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς, «Ο Προφήτης Ηλίας» κ. Κορεντσίδης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ήδη, υπάρχει πληρότητα στις ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής μας, σε ποσοστό που αγγίζει το 100%, ενώ, κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της, εργάζονται δεκάδες συμπολίτες μας σε πάρα πολλούς τομείς.
«Κύριος στόχος μας, πλην την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμβολή μας στην ανάπτυξη της περιοχής μας», πρόσθεσε ο κ. Κορεντσίδης.

Τέλος, κ. Κορεντσίδης ευχαρίστησε και τους χορηγούς οι οποίοι έδειξαν εμπιστοσύνη στη Διεθνή Έκθεση Γούνας Καστοριάς, αντιλαμβανόμενοι την τεράστια σημασία της για τη βιοτεχνία της γούνας στην Καστοριά και την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας γενικότερα.
ΗKastoria International Fur Fair πραγματοποιήθηκε, για πρώτη φορά, στο προσκήνιο της διεθνούς βιομηχανίας της γούνας στις 22 Μαΐου 1976. Σήμερα 41 χρόνια μετά, παρουσιάζει όλη τη γκάμα προϊόντων γούνας και υπηρεσιών όπως: Κατεργασμένα γουνοδέρματα και δέρματα, γούνινα ενδύματα, δερμάτινα ενδύματα, άλλα ενδύματα, εξαρτήματα Γούνας, αναλώσιμα και αξεσουάρ, μηχανήματα, υπηρεσίες ενώ ανάμεσα στους εκθέτες και χορηγούς είναι τα μεγαλύτερα δημοπρατήρια στον κόσμο καθώς και ο κλαδικός τύπος. Εκτός από εμπορική συνάθροιση, η Kastoria International Fur Fair είναι σημείο συνάντησης νέων σχεδιαστών με καταξιωμένους επαγγελματίες του κλάδου.

Η Kastoria International Fur Fair είναι η διεθνής διοργάνωση/ πλατφόρμα στη Νότια Ευρώπη, η οποία συγκεντρώνει τις περισσότερες από τις σημαντικότερες εταιρίες της ελληνικής και διεθνούς βιομηχανίας της γούνας και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για σημαντικές εμπορικές συμφωνίες. Κατά τη διάρκεια του Μαΐου λαμβάνει χώρα σε ένα σύγχρονο εκθεσιακό κέντρο 13.000 τετραγωνικών μέτρων, ιδιοκτησίας του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς, διοργανωτή της έκθεσης.

Το ενδιαφέρον των επιχειρήσεων για να συμμετάσχουν στην έκθεση ήταν πολύ μεγάλο και όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς. Οι 86 από τους 115 εκθέτες είναι ελληνικές γουνοποιητικές επιχειρήσεις και σύμφωνα με τους οργανωτές, είναι ό,τι καλύτερο διαθέτει σήμερα ο κλάδος στον παγκόσμιο ανταγωνισμό. Οι υπόλοιποι 29 εκθέτες είναι ξένοι. Πρόκειται για επιχειρήσεις από τις χώρες Τουρκία, Φιλανδία, Σερβία, Γερμανία, Αυστρία, Ιταλία και από τον Καναδά.

Στη διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν παράλληλες εκδηλώσεις, όπως το workshop νέων σχεδιαστών, εργαστήρι επεξεργασίας γούνας για φοιτητές σχολών μόδας από όλη τη χώρα και ενημερωτικές ημερίδες σε συνεργασία με τη Helexpo-ΔΕΘ.

Το καθιερωμένο gala, που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των μέσων μαζικής ενημέρωσης, δημοσιογράφων και ειδικών από το χώρο της μόδας, για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί στο ιστορικό κέντρο της Καστοριάς, στη μεσαιωνική γραφική συνοικία του Ντολτσού.
Πρόθεση των διοργανωτών είναι μέσα από τις δράσεις της εκθεσιακού γεγονότος να προβληθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ο αρχιτεκτονικός πλούτος, τα ιστορικά στοιχεία, ο πολιτισμός και οι ομορφιές που διαθέτει η Καστοριά, η αρχαία πόλη που συνεχίζει την παράδοση στην επεξεργασία και μεταποίηση της γούνας. Το gala θα παρουσιάσουν προσωπικότητες από τον χώρο της μόδας και των media.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς θα υπάρχουν οργανωμένες εμπορικές αποστολές, μεμονωμένοι εμπορικοί επισκέπτες και επιχειρηματίες από 30 χώρες της Ευρώπης, των ΗΠΑ, του Καναδά, της Κορέας και της Κίνας.

Στα εγκαίνια της 42ης Διεθνούς Έκθεσης Γούνας Καστοριάς θα παραβρεθεί ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Παπαδημητρίου.

Πέμπτη 4 Μαΐου 2017
10:00-18:00
11:00-17:30 Workshop για νέους σχεδιαστές και fashion bloggers
12:00 Εγκαίνια έκθεσης
18:30 Fashion gala στην πλατεία Αδελφών Εμμανουήλ στο Ντουλτσό
19:30 Cocktail – finger food

Παρασκευή 5 Μαΐου
10:00-19:00
10:00-18:30 Workshop για νέ-ους σχεδιαστές και fashion bloggers

Σάββατο 6 Μαΐου
10:00-19:00
10:00-18:30 Workshop για νέ-ους σχεδιαστές και fashion bloggers
17:00 Cocktail party στον χώρο του workshop (No C26)

Κυριακή 7 Μαΐου
10:00 - 19:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ