7.5.17

Επισκέψεις


Στην 42η Διεθνή Έκθεση Γούνας την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Παπαδημητρίου εκφράζοντας τη στήριξη της κυβέρνησης στον κλάδο της γούνας και ευχόμενος στους γουνοποιούς που παίρνουν μέρος στην έκθεση καλές δουλειές και στους διοργανωτές καλή επιτυχία.

Την αμέριστη στήριξή της εξέφρασε μέσα από τον χαιρετισμό της στην τελετή των εγκαινίων και η βουλευτής ΣυΡιζΑ Καστοριάς κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου, η οποία στην τοποθέτηση της τόνισε ότι «η Διεθνής Έκθεση Καστοριάς είναι ένας θεσμός της πόλης μας, ο σημαντικότερος μάλιστα, το σήμα κατατεθέν της, που χαρακτηρίζει τη φυσιογνωμία της οικονομικής ζωής της. Θα πρέπει όλοι μαζί να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, φορείς και πολιτεία για να στηρίξουμε τον κλάδο, να δώσουμε λύσεις και διεξόδους, ώστε η κρίση να αποτελέσει παρελθόν και να αναπτυχθεί περαιτέρω η εξαγωγική δραστηριότητα της περιοχής».
Περιήγηση στους χώρους της έκθεσης έκανε ο κ. Παπαδημητρίου συνοδευόμενος από τη βουλευτή και τον πρόεδρο του Συνδέσμου Γουνοποιών Προφήτη Ηλία κ. Ι. Κορεντζίδη.

Την έκθεση επισκέφθηκε και η βουλευτής της Ν.Δ. κ. Μαρία Αντωνίου η οποία δήλωσε ότι η «Ιδιωτική πρωτοβουλία, παραγωγικότητα, καινοτομία και εξωστρέφεια, αποτελούν στοιχεία και χαρακτηριστικά της γουνοποιίας και της Καστοριάς. Είναι τα ίδια τα στοιχεία και χαρακτηριστικά τα οποία ταυτίζονται απόλυτα με το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας. Για να ενώσουμε όλες τις υγιείς δυνάμεις στον δρόμο της δημιουργίας και της αριστείας». Η κ. Αντωνίου έδωσε τα συγχαρητήριά της στους διοργανωτές και συμμετέχοντες με πολλές ευχές για καλή επιτυχία και καλές δουλειές. «Η 42η Διεθνής Έκθεση Καστοριάς ας γίνει το εφαλτήριο για να ξεκινήσει η ανάκαμψη έπειτα από δύο χρόνια μεγάλης πίεσης στον κλάδο. Σε έναν κλάδο όπου η γούνα, ως καθαρά εξαγωγικό προϊόν και σήμα κατατεθέν της περιοχής, έχει προσφέρει τα μέγιστα στην τοπική και την εθνική μας οικονομία», κατέληξε στις δηλώσεις της.

Τον εκθεσιακό χώρο της 42ης Διεθνούς Έκθεσης Γούνας Καστοριάς, επισκέφθηκε για δεύτερη μέρα ο αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς κ. Σωτήριος Αδαμόπουλος.
Στην τοποθέτηση του κατά την διάρκεια των εγκαινίων της έκθεσης, που έγιναν στις 4 Μαΐου, ο κ. Αδαμόπουλος τόνισε την σημαντικότητα της διοργάνωσης αυτής σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι:
«Η έκθεση γούνας Καστοριάς αναδεικνύει και προβάλλει την περιοχή μας σε παγκόσμιο επίπεδο. Η Καστοριά μας για άλλη μια χρονιά καλείται να σταθεί στο ύψος της και να εκπροσωπήσει επάξια τον τίτλο που κατέχει ως ένα από τα μεγαλύτερα παραγωγικά κέντρα γούνας και δέρματος στο δυτικό κόσμο, αλλά και ως ένα από τα ισχυρότερα εξαγωγικά κέντρα στην παγκόσμια αγορά γούνας. Μέσα στο αναμφίβολα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον που βιώνουμε όλοι, η Καστοριανή γούνα με πρωτοτυπία, δημιουργικότητα, και σύγχρονο design δείχνει να αντιστέκεται και να αγωνίζεται δυναμικά. Εμείς, από την πλευρά μας, είμαστε πάντοτε σε συνεργασία με όλους τους φορείς, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για τις από κοινού δράσεις, ώστε να επιτύχουμε την επίλυση οποιονδήποτε προβλημάτων, συμβάλλοντας στην περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου και προσδίδοντας του τη δυναμική που του αρμόζει».

Ο αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς την Παρασκευή 5 Μαΐου επισκέφθηκε τα περίπτερα της έκθεσης, ευχήθηκε καλή επιτυχία στους εκθέτες και είδε από κοντά την προσπάθεια τους για την προώθηση ενός προϊόντος, που αποτελεί σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για την περιφέρεια αλλά και για την εθνική οικονομία.

Συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κ.Θεοφύλακτο Ζυμπίδη, και τον αντιπεριφερειάρχη Υγείας κ. Σταύρο Γιαννακίδη, καθώς και περιφερειακούς συμβούλους της Καστοριάς, την 42η Διεθνή Έκθεση Γούνας Καστοριάς επισκέφθηκε ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Θεόδωρος Καρυπίδης, ο οποίος περιηγήθηκε στα περίπτερα, εκφράζοντας τις θετικές του εντυπώσεις. Τον περιφερειάρχη υποδέχθηκε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς κ. Ιωάννης Κορεντσίδης, μαζί με άλλα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, ενημερώνοντάς τον για τα στοιχεία συμμετοχών και επισκεψιμότητας της έκθεσης, τα οποία φέτος είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά. Μετά την περιήγησή του στους χώρους της έκθεσης ο περιφερειάρχης δήλωσε: «Θεωρώ ότι φέτος είναι μία επιτυχημένη έκθεση, με μεγάλη δυναμική. Αυτό για όλους μας είναι ευθύνη καθώς πρέπει, όταν υπάρχει κινητικότητα σε έναν τομέα, να προσπαθούμε να τον εξελίξουμε».

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας την έκθεση επισκέφθηκε και ο αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς κ. Σωτήριος Αδαμόπουλος, μαζί με τον βουλευτή Κοζάνης κ. Γεώργιο Κασαπίδη, οι οποίοι συνομίλησαν με μέλη του διοικητικού συμβουλίου για τα θετικά αποτελέσματα της έκθεσης. Ο κ. Αδαμόπουλος δεσμεύθηκε για την συνεχή υποστήριξή του στον κλάδο της γούνας και την Έκθεση Γούνας Καστοριάς.

Τον επικεφαλής επιχειρηματικών αποστολών του Enterprise Greece κ. Μένο Αγγελάκη, υποδέχθηκε στο εκθεσιακό κέντρο Δυτικής Μακεδονίας, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς κ. Ιωάννης Κορεντσίδης, στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο φορέων για την προώθηση της ελληνικής γούνας στο εξωτερικό. Ο κ. Κορεντσίδης ευχαρίστησε τον κ. Αγγελάκη για την υποστήριξή του στη διοργάνωση της έκθεσης και τη συμβολή του για την έλευση της επιχειρηματικής αποστολής από την Κορέα. Από την πλευρά του, ο κ. Αγγελάκης δήλωσε εντυπωσιασμένος από τη φετινή διοργάνωση, την οποία χαρακτήρισε ιδιαίτερα αναβαθμισμένη και ανάλογη των μεγάλων διεθνών εκθέσεων του εξωτερικού.

«Μέσα από την Έκθεση Γούνας της Καστοριάς δίνεται η ευκαιρία στους αγοραστές να δουν ολόκληρο τον κλάδο της γούνας σε έναν ενιαίο χώρο και να κάνουν τις επαφές τους με τους κατασκευαστές. Αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο επιλέξαμε και φέτος να πραγματοποιήσουμε την επιχειρηματική αποστολή της Κορέας», υποστήριξε ο εκπρόσωπος του Enterprise Greece, ανακοινώνοντας πως ήδη υπάρχει ο προγραμματισμός για τις δράσεις εξωστρέφειας του 2018, οι οποίες θα είναι περισσότερες για τον κλάδο της γούνας από ό,τι οι περυσινές.

Την έκθεση επισκέφθηκε και ο εκπρόσωπος του TAP στη Δυτική Μακεδονία κ. Μ. Γκοσλιόπουλος, ο οποίος, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς κ. Ιωάννη Κορεντσίδη, περιηγήθηκε στα περίπτερα της έκθεσης. Ο κ. Γκοσλιόπουλος έκανε ιδιαίτερη μνεία στην έκθεση, η οποία φέτος γνωρίζει ιδιαίτερη επιτυχία, με αποτέλεσμα την ενίσχυση του κλάδου της γούνας που αποτελεί τον βασικότερο πυλώνα ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας. Βάσει αυτών άλλωστε o TAP στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής Ευθύνης, επέλεξε να υποστηρίξει ως χορηγός την έκθεση, θεωρώντας πως μέσα από αυτήν την δράση στηρίζονται όλοι οι γουνοποιοί και κατ’ επέκταση ο νομός Καστοριάς. Για τον λόγο αυτό ο κ. Κορεντσίδης ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον κ. Γκοσλιόπουλο και τον TAP, καθώς όπως είπε οι εκπρόσωποί του έχουν καταλάβει τη βαρύνουσα σημασία της Έκθεσης Γούνας Καστοριάς για την οικονομική ανάπτυξη του τόπου. Από την πλευρά του, ο κ. Γκοσλιόπουλος συνεχάρη το διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου για την άψογη διοργάνωση, η οποία αποτελεί σημαντικό γεγονός για την Καστοριά.

«Για τέσσερις ημέρες η Καστοριά γίνεται το παγκόσμιο κέντρο αναφοράς του κλάδου της γούνας. Είναι επίσης πολύ σημαντικό γεγονός, γιατί εξυπηρετεί δύο στόχους: Ο πρώτος είναι η προώθηση των ελλήνων εμπόρων γουνοποιών στο εξωτερικό και ο δεύτερος η ανάδειξη της Καστοριάς ως ένα τουριστικό προϊόν παγκοσμίως», τόνισε ο κ. Γκοσλιόπουλος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ