7.7.17

Μία εικόνα, χίλιες λέξεις



Οι Έλληνες θεωρούν το διαδίκτυο
ως το πιο έμπιστο μέσο ενημέρωσης!


Στην μετά «fake news» εποχή, η στάση των Ευρωπαίων πολιτών προς τα MME φαίνεται να αλλάζει, με σαφείς τάσεις επιστροφής σε πιο παραδοσιακές πηγές ενημέρωσης, όπως το ραδιόφωνο και οι εφημερίδες. Η Ελλάδα, είναι πλέον η μοναδική χώρα στην Ευρώπη, στην οποία το διαδίκτυο εμφανίζεται ως το πιο έμπιστο μέσο ενημέρωσης!

Τα παραδοσιακά ΜΜΕ, εξακολουθούν να θεωρούνται από τους Ευρωπαίους ως η πιο έμπιστη πηγή πληροφόρησης. Το ραδιόφωνο βρίσκεται στη πρώτη θέση με 59% θετικές γνώμες, ακολουθούμενο από τη τηλεόραση με 50%. Ακόμη και οι εφημερίδες  που γενικότερα δεν απολαμβάνουν εμπιστοσύνης στην Ευρώπη, παρουσιάζουν μια σταθερή αύξηση στις θετικές γνώμες την τελευταία πενταετία (46%).

Η Ελλάδα, είναι η μοναδική χώρα, στην οποία το ίντερνετ βρίσκεται στη πρώτη θέση ως επιλογή ενημέρωσης!


Η έκθεση "Trust in Media 2017" της EBU: εδώ
(είναι απαραίτητη η σύνδεση)

4 σχόλια:

  1. Ανώνυμος6/7/17

    Πάλι ρεζίλι γίναμε! Αμ τα θέλουμε και τα παθαίνουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αναγνώστης7/7/17

    Να φταίει και γι' αυτό το ότι μας ψεκάζουν; Ποιοι όμως; Για ποιο λόγο; Και γιατί μόνο εμάς κι όχι και άλλους; Αλλιώς πώς εξηγείται ότι μόνο εμείς ενημερωνόμαστε κυρίως από το Ίντερνετ, που ως γνωστόν προϋποθέτει να διαθέτουν αυξημένη κριτική ικανότητα οι "αναγνώστες"-περιηγητές του για να μπορούν να ενημερώνονται πραγματικά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος7/7/17

    Γι' αυτό είμαστε η μόνη χώρα που έχει τόσα χρόνια μνημόνια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος7/7/17

    Τι περιμένει κανείς από ένα Λαό, που με μανία υποστήριζε το ΟΧΙ, και με μανία υποστηρίζει το ΝΑΙ!
    Από ένα Λαό, που τον κυβερνά, ένα εκπληκτικό συνονθύλευμα αριστερο-ακροδεξιό-ορθοδοξο-ταλιμπαν-κομμουνιστικό, που ακούει στο όνομα ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ